

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Halla-aho: Kaiken politiikan pitäisi tähdätä siihen, että yritykset voivat hyvin ja ne työllistävät ihmisiä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo keskustelivat tänään Helsingissä Politiikan toimittajat ry:n järjestämässä tilaisuudessa, jossa aiheeksi nousi myös talous ja työllisyys.
Jussi Halla-aho sanoi, että julkista taloutta ja kansantaloutta ei saa voimaan hyvin pelkästään poliitikkojen toimilla.
– Talouden ainoa peruste on se, että meillä on tuottavaa työtä, josta saatavilla verotuloilla voidaan sitten rahoittaa myös yhteiskunnan julkisia toimintoja. Kaiken politiikan pitäisi tähdätä siihen, että yritykset voivat hyvin ja ne työllistävät ihmisiä.
Työtä ja yrittämistä ei saa yliverottaa
Halla-aho korosti, että työn tekemisestä ja yrittämisestä voidaan tehdä kannattamatonta yliverottamalla.
– Vasemmistolaisella politiikalla joutuu helposti sellaiseen kierteeseen, jossa rahoitetaan äänestäjille luvattuja julkisia palveluja ja menonlisäyksiä verottamalla yhä ankarammin tuottavaa työtä ja yrittämistä, mikä sitten vähentää niitä molempia. Tällöin yhä suurempi veropotti joudutaan keräämään yhä pienemmältä maksajajoukolta.
– Pitäisi päätyä päinvastaiseen, positiiviseen kierteeseen, pitäisi pystyä ottamaan myös riskejä ja ajatella verokysymyksiä pitkällä tähtäimellä.
Halla-ahon mukaan työn ja yrittämisen verottamista pitäisi päinvastoin keventää.
– Pitää luottaa siihen, että verotuksen keventämisellä on dynaamisia vaikutuksia ja että se luo uutta työtä jolloin ensinnäkin veropohja laajenee ja toisaalta verotettavaa rahaa tarvitaan vähemmän, koska ei tarvitse lääkitä työttömyyden kustannuksia.
Työllisyysaste ei ole yksistään hyvä indikaattori
Halla-aho sanoi olevansa huolissaan siitä, että pääministeri Sanna Marinin hallitus on ripustautunut 75 prosentin työllisyysastetavoitteeseen.
– Toki on tärkeää, että meillä on korkea työllisyysaste, mutta jos tuijotetaan sitä ainoana indikaattorina, niin hallitukselle syntyy ilmeinen kiusaus nostaa työllisyysastetta keinotekoisesti, kuten palkkatuella tai tuomalla maahan halpatyövoimaa, joka ei tule toimeen palkallaan. Kaiken a ja o on siinä, että ihmisellä on töitä enemmän kuin vain se kaksi tuntia, jolla pääsee papereissa työlliseksi.
Myös Petteri Orpo harmitteli sitä, että työtä ja yrittämistä verotetaan Suomessa liikaa.
– Se on yksi näistä asioista, joka pitäisi rakenteellisesti muuttaa, että Suomessa kannattaa tehdä töitä, yrittää ja että tänne kannattaa investoida.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Työllisyysaste halpatyövoima Investoinnit Yritykset Palkkatuki Petteri Orpo perussuomalaiset hallitus talous Jussi Halla-aho työllisyys Kokoomus verotus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Turtiainen: Mitä paremmin pk-yrittäjällä menee, sen paremmin menee meillä kaikilla

Koskenkylä: Arviointineuvoston raportti antaa karmean kuvan Sanna Marinin hallituksen talouspolitiikasta – “Ei tajua riskejä, kasvattaa julkisia menoja surutta”

Vallin haluaa Suomesta yrittäjäystävällisen maan: ”Hyvinvointivaltion rahoitus syntyy menestyvissä yrityksissä”

Ranne: Ilmastopolitiikka vie suomalaisilta työt ja rahat

Halla-aho: Yrityksille on luotava olosuhteet menestyä, jolloin niillä on mahdollisuus ja kyky palkata ihmisiä ja maksaa palkkaa, jolla pystyy elämään

Halla-aho kynnyskysymyksistä: Yritysten ja teollisuuden toimintaa ei saa sabotoida suuruudenhulluilla ilmastotavoitteilla

Reijonen: Maatalouteen löytyy kausityöntekijöitä Suomesta, kun työn tekeminen tehdään kannattavaksi

Tommi on turhaan etsinyt töitä jo kuusi vuotta: ”Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista, joihin pitäisi työllistää suomalaisia”

Halla-aho: ”Jos minä ostan suomalaisia tuotteita, ehkä suomalainen tuottajakin voisi palkata suomalaisia työntekijöitä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää