

Halla-aho: “Perussuomalaisten linjasta on tulossa valtavirtaa Euroopan politiikassa”
Perussuomalaiset ovat tuomassa takaisin näkemystä siitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä: Niitä ovat muun muassa kansalaisista huolehtiminen sekä turvallisuudesta ja rajavalvonnasta huolehtiminen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Lahdessa.
Halla-aho sanoi Lahdessa, ettei halua lähteä veikkaamaan etukäteen seuraavien eduskuntavaalien tulosta.
-Pyrimme nyt tekemään mahdollisimman hyvän vaalikampanjan ja saavuttamaan sillä hyvän tuloksen. Perussuomalainen ohjelma on Suomelle hyvä. Tarkoitus on avata kaikille, miksi otamme sellaisia kantoja kuin otamme.
Perussuomalaiset ovat viime aikoina puhuneet paljon julkisesta taloudesta ja siitä, miten sitä pitää hoitaa.
-Perussuomalainen linja on se, että täytyy elää suu säkkiä myöten ja kasvattaa yhteistä kakkua, että jaettavaa olisi enemmän. Tämä liittyy myös kiinteästi veropolitiikkaan.
Kysymys tärkeysjärjestyksestä
Perussuomalaisia on usein arvosteltu yhden asian puolueeksi vaikka tällainen näkemys ei anna todellista kuvaa. Halla-aho korosti, kuinka maahanmuutto ei ole poliittisena kysymyksenä lillukanvarsi.
-Maahanmuutto liittyy hyvin kiinteällä tavalla julkiseen talouteen, mutta se liittyy myös yhteiskuntarauhaan ja turvallisuuteen.
Halla-ahon mielestä poliittinen keskustelu on liikaa jumittunut maahanmuuton ympärille, vaikka kysymys on paremminkin asioiden tärkeysjärjestyksestä, eli siitä, miten julkista rahaa jaetaan.
-Maahanmuutto on valtion taloudelle miljardiluokan musta aukko. Jos tällaisia rahoja esitettäisiin käytettäväksi vaikka tieverkon kunnostamiseen, siitä nousisi äläkkä. On tullut aika puhkaista tämä paise, Halla-aho sanoi.
Halla-ahon mukaan perussuomalaiselle puolueelle ja sen äänestäjille yhteiset nimittäjät eivät löydy perinteiseltä oikeisto-vasemmisto-janalta vaan ne löytyvät esimerkiksi yhteisestä näkemyksestä koskien sitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä.
-Meidän perussuomalaisten linja ei ole mitenkään erityisen radikaali. Olemme vain tuomassa takaisin sitä muutenkin erittäin laajaa näkemystä siitä, mitkä ovat yhteiskunnan perustehtäviä: Niitä ovat muun muassa kansalaisista huolehtiminen sekä turvallisuudesta ja rajavalvonnasta huolehtiminen. Kummallista, että tällaisia näkemyksiä pidetään nykyään radikaaleina, Halla-aho sanoi.
Hallitusyhteistyöstä
Vanhojen puolueiden puheenjohtajat ovat ilmoittaneet viime aikoina, ettei hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa tule kysymykseen.
Halla-ahon mukaan muiden puolueiden irtisanoutuminen perussuomalaisista on suunnattu vaalipropagandaksi.
-Pidän melko kyseenalaisena esittää sellaista viestiä, että perussuomalaisia on turha äänestää koska perussuomalaiset eivät kelpaa hallitukseen. Tosiasiassa perussuomalaiset ovat hyvin yhteistyökykyisiä moneen suuntaan, koska emme ole perinteinen oikeisto- tai vasemmistopuolue.
Halla-aho muistutti, kuinka perussuomalaisten linjasta on itse asiassa tulossa valtavirtaa Euroopan politiikassa, kuten Ruotsissa, jossa ruotsidemokraatit nauttivat suurta gallup-kannatusta juuri vaalien alla.
-Perussuomalainen linja on se, mihin kaikki EU-jäsenvaltiot ovat väistämättä menossa.
Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on sinänsä valmis osallistumaan seuraavaan hallitukseen, mutta ei millä hinnalla hyvänsä.
-Parhaiten voi tietysti vaikuttaa hallituksessa, mutta siinä on aina omat ongelmansa, koska hallitukset Suomessa ovat koalitiohallituksia.
-Perussuomalaisilla on muista puolueista eroavia lähtökohtia ja linjauksia muun muassa Eurooppa- ja maahanmuuttopolitiikassa. Hallitusyhteistyön osalta on lähdettävä siitä, että emme voi antaa periksi äänestäjille niistä teemoista, jotka ovat tärkeitä sekä puolueelle että äänestäjille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Raatikainen: EU:ssa rynnitään kohti liittovaltiota – “Kansallisvaltioilta viedään tuhkatkin pesästä’
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.