

Joe Bidenin kannattajia Valkoisen talon edustalla. / LEHTIKUVA
Halla-aho: Poliittisen vastapuolen demonisointi pitäisi lopettaa – ”Pitäisi tunnustaa se, että maailmassa on erilaisia mielipiteitä”
josJoeYhdysvaltojen presidentinvaali on osoittanut liittovaltion kansan kahtiajakautumisen. Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Yhdysvaltojen politiikan jakolinjat heijastuvat myös eurooppalaisiin yhteiskuntiin.
Jussi Halla-aho sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, että poliittinen vastakkainasettelu nähdään nykyään taisteluna hyvän ja pahan välillä.
– Kyse on mustavalkoisesta suhtautumisesta poliittisiin vastustajiin ja kokemus puolin ja toisin siitä, että toisen puolen mielipide on väärä ja että toisella puolella ei ole oikeastaan edes oikeutta siihen mielipiteeseen. Eräänlainen vastapuolen demonisointi on ehkä enemmänkin kulttuurinen muutos kuin niinkään asiakysymyksiin liittyvä muutos.
Jakautuneen kansan yhdistäminen on mahdollista
Poliittisten jakolinjojen syventyminen saattaa Halla-ahon mukaan johtaa siihen, että keskustelun osapuolet ovat paitsi eri mieltä keskenään, myös alkavat elää enemmän omissa kuplissaan ja toisistaan erkanevissa todellisuuksissa.
Halla-ahon mukaan jakautuneen kansakunnan yhdistäminen on kuitenkin edelleen mahdollista.
– Kaikkien keskusteluun osallistuvien tahojen, päättäjien ja muiden vaikuttajien kuten median pitäisi lopettaa vastapuolen demonisointi.
Halla-ahon mukaan pitäisi tunnustaa se, että maailmassa on erilaisia mielipiteitä.
– Mikään niistä erilaisista mielipiteistä ei välttämättä ole sen paremmin faktoilla perusteltavissa ehdottoman oikeaksi kuin joku toinen näkemys. Faktoista voidaan usein tehdä hyvinkin erilaisia johtopäätöksiä.
Trumpin vaalivoitto 2016 hiertää Yhdysvalloissa
Halla-aho palasi Ykkösaamussa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Halla-aho ei ottanut kantaa, kumpi ehdokkaista olisi hänen mielestään parempi presidentiksi. Halla-aho kuitenkin totesi, että hänen mielestään Yhdysvaltojen kriisin keskeinen kiihdyttäjä on ollut se, että Donald Trumpin vastapuoli ei ole vieläkään päässyt yli siitä, että tämä voitti presidentinvaalit vuonna 2016.
– Nyt on peloteltu sillä, miten Trumpin kannattajat reagoivat Trumpin todennäköiseen vaalitappioon. Siitä on ehkä syytäkin olla huolissaan. Tosiasia on silti se, että niin sanottu liberaali leiri on ollut enimmäkseen vastuussa viime vuosina Yhdysvalloissa nähdystä mellakoinnista ja demokraattisen prosessin kyseenalaistamisesta, Halla-aho huomautti.
– Me olemme nähneet tänä vuonna useita palavia yhdysvaltalaiskaupunkeja. Tapahtumille välitön laukaisija on ollut BLM-liike, mutta kyllähän kyse on pitkälti myös Trump-vastaisuudesta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- BMT liberaali leiri demonisointi mielipidevapaus Presidentinvaalit Donald Trump politiikka Yhdysvallat Mellakointi perussuomalaiset Jussi Halla-aho media
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Yhdysvallat äänestää presidentinvaaleissa jännittyneissä tunnelmissa

Trumpin mahdollisuudet alkavat näyttää heikoilta, juridiikka astelee kuvioihin mukaan

Poliisi ampui tummaihoisen veitsimiehen Philadephiassa, tapausta seuranneissa mellakoinnissa loukkaantunut kymmeniä poliiseja

Presidentinvaalit ovella, sensuuri kiihtyy – Joe Bidenin pojan kytköksiä paljastanut maan neljänneksi suurin lehti estettiin Facebookista ja Twitteristä

Yle ja HS tekivät elokapinan mielenosoituksesta pääuutisen – professorit marssitettiin puolustelemaan laittomuuksia ja keskeisen liikenneväylän katkaisua

Hesarin harkintakyky petti taas: Vertasi Suomeen saapuvaa Donald Trumpia sikaan – Nyt-liitteen esimies: ”En jättäisi julkaisematta, tarkoitus oli saada ihmiset ajattelemaan”

Vasemmiston väkivaltafantasiointi kiihtyy – brittijuontaja: “hysteerinen raivoaminen on ennennäkemätön ilmiö”

Somejätit vauhkoina: Vapauden airueen Facebook-tiliä rajoitettiin

Minneapolisin äänestystulos tyrmäsi poliisilaitoksen remontin
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää