PS ARKISTO
Halla-aho: Kuntavaaleilla suuri yleispoliittinen merkitys – ”Kansalle tilaisuus ottaa kantaa ja antaa palautetta”
Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten minimitavoite ensi kevään kuntavaaleissa on parantaa puolueen vaalitulosta edellisistä kuntavaaleista. – Todellinen tavoite pitää tietysti asettaa siihen, että perussuomalaiset tekee keväällä parhaimman mahdollisen vaalituloksen, Halla-aho totesi Ylen Ykkösaamussa.
Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset pyrkii realisoimaan mahdollisimman suuren osan siitä kannatuksesta, jota perussuomalaisten linjalla on valtakunnallisesti. Perussuomalaisilla on tällä hetkellä jo lähemmäs 3 000 kuntavaaliehdokasta.
– Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa ehdokasmäärä suhteessa edellisiin kuntavaaleihin, mikä tarkoittaisi noin 6 000 ehdokasta koko maassa, Halla-aho sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa.
Perussuomalaisilla tasainen kannatus maaseudulla ja kunnissa
Perussuomalaiset eroaa muista suurista puolueista siinä, että perussuomalaisilla on tasaisesti kannatusta sekä maaseudulla että kaupungeissa.
Halla-ahon mukaan kuntavaaleilla on suuri psykologinen ja yleispoliittinen merkitys.
– Kaikki puolueet tietävät tämän. Kuntavaaleissa haetaan myös asetelmia tuleviin eduskuntavaaleihin. Kuntavaalit ovat samalla kansalaisille tilaisuus ottaa kantaa ja antaa palautetta muihinkin kuin kuntien päätöksentekoon liittyviin kysymyksiin.
Halla-ahon mukaan keskusta on kuntavaaleissa kaikkien puolueiden ykkösvastustaja.
– Suuressa osassa Suomea keskustalla on enemmistö valtuustopaikoista, joten käytännössä keskusta on maakunnissa kaikkien puolueiden ykkösvastustaja. Toisaalta taas suurissa kaupungeissa tilanne on toinen.
Perussuomalaiset tuo lisäarvoa politiikkaan
Halla-aholta kysyttiin Ylen Ykkösaamussa, mikä olisi perussuomalaisille mieluisin hallituspohja. Halla-aho vastasi, että perussuomalaiset eivät asemoidu perinteiselle oikeisto-vasemmistoakselille.
– Meidän yhteiset nimittäjät ovat muualla kuin työmarkkina- tai verotuskysymyksissä. Yksittäisissä asioissa me löydämme yhteisiä näkemyksiä muiden suurten puolueiden kanssa, mutta joissakin kysymyksissä myös pienempien puolueiden kanssa.
Halla-aho kertoi, että perussuomalaisilla on joitakin teemoja, jotka yhdistävät eri tavalla ajattelevia perussuomalaisia, ja jotka samalla erottavat perussuomalaiset muista puolueista.
– Me painotamme näitä kysymyksiä, koska sillä tavalla me voimme tuoda lisäarvoa poliittiseen keskusteluu. Me tuomme keskusteluun niitä kysymyksiä, joita kukaan muu ei sinne tuo.
Halla-aho arvioi, että esimerkiksi tiukka maahanmuuttopolitiikka ja teollisuus- ja yritysmyönteinen, realistinen ilmastopolitiikka ovat yhteen sovitettavissa sekä oikeistolaisen että vasemmistolaisen ajattelun kanssa.
Rasismin käsitettä laajennetaan koko ajan
Perussuomalaisilta usein vaaditaan irtisanoutumista rasismista. Halla-ahon mukaan ongelma on siinä, että rasismin käsitettä laajennetaan koko ajan.
– Me tietysti torjumme rasismin, jos se ymmärretään ihmisten erilaiseksi kohteluksi ihonvärin tai etnisen alkuperän perusteella.
Perussuomalaiset suhtautuu negatiivisesti Afrikasta ja Lähi-idästä tulevaan maahanmuuttoon.
– Ei sen takia, että nämä ihmiset ovat tietyn värisiä, vaan sen takia, että näiltä alueilta tulevilla ihmisillä on kokemusperäisesti suuria vaikeuksia integroitua suomalaiseen elämänmenoon tai työmarkkinoille. Tämän takia me kutsumme sellaista maahanmuuttoa haitalliseksi maahanmuutoksi. Tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.
EU-integraatio ei ole Suomen etu
Halla-aho sanoi, että Euroopan unioni on integraatiokierteessä.
– Integraatio ei ole Suomen kansallisten etujen mukaista. Suomen etujen mukaista olisi erota EU:sta. Toisaalta realistina ymmärrän sen, että EU:ta kannatetaan Suomessa monista syistä, kuten turvallisuuspoliittisista syistä. On myös epävarmuutta siitä, mitä lyhyen aikavälin taloudellisia ja muita seuraamuksia EU-erolla olisi.
Halla-aho ei pidä EU:sta eroamista tällä hetkellä realistisena vaihtoehtona.
– Olen enemmänkin sitä mieltä, että Suomen pitäisi asemoitua EU:n jäsenenä toisella tavalla. EU:ssa on monenlaisia näkemyksiä siirtolaispolitiikasta, liittovaltiokehityksestä ja tulonsiirtounionista. Suomi ei ole välttämättä aina siinä seurassa, jossa sen omien etujensa vuoksi kannattaisi olla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hallituspohja ehdokkaat äänestäjät Kuntavaalit kannatus perussuomalaiset Jussi Halla-aho eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset on nuorten suosikki – ja nuorten miesten suvereeni suosikki
Halla-aho: On tärkeää, että kuntavaaleissa ihmiset ottavat kantaa laajemmin – kuntien ja valtion talous riippuu täysin samoista tekijöistä
Hallituspuolueet ajavat haittamaahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja – Grönroos: Ei ole uskottavaa, että samat puolueet edistäisivät kuntatasollakaan suomalaisten hyvinvointia
Halla-aho vappupuheessaan: ”Julkisesta rahankäytöstä otettava löysät pois ja kaikki resurssit on tulevina vuosina sijoitettava suomalaisen työn ja yrittämisen puolustamiseen”
Perussuomalaisilta ei voi lypsää myönnytyksiä painostamalla
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Hallituksen ilmastopolitiikka unohtaa kansallisen edun
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: “Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Näin naapurissa: Demariklaani terrorisoi ruotsalaista kriisikuntaa – arvostelijoita kehotetaan ”painumaan helvettiin”
Perussuomalaiset nousi Ylen kannatusmittauksessa ykköseksi
Viikon suosituimmat
Tynkkynen osti Hesarin etusivun täyteen maahanmuuttopolitiikkaa
Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen kertoo Helsingin Sanomissa tänään maanantaina julkaistavassa etusivun mainoksessaan "rajat auki" -politiikan jäävän historiaan katastrofaalisena kokeiluna. Kukaan ei enää pysty kiistämään niitä ongelmia, joista perussuomalaiset ovat jo vuosia varoitelleet.
Eduskunta äänesti pois ’’moninkertaisen ensikertalaisuuden’’ – Vigelius: ’’Rikoksenuusijat ansaitsevat ankarammat tuomiot’’
Eduskunta äänesti perjantaina niin kutsutusta ’’ensikertalaisuusalennuksesta’’. Ensikertalaisena tuomittu vapautuu vankilasta ehdonalaiseen normaalia aikaisemmin. Tähän asti rikoksentekijä on voitu tuomita ensikertalaisena myös, jos hän ei ole istunut vankilassa edeltäneenä viitenä vuotena.
Krista Kiurua lyöty kasvoihin
Joka neljäs ruotsalaisnuori aikuistuu lukutaidottomana – mitä ihmettä he tekevät seuraavat 60 vuotta ja kuka sen maksaa?
Kyky ymmärtää kirjoitettua tekstiä on ehdoton edellytys täysivaltaiselle jäsenyydelle länsimaisessa yhteiskunnassa. Jos sadat tuhannet nuoret valmistuvat peruskoulusta käytännössä lukutaidottomina, seuraukset ovat arvaamattomat. Hyviä ne eivät ole missään tapauksessa.
Lux Helsingin somekampanja yhdistää hijabin naisten voimaannuttamiseen – Lähi-idän asiantuntija: Monin paikoin maailmaa naiset on pakotettu huntuun vielä tänäkin päivänä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset huomasivat Lux Helsingin somekampanjan, jossa esiintyy hijabiin puettu nainen. Kampanjavideota näytettiin esimerkiksi Facebookissa. Hijab-kuvan jälkeen videolle tulee versaalein kirjoitettuna sana "empowering" (voimaannuttaa).
Pekka Aittakumpu: “Keskustalla on menossa kampanja, jossa valehdellaan, että Oulaskankaan sairaala olisi lakkautusuhan alla”
Pekka Aittakumpu: “On aika tunnustaa, miten suurta vahinkoa yksisilmäinen monikulttuurisuusaatteen ihannointi on aiheuttanut”
Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakummun mielestä on aika tunnustaa monikulttuurisuusaatteen suomalaisille arvoille aiheuttama vahinko ja seistä rohkeasti isänmaamme takana.
Argentiinan rankka talousihme näyttäisi toimivan – inflaatio on hallinnassa eikä kansa ole noussut kapinaan
Argentiinasta kuuluu kummia. Hyperinflaatio on taitettu ja talous kasvaa. Presidentti Javier Milein anarkokapitalismi näyttäisi vuoden kokemuksella sittenkin toimivan. Milei on ankarasta vyönkiristyksestä huolimatta säilyttänyt kansan tuen, eikä sosiaalinen tahi taloudellinen katastrofi toteutunut. Ajatukset alkavat itää Suomessakin.
SDP esitti pakolaiskiintiön ja vastaanottotukien korottamista – hallitus äänesti opposition haaveet kumoon
Vasemmistopuolueet esittivät tiistaina valtion talousarviota käsittelevässä eduskunnan täysistunnossa useita muutoksia sisäministeriön hallinnonalaan ja maahanmuuttoon liittyen. Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kritisoi opposition linjaa vastuuttomaksi.
Leptospiroosi leviää Etelä-Suomessa – voi tarttua myös ihmiseen
Koiranomistajat keskustelivat Jyväskylässä uuden eläinlääkäriaseman pihalla pelkoa aiheuttaneista leptospiroositapauksista. Koirilla on ilmennyt tänä vuonna useita tartuntoja eteläisen Suomen alueella.