MATTI MATIKAINEN
Halla-aho: EU-elpymispakettiin osallistuminen voidaan estää – ”Kansanedustajat on pantava valinnan eteen”
Jussi Halla-aho muistuttaa, että päätös EU-elpymispaketista on viime kädessä eduskunnan käsissä. – Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on elokuusta saakka kiertänyt Suomea kuntavaalikiertueen merkeissä. Halla-aho iloitsee siitä, että kaikkialla Suomessa väkeä on ollut poikkeuksellisen paljon liikkeellä, vaikka vaaleihin on vielä aikaa.
– Kentällä saa hyvän käsityksen siitä, mikä kansalaisia puhuttaa, huolettaa ja närästää: työpaikat katoavat ja tehtaat pannaan kiinni.
Ihmiset eivät ole tyhmiä
Halla-ahon mukaan yksi kaikkein useimmin toreilla esiinnousevista aiheista on EU-elpymispaketti.
– Ihmiset eivät ole tyhmiä. He ymmärtävät, että jos Suomi maksaa paitsi oman taloutensa myös muiden elvyttämisestä, Suomi ei ole voittaja. He ymmärtävät, että mekanismista ei tule ainutkertainen ja väliaikainen.
– He ymmärtävät, että jos Suomi rahoittaa oman vientiteollisuutensa kilpailijoita, se ei hyödytä Suomen vientiä. He ymmärtävät, että mitä enemmän Suomi lapioi rahaa ulkomaille, sitä ankarammin se joutuu verottamaan suomalaista työtä ja yrittämistä, Halla-aho toteaa.
Nytkö luottamuspääomaa käytetään?
Monet ihmiset ovat kysyneet Halla-aholta, onko pakettiin osallistumista mahdollista pysäyttää.
– Olen vastannut, että kyllä on. Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista. Muut maat, pienetkin, uskaltavat panna kovan kovaa vastaan, kun niiden kansallinen etu on uhattuna.
– Vain Suomi sanoo kaikkeen kyllä, kuvitellen keräävänsä jotakin luottamuspääomaa, jota voidaan käyttää sitten, kun on oikeasti tärkeä paikka. Mikä mahtaa olla se oikeasti tärkeä paikka, jos tämä ei ole sellainen?
Kansaltakin voidaan kysyä EU-elvytyksestä
Halla-aho sanoo, että on tärkeää panna kansanedustajat valinnan eteen.
– Yksi tapa on välikysymys ja epäluottamuslause hallitukselle. Se on varmasti tulossa. Toinen tapa on panna heidät päättämään, kysytäänkö kansalaisten mielipidettä elpymispakettiin.
Hallituksen on turha vedota siihen, että ihmiset ovat jo äänestäneet vuonna 1994.
– Eivät suomalaiset äänestäneet tuolloin tulonsiirtounionista, jossa velat sosialisoidaan. Eivät suomalaiset sanoneet kyllä unionille, joka rikkoo omien perussopimustensa henkeä. Jos hallitus uskoo, että suomalaiset tukevat elpymispakettia, heillä ei ole syytä estää suomalaisia äänestämästä asiasta.
Perussuomalaisilla selkeä kanta kansalaisaloitteisiin
Halla-aho sanoo, että perussuomalaisilla on ollut selkeä kanta kansalaisaloitteisiin niin kauan kuin kyseinen instrumentti on lainsäädännössä ollut.
– Kansalaisaloitteisiin suhtaudutaan eduskunnassa kuin hallituksen esityksiin, niistä tehdään aina mietintö, ja ne tuodaan aina saliin äänestettäväksi. Tämä kanta pätee nytkin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- perussopimus EU-elvytyspaketti Tulonsiirtounioni äänestäjät rahanjako kansanedustajat suomalaiset vientiteollisuus kansalaisaloite hallitus talous Jussi Halla-aho eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Tavio: EU-elvytyspaketti keskustan käsissä
Suomi maksaa EU-elpymisrahastoon 6,6 miljardia ja saa takaisin 3,2 miljardia – Purra: Kierrätämme omia rahojamme EU:n kautta
EU-tukipaketista kansanäänestystä vaativa kansalaisaloite etenee uskomattomalla vauhdilla – käyrä osoittaa pystysuoraan
EKP patistaa EU-maita pysyviin tulonsiirtoihin ja pienet maat valjastetaan maksajiksi – Huhtasaari: “Valehtelijoiden klubissa isot ja härskit voittavat”
Perussuomalaisilta lakialoite kansanäänestyksestä: EU-elvytyspaketista Suomelle yli kolmen miljardin nettotappiot – ”Emme voi hyväksyä tällaista verovarojen järjetöntä käyttöä”
Hallitus haluaa antaa EU:lle verotusoikeuden – Mäkelä: “Tässä on kyse peruuttamattomasta vallan siirrosta pois Suomelta ja sen äänioikeutetuilta kansalaisilta”
Kansanäänestystä EU-tukipaketista vaativa kansalaisaloite keräsi ennätysajassa nimet täyteen – aloite etenee vauhdikkaasti eduskunnan käsittelyyn
Ruotsi vaati ja sai yli miljardin euron jäsenmaksualennuksen elvytyspakettineuvotteluissa – ”Pääministeri Marin on joko neuvottelutaidoton tai käyttää mitä tahansa keinoja saavuttaakseen päämääränsä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää