LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Halla-aho: Kaiken politiikan pitäisi tähdätä siihen, että yritykset voivat hyvin ja ne työllistävät ihmisiä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo keskustelivat tänään Helsingissä Politiikan toimittajat ry:n järjestämässä tilaisuudessa, jossa aiheeksi nousi myös talous ja työllisyys.
Jussi Halla-aho sanoi, että julkista taloutta ja kansantaloutta ei saa voimaan hyvin pelkästään poliitikkojen toimilla.
– Talouden ainoa peruste on se, että meillä on tuottavaa työtä, josta saatavilla verotuloilla voidaan sitten rahoittaa myös yhteiskunnan julkisia toimintoja. Kaiken politiikan pitäisi tähdätä siihen, että yritykset voivat hyvin ja ne työllistävät ihmisiä.
Työtä ja yrittämistä ei saa yliverottaa
Halla-aho korosti, että työn tekemisestä ja yrittämisestä voidaan tehdä kannattamatonta yliverottamalla.
– Vasemmistolaisella politiikalla joutuu helposti sellaiseen kierteeseen, jossa rahoitetaan äänestäjille luvattuja julkisia palveluja ja menonlisäyksiä verottamalla yhä ankarammin tuottavaa työtä ja yrittämistä, mikä sitten vähentää niitä molempia. Tällöin yhä suurempi veropotti joudutaan keräämään yhä pienemmältä maksajajoukolta.
– Pitäisi päätyä päinvastaiseen, positiiviseen kierteeseen, pitäisi pystyä ottamaan myös riskejä ja ajatella verokysymyksiä pitkällä tähtäimellä.
Halla-ahon mukaan työn ja yrittämisen verottamista pitäisi päinvastoin keventää.
– Pitää luottaa siihen, että verotuksen keventämisellä on dynaamisia vaikutuksia ja että se luo uutta työtä jolloin ensinnäkin veropohja laajenee ja toisaalta verotettavaa rahaa tarvitaan vähemmän, koska ei tarvitse lääkitä työttömyyden kustannuksia.
Työllisyysaste ei ole yksistään hyvä indikaattori
Halla-aho sanoi olevansa huolissaan siitä, että pääministeri Sanna Marinin hallitus on ripustautunut 75 prosentin työllisyysastetavoitteeseen.
– Toki on tärkeää, että meillä on korkea työllisyysaste, mutta jos tuijotetaan sitä ainoana indikaattorina, niin hallitukselle syntyy ilmeinen kiusaus nostaa työllisyysastetta keinotekoisesti, kuten palkkatuella tai tuomalla maahan halpatyövoimaa, joka ei tule toimeen palkallaan. Kaiken a ja o on siinä, että ihmisellä on töitä enemmän kuin vain se kaksi tuntia, jolla pääsee papereissa työlliseksi.
Myös Petteri Orpo harmitteli sitä, että työtä ja yrittämistä verotetaan Suomessa liikaa.
– Se on yksi näistä asioista, joka pitäisi rakenteellisesti muuttaa, että Suomessa kannattaa tehdä töitä, yrittää ja että tänne kannattaa investoida.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Työllisyysaste halpatyövoima Investoinnit Yritykset Palkkatuki Petteri Orpo perussuomalaiset hallitus talous Jussi Halla-aho työllisyys Kokoomus verotus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Turtiainen: Mitä paremmin pk-yrittäjällä menee, sen paremmin menee meillä kaikilla
Koskenkylä: Arviointineuvoston raportti antaa karmean kuvan Sanna Marinin hallituksen talouspolitiikasta – “Ei tajua riskejä, kasvattaa julkisia menoja surutta”
Vallin haluaa Suomesta yrittäjäystävällisen maan: ”Hyvinvointivaltion rahoitus syntyy menestyvissä yrityksissä”
Ranne: Ilmastopolitiikka vie suomalaisilta työt ja rahat
Halla-aho: Yrityksille on luotava olosuhteet menestyä, jolloin niillä on mahdollisuus ja kyky palkata ihmisiä ja maksaa palkkaa, jolla pystyy elämään
Halla-aho kynnyskysymyksistä: Yritysten ja teollisuuden toimintaa ei saa sabotoida suuruudenhulluilla ilmastotavoitteilla
Reijonen: Maatalouteen löytyy kausityöntekijöitä Suomesta, kun työn tekeminen tehdään kannattavaksi
Tommi on turhaan etsinyt töitä jo kuusi vuotta: ”Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista, joihin pitäisi työllistää suomalaisia”
Halla-aho: ”Jos minä ostan suomalaisia tuotteita, ehkä suomalainen tuottajakin voisi palkata suomalaisia työntekijöitä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää