MATTI MATIKAINEN
Halla-aho: Politiikka takaisin politiikkaan
KOLUMNI Vaalikoneissa, haastatteluissa, paneeleissa ja toritapahtumissa saan usein vastata kysymykseen: ”Miksi pitäisi äänestää perussuomalaisia?”
Poliitikko pyrkii yleensä vakuuttamaan yleisön siitä, että juuri hän on pätevin hoitamaan yhteisiä asioita. Hän siis markkinoi itseään ennen kaikkea valtionhoitajana ja asiantuntijana. Tällainen suhtautuminen on hiukan ongelmallinen. Tosiasiahan on, että kansanedustajaksi pääsee äänestäjien suosiolla, ei pätevyydellä. Ministeriksi pääsee, jos sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Esimerkiksi valtiovarainministeriksi valitaan Suomessa pääsääntöisesti se, joka on toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtaja. Ei kai kukaan kuvittele, että tässä asemassa sattuisi aina olemaan henkilö, joka on myös pätevin mahdollinen julkisen talouden osaaja.
Poliitikot korostavat asiantuntijarooliaan siksi, että ideologiset ja arvoihin liittyvät erot ovat kadonneet puolueiden väliltä. ”Yhteistä arvopohjaa” pidetään jopa hyveenä, ja konsensusmielipiteistä poikkeamista paheksutaan veneenkeikuttamisena. Tällainen ajattelu on vallannut myös median. Kaikki puolueet pyrkivät vetoamaan kaikkiin äänestäjiin kumartamalla joka suuntaan ja olemalla pyllistämättä kenellekään.
Kuitenkin monipuoluejärjestelmän koko mielekkyys on siinä, että eri puolueet tarjoavat eri tavalla ajatteleville kansalaisille vaikutuskanavan. Mielipide-eroissa ei ole mitään väärää. Jotkut mielipiteet toki ovat paremmin perusteltuja kuin toiset, mutta demokratiassa mielipiteen laatua ei lasketa. Kun kansalainen kysyy minulta, miksi hänen pitäisi äänestää perussuomalaisia, olen vastannut, että hänen kannattaa äänestää meitä, jos hän haluaa perussuomalaista politiikkaa. Jos hän aidosti haluaa aivan toisenlaista politiikkaa, hänen kannattaa pohtia muita vaihtoehtoja.
Perussuomalaiset on Suomen poliittisin puolue. Me tuomme lisäarvoa yhteiskunnalliseen keskusteluun, koska me eroamme kaikista muista puolueista. Kieltäydymme olemasta yksi mafiaperhe muiden joukossa kilpailemassa siitä, kuka saa kahmia julkista rahaa, virkanimityksiä ja muita hillotolppia seuraavien neljän vuoden aikana. Meillä on linja, ohjelma ja arvopohja, jotka pysyvät samoina sekä vaalien alla että niiden jälkeen. Juuri tämän vuoksi on niin helppoa olla perussuomalainen; ei tarvitse joka aamu miettiä, mitä mieltä tänään kannattaisi olla.
Olemme isänmaallinen, kansallismielinen puolue. Meidän mielestämme Suomi-nimisen valtion ensisijainen tehtävä on edistää ja puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta. Keinojamme näiden tavoitteiden edistämiseksi ovat tiukka maahanmuuttopolitiikka, vastuullinen julkisen rahan käyttö ja maltillinen ilmastopolitiikka, joka tukee suomalaista teollisuutta ja työllisyyttä eikä kasvata jo ennestään kohtuuttomia asumis- ja liikkumiskustannuksia.
Meitä perussuomalaisia arvostellaan usein populismista ja siitä, että tarjoamme yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin ongelmiin. Todellisuudessa kaikki ongelmat eivät ole monimutkaisia. Niitä vain kutsutaan sellaisiksi, jotta voitaisiin vältellä niihin puuttumista. Perussuomalaisten vaaliohjelmissa määritellään selkeästi ongelmien juurisyyt ja esitetään konkreettiset, realistiset keinot, joilla niihin vaikutetaan.
Jos et kannata perussuomalaisten linjauksia, sinun on syytä äänestää jotakin muuta puoluetta. Mutta jos kannatat niitä, sinun ei pidä uskoa, että joku muu puolue ajaisi niitä. Muut puolueet nimittäin tulevat vaalien jälkeen tekemään sitä samaa, mitä ne ovat tehneet tähänkin asti. Perussuomalaista politiikkaa saa vain äänestämällä perussuomalaisia.
Jussi Halla-aho
puheenjohtaja (ps.)
Kolumni on julkaistu Perussuomalainen-lehden numerossa 3/19.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho: Yrityksille on luotava olosuhteet menestyä, jolloin niillä on mahdollisuus ja kyky palkata ihmisiä ja maksaa palkkaa, jolla pystyy elämään
Puoluejohtajilta kysyttiin HS:n vaalitentissä, minkä ohjeen he antaisivat Suomeen saapuneille turvapaikanhakijoille – näin Jussi Halla-aho vastasi
Jussi Halla-aho hallitusspekulaatioista: parasta äänestää perussuomalaiset niin suureksi, että ilman sitä ei saada hallitusta kasaan
Putkonen: Kabineteissa sovittiin etukäteen vaalituloksen mitätöimisestä
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää