

LEHTIKUVA
Halla-aho: Enemmistö ei hyväksy laittomasti maassa oleskelevien maksuttomia palveluita – ”Kansalaiset alkavat olla hyvin maahanmuuttokriittisiä”
Enemmistö eli 63 prosenttia suomalaisista ei hyväksy laittomasti maassa oleskelevien eli niin sanottujen paperittomien maksuttomia sosiaali- ja terveyspalveluita. Ainoastaan 29 prosenttia kannattaa niitä.
Luvut ilmenevät perussuomalaisten TNS-gallupilla huhtikuussa teettämästä tutkimuksesta.
– Perussuomalaiset on johdonmukaisesti tuonut esille laittomasti maassa olevien aiheuttamia kustannuksia ja kritisoinut tehtyjen selvitysten huonoa tasoa. Esimerkiksi Helsinki ei huomioi laskelmissaan erikoissairaanhoitoa tai houkuttelevuuden lisääntymistä, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi.
– Jo aiemmin useat infektioyksiköiden lääkärit, kunnat, sairaanhoitopiirit ja jopa ministeriöt ovat esittäneet, että ilmaishoito on vetovoimatekijä maista, joissa hoidon saaminen ei ole mahdollista. Kustannusten lisääntymisen ohella laittomasti maassa olevien oikeuksien lisääminen kasvattaa kansanterveydellisiä ongelmia esimerkiksi vaikeiden tartuntatautien lisääntymisen myötä, Halla-aho huomauttaa.
Suomalaiset perussuomalaisten linjoilla
Helsinki on tehnyt päätöksen laajentaa laittomasti maassa oleskelevien palveluita kiireellisestä ns. ”välttämättömään” eli käytännössä minkä tahansa todetun sairauden tai tilan edellyttämään hoitoon ja esimerkiksi rokotuksiin. Vastaavia päätöksiä on tehty esimerkiksi Turussa ja Espoossa. Palveluiden lisäksi näille henkilöille annetaan monessa kunnassa maksusitoumuksia ja jopa käteistä rahaa.
– Suomalaiset ovat perussuomalaisten linjalla. Aiemmin on jo käynyt selväksi, että suurin osa kannattaa myös vaatimustamme ottaa laittomasti maassa oleskelevat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön. Kansalaiset alkavat olla hyvin maahanmuuttokriittisiä, vaikka päätöksentekijät jatkavat solidaarisuuslinjallaan, Halla-aho huomauttaa.
Puolueet eivät kuuntele äänestäjiään
Perussuomalaisten teettämästä gallupista ilmenee myös, että hallituspuolueiden äänestäjistä 73 prosenttia kannattaa perussuomalaisten näkemystä – oppositiostakin lähes 60 prosenttia.
– Kun muut puolueet vastustavat esityksiämme, ne eivät näytä ymmärtävän, että niiden omatkin kannattajat ovat hyvin kriittisiä laittoman maassa oleskelun suhteen. Myöskään sukupuolten välillä ei enää juurikaan ole eroa suhtautumisessa asiaan, Halla-aho toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ministeri Mykkänen ja kansanedustaja Elo päivittelevät laittomasti maassa olevien säilöönoton kustannuksia – Immonen: “Paljonko maksaa seuraava terrori-isku?”

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Meillä on ratkaisu luvattomaan maassaoloon – mitä tekee hallitus?

Halla-aho epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan vetovoimatekijöistä: “Suomeen yksinkertaisesti kannattaa tulla, jos haluaa tulla Eurooppaan asumaan ilman työpaikkaa”

“Luvut ovat karmeita” – Halla-aho: laittomasti maassa olevien terveys- ja sosiaalipalveluiden kustannuksia aliarvioidaan johdonmukaisesti

Perussuomalaiset: Veteraaneille täydet palvelut heti – “Leikkaisimme rahat turvapaikkaturismista”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää