

LEHTIKUVA
Halla-aho: Kulmuni syyllistyi kepulaiseen perisyntiin – ”Sekoitti omat ja veronmaksajan rahat”
Jussi Halla-ahon mukaan Kulmunin tapaus kuvastaa hyvin myös suomalaista puoluejärjestelmää. – Perinteiset puolueet pyrkivät valtaan siksi, että valta antaa mahdollisuuden pumpata resursseja omiin taskuihin, kavereiden taskuihin ja oman äänestäjäryhmän taskuihin. Onneksi tästä jää välillä kiinni, Halla-aho sanoi maanantaina Tuumaustunnilla.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan valtiovarainministerin tehtävästä eronnut Katri Kulmuni syyllistyi kepulaiseen perisyntiin: hän sekoitti omat rahat ja veronmaksajan rahat.
– Tämä on valitettavan tavallista Suomessa, joka kuulemma on maailman vähiten korruptoitunut maa, Halla-aho sanoo.
– Toki voi olla niin, että Kulmunin rahastus tuotiin julkisuuteen ahtaista puoluepoliittisista syistä. Oliko kyseessä demareiden kosto Antti Rinteen savustamisesta, vai kepun sisäinen operaatio, jonka takana on kymmenen prosentin kannatuksen aiheuttama paniikki, sen – ehkä – kertoo historiankirjoitus. En malta olla toteamatta, että jos myös kepun viimeviikkoinen kriisiviestintä oli viestintäkonsultti Harri Saukkomaan käsialaa, puolueen kannattaa ehkä harkita palveluntarjoajan vaihtamista.
Vanhojen puolueiden välillä ei ole ideologisia eroja
Halla-ahon mukaan Kulmunin tapaus kuvastaa myös hyvin suomalaista puoluejärjestelmää.
– Perinteisten puolueiden välillä ei ole ideologisia eroja. Ne eivät pyri valtaan siksi, että niillä olisi visio siitä, miten Suomesta rakennetaan parempi paikka kaikille suomalaisille, vaan siksi, että valta antaa mahdollisuuden pumpata resursseja omiin taskuihin, kavereiden taskuihin ja oman äänestäjäryhmän taskuihin. Onneksi tästä jää välillä kiinni.
PS teki viime viikolla vaikean päätöksen
Viime viikolla myös perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti yhden jäsenensä. Halla-aho sanoo, että siinä missä Kulmunin eroamista pidettiin julkisessa keskustelussa ryhdikkyytenä, perussuomalaisten ratkaisu nähtiin peliliikkeenä.
Halla-ahon mukaan Kulmunilla ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoja, kun taas perussuomalaisilla oli.
– Mitä perussuomalaisten eduskuntaryhmään tulee, media ja muut puolueet tekevät meidän kanssamme vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen saman virheen. He olettavat, että me pyrimme tekemään muille mieliksi ja tekemään itseämme tykö. Tästä virheoletuksesta seuraa virheellinen jatko-oletus, että meiltä saa ehkä lypsettyä painostamalla lisää. Nyt onkin jo sanottu, että edustaja Turtiaisen erottaminen ei riitä, ja kysytty, että miksi sitten sitä ja tätä ja tuota edustajaa ei eroteta.
– Me teimme erittäin vaikean päätöksen omista syistämme. Eduskuntaryhmässä jos missä pätee kolmen muskettisoturin sääntö: yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. Eduskuntaryhmä ei uhraa yksittäistä jäsentään, mutta myöskään yksittäinen jäsen ei uhraa eduskuntaryhmää. Lojaliteetin on toimittava kumpaankin suuntaan, tai se ei voi toimia lainkaan, Halla-aho sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- valtiovarainministeri Harri Saukkomaa vanhat puolueet Katri Kulmuni rahastus ero verovarat veronmaksajat Antti Rinne Eduskuntaryhmä perussuomalaiset Jussi Halla-aho Keskusta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jos Katri Kulmunin Tekir-lasku liittyy olennaisilta osiltaan keskustapuolueen toimintaan, ei hän voi enää jatkaa ministerin tehtävässään

Katri Kulmuni eroaa ministerin tehtävästä – tässä eropuhe sanasta sanaan

Vanhasesta uusi valtiovarainministeri

Kulmuni kaatui, koska hän myi sielunsa keskustan läpimädille kuiskaajille – ja niin käy myös seuraaville puheenjohtajille

Kun omat ja valtion varat menevät sekaisin, tuloksena on ministeriero

Halla-aho: Nergin ansiolistalla on siirtolaiskriisin “hoitaminen” ja soten “hoitaminen” – haluaako keskusta, että Nerg “hoitaa” seuraavaksi valtion varat?

Kulmunin laskusotkun selvittely etenee – TEM suosittelee jatkotoimenpiteitä Tekirin ja Jääskeläisen suhteen

Taloustieteen dosentti Malinen ruotii keskustan puheenjohtajavaaleja: “Kuinka tyhminä poliitikot meitä oikein pitävät?”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää