Halla-aho rajoittaisi perheenyhdistämisoikeutta – kolmansien maiden kansalaisten kotoutuminen epäonnistunut
Euroopan parlamentin jäsen Jussi Halla-aho on tänään jättänyt neuvostolle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän esittää perheenyhdistämisen oikeusperustan tarkistamista kansainvälisessä lainsäädännössä.
– EU:n perheenyhdistämisdirektiivissä perheenyhdistäminen nähdään kotoutumista edistävänä elementtinä, jota ei pidä tarpeettomalla tavalla hankaloittaa. Ottaen huomioon kolmansien maiden kansalaisten epäonnistunut kotoutuminen kaikissa Euroopan maissa on kuitenkin syytä kyseenalaistaa väite perheenyhdistämisestä kotouttamista edistävänä tekijänä, Halla-aho taustoittaa asiaa tiedotteessaan.
Vapaamielinen perheenyhdistämispolitiikka kiihdyttää Halla-ahon mukaan ulkomaalaistaustaisen väestön kasvua. Tämä tuo ennennäkemättömiä haasteita sekä kotouttamisesta vastaaville viranomaisille että julkiselle taloudelle.
– Ilman ennakkoehtoja tapahtuva perheenyhdistäminen lisäksi mahdollistaa ulkomaalaistaustaiselle henkilölle elämisen omassa etniskulttuurisessa yhteisössään vailla kosketusta valtavirtayhteiskuntaan.
– YK:n sopimukset sekä lasten että siirtotyöläisten oikeuksista, tss-oikeuksia koskeva yleissopimus, kp-oikeuksia koskeva yleissopimus, Geneven pakolaissopimus ja Euroopan ihmisoikeussopimus muodostavat keskeisen osan maailman ihmisoikeusnormistoa, josta on myös johdettu oikeus perheiden yhdistämiseen. Euroopan sosiaalisen mallin säilyttämisen kannalta on kuitenkin kyseenalaista, voivatko EU-maat enää pitää kiinni näiden sopimusten vaatimista standardeista. Erityisesti kieltoa rajoittaa turvapaikkastatuksen saaneiden henkilöiden perheenyhdistämisiä voidaan pitää vallitsevan pakolaiskriisin oloissa kohtuuttomana.
– EU-maiden olisikin pyrittävä kansainvälisellä tasolla sopimaan uudestaan oikeusperusta perheenyhdistämiselle, jotta kolmansien maiden kansalaisten muutto unionialueelle ei aiheuttaisi vastaanottaville yhteiskunnille kohtuutonta kuormitusta.
Halla-aho tiedustelee neuvostolta, aikooko se kehottaa EU-maita ryhtymään toimenpiteisiin, jotta perheenyhdistämistä koskevaa oikeusperustaa tarkistettaisiin kansainvälisessä lainsäädännössä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
PS: Humanitäärinen maahanmuutto tuonut Suomeen uudenlaisia uhkakuvia – “Kaikki eivät ole täällä hakemassa turvaa”
Radikaali islam hallitsee Brysselin Molenbeekia – Halla-aho vaatii tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa: ”Tällaista kehitystä ei saa päästää Suomeen”
Halla-aho: Turkki-suhteet uudelleentarkasteluun – “EU-valtiot eivät voi jäädä toimettomiksi diplomaattisen uhkailun edessä”
PS: Hallitus on luvannut kiristää perheenyhdistämisen kriteereitä täysimääräisesti – “Ei muuta kuin hihat heilumaan!”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää