

MATTI MATIKAINEN
Halla-aho: EU-elpymispakettiin osallistuminen voidaan estää – ”Kansanedustajat on pantava valinnan eteen”
Jussi Halla-aho muistuttaa, että päätös EU-elpymispaketista on viime kädessä eduskunnan käsissä. – Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on elokuusta saakka kiertänyt Suomea kuntavaalikiertueen merkeissä. Halla-aho iloitsee siitä, että kaikkialla Suomessa väkeä on ollut poikkeuksellisen paljon liikkeellä, vaikka vaaleihin on vielä aikaa.
– Kentällä saa hyvän käsityksen siitä, mikä kansalaisia puhuttaa, huolettaa ja närästää: työpaikat katoavat ja tehtaat pannaan kiinni.
Ihmiset eivät ole tyhmiä
Halla-ahon mukaan yksi kaikkein useimmin toreilla esiinnousevista aiheista on EU-elpymispaketti.
– Ihmiset eivät ole tyhmiä. He ymmärtävät, että jos Suomi maksaa paitsi oman taloutensa myös muiden elvyttämisestä, Suomi ei ole voittaja. He ymmärtävät, että mekanismista ei tule ainutkertainen ja väliaikainen.
– He ymmärtävät, että jos Suomi rahoittaa oman vientiteollisuutensa kilpailijoita, se ei hyödytä Suomen vientiä. He ymmärtävät, että mitä enemmän Suomi lapioi rahaa ulkomaille, sitä ankarammin se joutuu verottamaan suomalaista työtä ja yrittämistä, Halla-aho toteaa.
Nytkö luottamuspääomaa käytetään?
Monet ihmiset ovat kysyneet Halla-aholta, onko pakettiin osallistumista mahdollista pysäyttää.
– Olen vastannut, että kyllä on. Eduskunta tekee asiasta päätöksen. Antautuminen ei ole pakollista. Muut maat, pienetkin, uskaltavat panna kovan kovaa vastaan, kun niiden kansallinen etu on uhattuna.
– Vain Suomi sanoo kaikkeen kyllä, kuvitellen keräävänsä jotakin luottamuspääomaa, jota voidaan käyttää sitten, kun on oikeasti tärkeä paikka. Mikä mahtaa olla se oikeasti tärkeä paikka, jos tämä ei ole sellainen?
Kansaltakin voidaan kysyä EU-elvytyksestä
Halla-aho sanoo, että on tärkeää panna kansanedustajat valinnan eteen.
– Yksi tapa on välikysymys ja epäluottamuslause hallitukselle. Se on varmasti tulossa. Toinen tapa on panna heidät päättämään, kysytäänkö kansalaisten mielipidettä elpymispakettiin.
Hallituksen on turha vedota siihen, että ihmiset ovat jo äänestäneet vuonna 1994.
– Eivät suomalaiset äänestäneet tuolloin tulonsiirtounionista, jossa velat sosialisoidaan. Eivät suomalaiset sanoneet kyllä unionille, joka rikkoo omien perussopimustensa henkeä. Jos hallitus uskoo, että suomalaiset tukevat elpymispakettia, heillä ei ole syytä estää suomalaisia äänestämästä asiasta.
Perussuomalaisilla selkeä kanta kansalaisaloitteisiin
Halla-aho sanoo, että perussuomalaisilla on ollut selkeä kanta kansalaisaloitteisiin niin kauan kuin kyseinen instrumentti on lainsäädännössä ollut.
– Kansalaisaloitteisiin suhtaudutaan eduskunnassa kuin hallituksen esityksiin, niistä tehdään aina mietintö, ja ne tuodaan aina saliin äänestettäväksi. Tämä kanta pätee nytkin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- perussopimus EU-elvytyspaketti Tulonsiirtounioni äänestäjät rahanjako kansanedustajat suomalaiset vientiteollisuus kansalaisaloite hallitus talous Jussi Halla-aho eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: EU-elvytyspaketti keskustan käsissä

Suomi maksaa EU-elpymisrahastoon 6,6 miljardia ja saa takaisin 3,2 miljardia – Purra: Kierrätämme omia rahojamme EU:n kautta

EU-tukipaketista kansanäänestystä vaativa kansalaisaloite etenee uskomattomalla vauhdilla – käyrä osoittaa pystysuoraan

EKP patistaa EU-maita pysyviin tulonsiirtoihin ja pienet maat valjastetaan maksajiksi – Huhtasaari: “Valehtelijoiden klubissa isot ja härskit voittavat”

Perussuomalaisilta lakialoite kansanäänestyksestä: EU-elvytyspaketista Suomelle yli kolmen miljardin nettotappiot – ”Emme voi hyväksyä tällaista verovarojen järjetöntä käyttöä”

Hallitus haluaa antaa EU:lle verotusoikeuden – Mäkelä: “Tässä on kyse peruuttamattomasta vallan siirrosta pois Suomelta ja sen äänioikeutetuilta kansalaisilta”

Kansanäänestystä EU-tukipaketista vaativa kansalaisaloite keräsi ennätysajassa nimet täyteen – aloite etenee vauhdikkaasti eduskunnan käsittelyyn

Ruotsi vaati ja sai yli miljardin euron jäsenmaksualennuksen elvytyspakettineuvotteluissa – ”Pääministeri Marin on joko neuvottelutaidoton tai käyttää mitä tahansa keinoja saavuttaakseen päämääränsä”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää