

PS ARKISTO
Halla-aho: Perussuomalaiset ajaa kaikilla sektoreilla politiikkaa, jolla Suomeen syntyy yksityissektorin työpaikkoja ja että ihmisille jää omista tuloista enemmän käteen
Perussuomalaiset hakee työmarkkinaongelmiin yhteistä hyötyä edistäviä ratkaisuja, eikä se miellytä eturyhmäajatteluun tottuneita poliitikkoja. – Tällä hetkellä meillä on vihervasemmistolainen hallitus. Toteutuuko meillä nyt se, että ihminen, etenkin kaupungeissa, saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen? Halla-aho kysyi eilen MTV:n kuntavaalitentissä.
Miten Suomen kuntiin saadaan lisää työpaikkoja ja työtä tekeviä ihmisiä? Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitti jo pari viikkoa sitten ratkaisuehdotuksia työmarkkinaongelmiin ja työllisyyden vahvistamiseen puheessaan perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa.
Halla-ahon keskeinen viesti työmarkkinaosapuolille oli, että on syytä katsoa peiliin ja on tullut aika ryhtyä rakentamaan luottamusta ja hakemaan ratkaisuja yhteinen etu edellä.
– Molemmat työmarkkinaosapuolet ovat takertuneet yksittäisiin mekanismeihin sen sijaan, että puhuttaisiin yhteisistä intresseistä ja tavoitteista, joita ovat ne, että Suomeen syntyy yrityksiä ja työpaikkoja ja toisaalta se, että työstä saisi sellaista palkkaa, jolla tulee toimeen.
– Useissa maissa, myös Pohjoismaissa, työmarkkinamekanismit ja lainsäädäntö ovat erilaisia kuin Suomessa. Silti tuskin esimerkiksi Ruotsia tai Tanskaa voi pitää ”duunarin helvettinä”. Asioita voidaan siis järjestää monella tavalla. Oleellista on se, että kummallakin osapuolella on neuvotteluvoimaa, joka voidaan turvata eri tavoin. Kaiken a ja o on se, että Suomeen syntyy työpaikkoja ja palkalla tulee toimeen, Halla-aho sanoi eilen MTV:n kuntavaalitentissä.
Demareille ja vasemmistoliitolle ei kelpaa
Työllisyyden vahvistamiseksi perussuomalaiset esittää myös veronalennuksia sekä vientiä ja kauppaa tukevia uudistuksia. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ja pääministeri Sanna Marin (sd) keräsivät kierroksia ryhtyessään molemmat sättimään Halla-ahoa.
Halla-aho totesi, että perussuomalaiset ajaa kaikilla sektoreilla politiikkaa, jolla Suomeen syntyy yksityissektorille lisää työpaikkoja ja että ihmisille jää omista tuloista enemmän käteen.
– Me olemme sitoutuneet tähän, emme yksittäisiin mekanismeihin. Tällä hetkellä meillä on vihervasemmistolainen hallitus. Toteutuuko meillä tällä hetkellä se, että ihminen, etenkin kaupungeissa, saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen? Syntyykö Suomeen nyt työpaikkoja, jolla tulee toimeen? Halla-aho kysyi.
RKP tukee halpatyövoiman maahantuontia
Perussuomalaiset myös esittää työperäisen oleskeluluvan edellytykseksi noin 3 000 euron kuukausituloja muun muassa siitä syystä, että matalapalkka-alojen maahanmuutto polkee palkkoja, ylläpitää suomalaisten työttömyyttä ja kuormittaa julkista taloutta, eikä se ole hyväksyttävää.
Vaikka Suomessa jo nyt on satoja tuhansia ihmisiä työtä vailla, ja samalla Suomeen kohdistuu enimmäkseen kouluttamatonta maahanmuuttoa, joka tulee matalapalkka-aloille, RKP:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä Suomeen tarvitaan juuri nyt lisää työperäistä maahanmuuttoa.
Henrikssonin surrealistisen ajatuksenkulun mukaan 3 000 euron kuukausipalkkaraja työperäiselle maahanmuutolle samalla tarkoittaisi myös sitä, että ”puolet suomalaisista ei saisi olla täällä”.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kouluttamaton maahanmuutto Anna-Maja Henriksson duunarit työpaikat puheenjohtajatentti työperäinen oleskelulupa palkka halpatyövoima Sanna Marin Li Andersson Työmarkkinajärjestöt hallitus Jussi Halla-aho työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset haluaa kasvattaa käteen jäävien työtulojen määrää puuttumalla asumisen, elämisen ja liikkumisen kustannuksiin sekä työn verottamiseen

Ohisalo väittää, ettei uusi maakuntavero nosta verotuksen tasoa – Halla-aholta täystyrmäys: ”Jos tuomme uuden verottajan tähän maahan, kokonaisveroaste nousee, vaikka mitä luvattaisiin”

Perussuomalaisten keskeinen tavoite on käyttää viisaasti veronmaksajien rahoja: ”Menojen priorisointi ja maltillinen verotus hyödyttävät sekä työntekijöitä että yrittäjiä”

Perussuomalaiset moittii hallitusta puuttuvista työllisyystoimista sekä kyvyttömyydestä priorisoida ja karsia julkisia menoja: ”Velkaantuva Suomi ei voi jatkaa rahan kippaamista maailmanparantamiseen”

Suomessa lähes puoli miljoonaa ihmistä vailla työtä – silti hallitus ja kokoomus hehkuttavat silmät kiiluen työperäistä maahanmuuttoa

Perussuomalaiset: Velka ja veronkorotukset ovat hallituksen resepti – kokoomuskin haluton karsimaan suomalaisille haitallisia menoja

Oikein hyvää kuntavaalipäivää, Suomi!

Purra: Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu hoitoalan kriisiin

Petteri Orpo intoili halpatyövoimasta: ”Tuhansia ja tuhansia työperäisesti maahan tulevia” – Purra ihmetteli kokoomuspomon ylenkatsetta suomalaisia hoitajia kohtaan
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää