PS ARKISTO
Halla-aho: Kuntavaaleilla suuri yleispoliittinen merkitys – ”Kansalle tilaisuus ottaa kantaa ja antaa palautetta”
Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten minimitavoite ensi kevään kuntavaaleissa on parantaa puolueen vaalitulosta edellisistä kuntavaaleista. – Todellinen tavoite pitää tietysti asettaa siihen, että perussuomalaiset tekee keväällä parhaimman mahdollisen vaalituloksen, Halla-aho totesi Ylen Ykkösaamussa.
Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset pyrkii realisoimaan mahdollisimman suuren osan siitä kannatuksesta, jota perussuomalaisten linjalla on valtakunnallisesti. Perussuomalaisilla on tällä hetkellä jo lähemmäs 3 000 kuntavaaliehdokasta.
– Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa ehdokasmäärä suhteessa edellisiin kuntavaaleihin, mikä tarkoittaisi noin 6 000 ehdokasta koko maassa, Halla-aho sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa.
Perussuomalaisilla tasainen kannatus maaseudulla ja kunnissa
Perussuomalaiset eroaa muista suurista puolueista siinä, että perussuomalaisilla on tasaisesti kannatusta sekä maaseudulla että kaupungeissa.
Halla-ahon mukaan kuntavaaleilla on suuri psykologinen ja yleispoliittinen merkitys.
– Kaikki puolueet tietävät tämän. Kuntavaaleissa haetaan myös asetelmia tuleviin eduskuntavaaleihin. Kuntavaalit ovat samalla kansalaisille tilaisuus ottaa kantaa ja antaa palautetta muihinkin kuin kuntien päätöksentekoon liittyviin kysymyksiin.
Halla-ahon mukaan keskusta on kuntavaaleissa kaikkien puolueiden ykkösvastustaja.
– Suuressa osassa Suomea keskustalla on enemmistö valtuustopaikoista, joten käytännössä keskusta on maakunnissa kaikkien puolueiden ykkösvastustaja. Toisaalta taas suurissa kaupungeissa tilanne on toinen.
Perussuomalaiset tuo lisäarvoa politiikkaan
Halla-aholta kysyttiin Ylen Ykkösaamussa, mikä olisi perussuomalaisille mieluisin hallituspohja. Halla-aho vastasi, että perussuomalaiset eivät asemoidu perinteiselle oikeisto-vasemmistoakselille.
– Meidän yhteiset nimittäjät ovat muualla kuin työmarkkina- tai verotuskysymyksissä. Yksittäisissä asioissa me löydämme yhteisiä näkemyksiä muiden suurten puolueiden kanssa, mutta joissakin kysymyksissä myös pienempien puolueiden kanssa.
Halla-aho kertoi, että perussuomalaisilla on joitakin teemoja, jotka yhdistävät eri tavalla ajattelevia perussuomalaisia, ja jotka samalla erottavat perussuomalaiset muista puolueista.
– Me painotamme näitä kysymyksiä, koska sillä tavalla me voimme tuoda lisäarvoa poliittiseen keskusteluu. Me tuomme keskusteluun niitä kysymyksiä, joita kukaan muu ei sinne tuo.
Halla-aho arvioi, että esimerkiksi tiukka maahanmuuttopolitiikka ja teollisuus- ja yritysmyönteinen, realistinen ilmastopolitiikka ovat yhteen sovitettavissa sekä oikeistolaisen että vasemmistolaisen ajattelun kanssa.
Rasismin käsitettä laajennetaan koko ajan
Perussuomalaisilta usein vaaditaan irtisanoutumista rasismista. Halla-ahon mukaan ongelma on siinä, että rasismin käsitettä laajennetaan koko ajan.
– Me tietysti torjumme rasismin, jos se ymmärretään ihmisten erilaiseksi kohteluksi ihonvärin tai etnisen alkuperän perusteella.
Perussuomalaiset suhtautuu negatiivisesti Afrikasta ja Lähi-idästä tulevaan maahanmuuttoon.
– Ei sen takia, että nämä ihmiset ovat tietyn värisiä, vaan sen takia, että näiltä alueilta tulevilla ihmisillä on kokemusperäisesti suuria vaikeuksia integroitua suomalaiseen elämänmenoon tai työmarkkinoille. Tämän takia me kutsumme sellaista maahanmuuttoa haitalliseksi maahanmuutoksi. Tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.
EU-integraatio ei ole Suomen etu
Halla-aho sanoi, että Euroopan unioni on integraatiokierteessä.
– Integraatio ei ole Suomen kansallisten etujen mukaista. Suomen etujen mukaista olisi erota EU:sta. Toisaalta realistina ymmärrän sen, että EU:ta kannatetaan Suomessa monista syistä, kuten turvallisuuspoliittisista syistä. On myös epävarmuutta siitä, mitä lyhyen aikavälin taloudellisia ja muita seuraamuksia EU-erolla olisi.
Halla-aho ei pidä EU:sta eroamista tällä hetkellä realistisena vaihtoehtona.
– Olen enemmänkin sitä mieltä, että Suomen pitäisi asemoitua EU:n jäsenenä toisella tavalla. EU:ssa on monenlaisia näkemyksiä siirtolaispolitiikasta, liittovaltiokehityksestä ja tulonsiirtounionista. Suomi ei ole välttämättä aina siinä seurassa, jossa sen omien etujensa vuoksi kannattaisi olla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hallituspohja ehdokkaat äänestäjät Kuntavaalit kannatus perussuomalaiset Jussi Halla-aho eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset on nuorten suosikki – ja nuorten miesten suvereeni suosikki
Halla-aho: On tärkeää, että kuntavaaleissa ihmiset ottavat kantaa laajemmin – kuntien ja valtion talous riippuu täysin samoista tekijöistä
Hallituspuolueet ajavat haittamaahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja – Grönroos: Ei ole uskottavaa, että samat puolueet edistäisivät kuntatasollakaan suomalaisten hyvinvointia
Halla-aho vappupuheessaan: ”Julkisesta rahankäytöstä otettava löysät pois ja kaikki resurssit on tulevina vuosina sijoitettava suomalaisen työn ja yrittämisen puolustamiseen”
Perussuomalaisilta ei voi lypsää myönnytyksiä painostamalla
Ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Hallituksen ilmastopolitiikka unohtaa kansallisen edun
Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi kuntapuolueeksi: “Meidän ei tarvitse tehdä temppuja ja miettiä joka aamu, että mitäköhän mieltä tänään kannattaisi olla”
Näin naapurissa: Demariklaani terrorisoi ruotsalaista kriisikuntaa – arvostelijoita kehotetaan ”painumaan helvettiin”
Perussuomalaiset nousi Ylen kannatusmittauksessa ykköseksi
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää