

SUOMEN UUTISET
Halla-aho: EU:n pitää olla työkalu, joka tuottaa lisäarvoa jäsenmaille ja niiden kansalaisille, sen sijaan että se on Saksan ja Ranskan suurvaltaprojekti ja rahansiirtokoneisto
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kehottaa kansallismielisiä ja EU-kriittisiä vaaliuurnille kevään eurovaaleissa. – Äänestämättä jättäminen on yhtä huono vaihtoehto kuin liittovaltiopuolueiden äänestäminen, muistuttaa puolueen EU-vaaliohjelman esitellyt Halla-aho.
Perussuomalaisten eurovaaliohjelman tänään esitellyt puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi aluksi, että vaikka perussuomalaisilla on syytä olla tyytyväisiä eduskuntavaalien tuloksiin, katse on jo siirrettävä tulevaisuuteen.
– Nyt on mentävä eteenpäin ja pidettävä pyörät pyörimässä. Euroopan parlamentin vaalit järjestetään reilun kuukauden kuluttua. Äänestysaktiivisuuden kannalta olisi ollut hyvä, että nämä vaalit olisi pidetty yhdessä eduskuntavaalien kanssa, mutta tämä ei valitettavasti kaikille puolueille sopinut.
Äänestäminen on tärkeää
Viime eurovaaleissa äänestysprosentti jäi 40 prosentin tuntumaan. Halla-aho valitteli laimeaa äänestysintoa, koska EU-lainsäädäntö sitoo Suomea ja on siten osa kotimaan lainsäädäntöä.
– Me haluamme vakuuttaa erityisesti EU-kriittiset kansalaiset siitä, että äänestämättä jättäminen eurovaaleissa on yhtä huono vaihtoehto kuin liittovaltiopuolueiden äänestäminen. Haluamme korostaa myös sitä, että osana suurta, kansallismielistä ryhmittymää me olemme paljon kokoamme isompi vaikuttaja eurooppalaisessa keskustelussa ja päätöksenteossa, Halla-aho sanoi.
Perussuomalaiset osaksi Euroopan muutosta
Kansallismieliset puolueet ovat monissa maissa nousseet marginaalista suuriksi puolueiksi ja jopa hallitukseen. Suunta on muuttumassa Euroopassa. Halla-aho sanoi, että perussuomalaiset haluavat olla osa tätä muutosta.
– Myös perinteiset valtavirtapuolueet ovat tulleet lähemmäksi sitä ajattelutapaa, jota perussuomalaiset edustavat. Oltiin EU-jäsenyyden mielekkyydestä mitä mieltä tahansa, vaihtoehtoina eivät enää ole pelkästään joko eroaminen tai syvempi liittovaltio.
– Euroopassa vahvistuu se ajattelutapa, että EU:n pitää olla työkalu, joka tuottaa lisäarvoa jäsenmaille ja niiden kansalaisille, sen sijaan, että se on Saksan ja Ranskan dominoima suurvaltaprojekti ja rahansiirtokoneisto. Tälle ajattelutavalle ennustetaan hyvää menestystä toukokuun vaaleissa, mutta se edellyttää, että itsenäisten kansallisvaltioiden ystävät menevät äänestämään.
Halla-aho sanoi, että perussuomalaisten vähimmäistavoitteena säilyttää nykyiset kaksi meppiä.
– Jos kansalaiset lähtevät liikkeelle, meillä on mahdollisuus kasvattaa edustajiemme määrää. Eduskuntavaalit osoittavat, että tähän on edellytykset.
Loppu liittovaltiokehitykselle
Halla-aho esitteli lyhyesti perussuomalaisten vaaliohjelman keskeiset kohdat. Suomen pitää ensinnäkin irrottautua mallioppilaan roolista, puolustaa omia intressejään ja etsiä tapauskohtaisesti liittolaisia tavoitteidensa edistämiseksi.
– Komission poliittista pitää tulee kaventaa. Haluamme lisätä päätöksenteon hallitustenvälisyyttä ja kasvattaa jäsenmaiden hallituksia edustavan neuvoston roolia päätöksenteossa. Suomen tulee suhtautua hyvin kriittisesti määräenemmistöpäätösten lisäämiseen ja puolustaa yksimielisyysvaatimusta. Tällä tavoin voidaan jarruttaa komission villeimpiä liittovaltiosuunnitelmia.
– Haluamme irrottaa työvoiman vapaan liikkuvuuden sisämarkkinoiden ”neljästä vapaudesta”. Se synnyttää suuria ongelmia sekä lähtömaissa että vastaanottavissa maissa ja oli Brexitin keskeinen syy.
Hallittu mekanismi eurosta eroamiselle
Euro on epäonnistunut yhteisvaluutta sekä rakenteeltaan että kokoonpanoltaan.
– Kreikan katastrofi 10 vuotta sitten osoitti, että eurosta saadaan toimiva vain syventämällä integraatiota ja yhteisvastuullisuutta. Me emme kuitenkaan halua syventää integraatiota ja yhteisvastuullisuutta, koska tämä tarkoittaa, että suomalaisilla on yhä vähemmän sanomista itseään koskettavien lakien ja omien veroeurojensa käyttöön.
– On luotava hallittu mekanismi jäsenmaan eroamiselle tai erottamiselle yhteisvaluutasta, Halla-aho sanoi.
EU laitettava laihdutuskuurille
EU:n taloudenpito ei kestä päivänvaloa, mistä osoituksena ovat jatkuvat moitteet Euroopan tilintarkastustuomioistuimelta. Halla-aho sanoi, että Suomen tulee vastustaa EU:n pyrkimyksiä lisätä niin sanottujen omien varojen osuutta budjetissaan.
– Näitä omia varoja kerättäisiin erilaisilla ”EU-veroilla.” EU-budjetin kontrolli on pidettävä jäsenmaiden käsissä.
Suomi on pysyvästi EU:n nettomaksaja. Perussuomalaiset vastustaa jäsenmaksujen korotusta Brexitin varjolla.
– Kannatamme myös tuntuvia säästöjä esimerkiksi EU:n ulkosuhdehallinnosta, alueiden komiteasta, talous- ja sosiaalikomiteasta, kehitysavusta, Turkille maksettavista lähentymistuista sekä Strasbourgin ja Brysselin täysistuntorallista, Halla-aho sanoi.
Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä
Maahanmuuton merkitystä Euroopalle tuskin tarvitsee perustella. Halla-aho muistutti neljän vuoden takaisesta turvapaikanhakijoiden aallosta.
– Vuosi 2015 osoitti myös, miten kädetön EU on ongelmien ehkäisemisessä ja ratkaisemisessa. Tilanne saatiin hallintaan vain ja ainoastaan yksittäisten jäsenmaiden päättäväisellä toiminnalla.
– Haluamme uudistaa Schengenin rajasäännöstöä siten, että sisärajavalvonta voidaan ottaa käyttöön ilman aikarajoitteita ja pelkästään jäsenmaan oman harkinnan perusteella. Tämä on myös paras tapa puolustaa Schengen-aluetta. Jos ihmiset kokevat, että se palvelee laitonta siirtolaisuutta ja rajat ylittävää rikollisuutta, sen suosio ja legitimiteetti rapistuvat.
Väestöräjähdys Afrikassa ja Lähi-idässä takaavat, että muuttopaine Eurooppaan voimistuu tällä vuosisadalla. Halla-aho sanoi, että ongelmaa ei voi ratkaista millään taakanjakomekanismeilla.
– Kehitysyhteistyössä pitää tapahtua laadullinen muutos niin, että se tukee kestävää kehitystä Afrikassa. Pakolaisleirien ylläpitoon on osoitettava resursseja. Sosiaaliturvaan liittyviä vetotekijöitä pitää karsia. Ulkorajojen yli laittomasti pyrkivät ihmiset tulee johdonmukaisesti palauttaa lähtösatamiin sen sijaan, että heidät tuodaan Eurooppaan.
Kotimaista maataloutta ja teollisuutta puolustettava
Suomen tulee EU:ssa puolustaa kotimaista maa- ja metsätaloutta, samoin kotimaista ruuantuotantoa esimerkiksi elintarvikkeiden halpatuontia vastaan.
– Teollisuuden osalta perussuomalaiset ajavat eurovaaliohjelmassaan samoja tavoitteita ja periaatteita kuin kansallisessakin politiikassa: jo ilmastosyistä tehtaanpiiput on pidettävä siellä, missä päästöt ovat vähäisimmät. Teollisuutta ei pidä ajaa sinne, missä se saastuttaa eniten, Halla-aho sanoi.
Hän korosti, että Suomen pitää EU:n jäsenenä ajaa hiili- tai ilmastotulleja.
– Tulleilla nostettaisiin ekologisesti huonoimpien vaihtoehtojen hintaa ja ohjattaisiin kulutusta ilmastoystävällisempiin vaihtoehtoihin. Samalla sillä suojeltaisiin suomalaista ja eurooppalaista tuotantoa.
Kansallismieliset puolueet menestyivät jo viime vaaleissa
Halla-aho muistutti, että jo vuoden 2014 eurovaaleissa kansallismieliset puolueet menestyivät paremmin kuin koskaan aiemmin.
– Menestystä ei kuitenkaan pystytty täysin hyödyntämään, vaan varsin lähellä toisiaan olevat puolueet jakaantuivat EU-parlamentissa ainakin neljään eri ryhmään.
Suurin syy hajaannukselle oli se, että kyseiset puolueet olivat enemmän tai vähemmän politiikan marginaalissa omissa kotimaissaan, ja ne pelkäsivät leimautuvansa liittoutumalla toistensa kanssa.
– Nyt tilanne on muuttunut jo senkin vuoksi, että monet näistä puolueista ovat kasvaneet voimakkaasti, osa on jopa hallitusvastuussa.
Perussuomalaiset Eurooppa-mielisiä, ei EU-mielisiä
Perussuomalaiset osallistuivat 8.4. Milanossa järjestettyyn tiedotustilaisuuteen, jossa perussuomalaiset, Tanskan kansanpuolue, Vaihtoehto Saksalle -puolue sekä Italian Lega ilmaisivat yhteisen tahtonsa muodostaa mahdollisimman suuri kansallismielinen ryhmä tulevaan parlamenttiin.
– Muiden vastaavien puolueiden odotetaan ilmaisevan kiinnostuksestaan. Tähän mennessä Itävallan FPÖ, Viron EKRE ja Slovakian Sme rodina ovat näin tehneet. Suuri ryhmä tarkoittaa suurempaa vaikutusvaltaa.
Euroopan kansallismielisten puolueiden välillä on eroja, jotka johtuvat historiasta, maantieteestä ja erilaisista poliittisista kulttuureista.
– Me tunnistamme ja tunnustamme nämä erot, mutta haluamme rakentaa ryhmän yhteisille ydinteemoille. Niitä ovat esimerkiksi EU:n liittovaltiokehityksen vastustaminen, eurooppalaisen kulttuuriperinnön ja arvomaailman puolustaminen, Euroopan suojeleminen haitalliselta maahanmuutolta. Me emme ole EU-mielisiä, mutta me olemme erittäin Eurooppa-mielisiä, Halla-aho sanoi lopuksi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- eurovaaliohjelma Lähi-itä Kansallismielisyys Eurooppa Afrikka Nettomaksaja Schengen Suomi Liittovaltio Euro perussuomalaiset Eurovaalit Maatalous Jussi Halla-aho Teollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisten loistava tulos ja Sipilän mahalasku saivat kansainvälistä huomiota

Eduskunnassa jatkava Teuvo Hakkarainen: ”Tämä on suuri voitto”

Uusi kansanedustaja Mari Rantanen: ”Perussuomalaisia ei voi enää sivuuttaa päätöksenteossa”

Tässä ovat perussuomalaisten eurovaaliehdokkaat

Eurovaaliehdokas Kinnunen: Rajakontrolli on palautettava

Halla-aho kansallismielisten puolueiden menestyksestä: EU on epäonnistunut ratkaisemaan ongelmia, jotka koskettavat tavallista ihmistä

Huhtasaari: Kansallismielisten puolueiden EU-parlamenttiryhmän nimi voisi olla patriootit

Unkarin keskuspankin johtaja: Euroansasta pitää päästä pois

Suomen EU:n nettomaksuosuus noussut yli puoleen miljardiin – PS: EU maksaa työssäkäyvälle suomalaiselle 220 euroa vuodessa
Viikon suosituimmat

Intia juhlii hiilenlouhinnan ennätystä – Suomi murehtii porojen röyhtäyksiä
Suomessa murehditaan lehmien pieruja ja porojen röyhtäyksiä, jotka ilmastoaktivistien mukaan tuhoavat koko maailman ilmaston. Samaan aikaan Intiassa juhlitaan sitä, että maa tuottaa enemmän hiiltä kuin koskaan. Intialaiset iloitsevat, koska edullinen fossiilinen polttoaine tarkoittaa heille halpaa energiaa, talouskasvua ja omavaraisuutta.

SDP jälleen turpo-kuutamolla – kun Lulu Ranne totesi, ettei suomalainen puolustusteollisuus välttämättä hingu työntekijöiksi venäläisiä, demarit menivät välittömästi epäkuntoon
Vaikuttaisi itsestäänselvyydeltä, että suomalainen puolustusteollisuus toivoo työvoimaa, joiden lojaliteeteista voidaan kohtuullisella varmuudella mennä takuuseen. Yhtä lailla vaikuttaa itsestäänselvältä, etteivät Suomeen saapuvat venäläiset sattuneesta syystä ole puolustusvoimien ykkösrekryjä. Asian ääneensanominen aiheutti kuitenkin Hämeenlinnan valtuustossa melkoisen demariäläkän.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttila skippasi viime viikolla kysymyksen Yleisradion vasenkallistumasta – ”Mikään tutkimus ei tällaista todista…”
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa, että jopa 40 prosenttia suomalaisista katsoo Yleisradion uutisoinnin oleva vasemmalle kallellaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Pekka Aittakumpu kysyi viime viikolla samasta asiasta Yleisradion toimitusjohtajalta Merja Ylä-Anttilalta, joka tuolloin katsoi, että kysymykseen vastaaminen on hankalaa.

Vihreät syyllistää suomalaisia rasismista – samaan aikaan vihreä kansanedustaja syynää julkisista tapahtumista ihmisten ihonväriä
Vihreät lähtee kunta- ja aluevaaleihin ylimielisessä woke-asennossa, eli puolue solvaa nyt äänestäjiä rasisteiksi. Kaksisuuntaisesta keskustelusta kieltäytyneen puolueen arvioidaan jo olevan kriisitilassa.

Musk-viha roihuaa ja Teslat palavat – erityisesti transseksuaalit vihaavat maailman rikkainta miestä
Elon Muskin omistaman yrityksen valmistamat sähköautot ovat joutuneet vasemmistolaisten vihan kohteeksi. Tesloja on naarmutettu, sotkettu maalilla ja tuhottu polttopulloilla. Erityisesti transseksuaalit tuntuvat vihaavan Elon Muskia. Tuleeko Tesla-mellakoista uusi Black Lives Matter -ilmiö?

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Mika Merano: Miksi Helsinki päätti lähettää 350 000 euroa Gazaan? – ”Kaupunkilaisten rahaa heitetty täysin hukkaan kohteisiin, jotka eivät hyödytä veronmaksajaa”
Helsinkiläinen Mika Merano herättelee kunta- ja aluevaalien alla keskustelua verovarojen käyttökohteista ja rahankäytön avoimuudesta. Monissa kunnissa verovaroja törsätään hankkeisiin, joilla ei ole mitään yhteyttä kunnan asukkaiden palveluihin ja hyvinvointiin. Merano painottaa, että kuntien tehtävä ei voi olla toimia hyvesignaloivana runsaudensarvena. - Lähtökohtaisesti on aina ajateltava, että jokaisen veroeuron tulee tavalla tai toisella tulla suoraan takaisin sen maksajalle.

Yle painostaa hallitusta likaisilla menetelmillä – Antikainen: Johtajat vaihtoon
Yleisradion toiminnassa on havaittu vakavia epäkohtia muutosneuvotteluiden jälkeen, ja irtisanomisten perusteet ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii, että Ylen tulee leikata kustannuksiaan hallinnon ja byrokratian puolelta sen sijaan, että se lakkauttaa suositut ohjelmat ja irtisanoo arvostettuja toimittajia.

EVA:n tutkimuksen tulos on karua luettavaa Ylestä – Vigelius: ’’Puolueellisuus ei kuulu verorahoitteiseen mediaan’’
Tänään julkaistun EVA:n Arvo- ja asennetutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yle Uutisten painottavan tiedonvälityksessään vasemmistolaista näkökulmaa.

EVA tutki: Jopa 40 prosenttia suomalaisista arvioi Yleisradion uutisoinnin kallistuvan tiedonvälityksessään poliittisesti vasemmalle
EVA:n juuri julkaistu syksyn 2024 arvo- ja asennetutkimus paljastaa yllättäviä tuloksia kansalaisten suhtautumisesta Yleisradion uutistuotantoon. Jopa 40 prosenttia vastaajista pitää Yle Uutisia vasemmalle kallistuvana. Vastaajista 19 prosenttia arvioi Ylen näkökulman olevan selvästi vasemmistolainen. Tutkimuksessa vain SDP:n puoluemedia Demokraatti ja vasemmistoliiton Kansan Uutiset arvioitiin vielä Yle Uutisiakin vasemmistolaisemmiksi.

Tuhannet palestiinalaiset Gazassa vaativat mielenosoituksissa Hamasia ulos Gazasta
Tuhannet palestiinalaiset osoittivat tiistaina mieltään Gazassa Hamasin terroristeja vastaan Pohjois-Gazassa Beit Lahian kaduilla. Mielenosoittajat vaativat sodan lopettamista ja israelilaisten panttivankien vapauttamista.