

LEHTIKUVA
Halla-aho asumisen ja maankäytön ohjelmasta: ”Tarkoituksena näyttää pikemminkin olevan tuoda Helsinkiin lisää maahanmuuttajia”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti keskiviikkoiltana Helsingin kaupunginvaltuustossa ryhmäpuheenvuoron, jossa esitettiin eriävä mielipide AM-ohjelmasta ja vastustettiin rakentamista Malmin lentokentälle. Halla-ahon mukaan ylimitoitettu asuntotuotanto on omiaan vain kasvattamaan segregaatiota ja maahanmuuton haitallisia lieveilmiöitä.
– AM-ohjelman tavoite jopa 8 000 asunnon rakentamisesta vuodessa on ylimitoitettu eikä mahdollista kaupungin hallittavissa olevaa kasvua. Vuokra-asuntotuotannon suhteellisen osuuden samanaikainen kasvattaminen johtaa siihen, että segregaatio ja maahanmuuton haitalliset lieveilmiöt eivät vähene, vaan kasvavat, huomauttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois
Perussuomalaisten näkemyksen mukaan Helsingissä tulisi olla kohtuuhintaisia asuntoja, joissa työssäkäyvät ihmiset voisivat asua, mutta AM-ohjelman tarkoituksena näyttää pikemminkin olevan tuoda kaupunkiin lisää maahanmuuttajia. Helsingin muuttovoitosta 70 % koostuu vieraskielisistä.
– Tässä tilanteessa lisääntyvä asuntorakentaminen ei laske asumisen hintaa, vaan lähinnä lihottaa kiinteistösijoittajien kukkaroa. Ajatus rakentaa vuokra-asuntoja alueille, joille hyväosaisuus on tiivistynyt, ei vähennä segregaatiota. Todennäköisemmin se johtaa siihen, että työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois Helsingistä, eivätkä nämä suunnitelmat ainakaan lisää Helsingin houkuttelevuutta uusien veronmaksajien silmissä, Halla-aho pohtii.
Valtuuston julistama ilmastohätätilakin jää julistukseksi
Nykyisten kaupunkilaisten lähiluontoalueet, viihtyvyys ja palvelut on turvattava. Perussuomalaisia hiertää AM-ohjelmassa erityisesti Malmin lentokentän osoittaminen yhdeksi keskeisimmistä aluerakentamiskohteista.
– Sen lisäksi, että hyllyvälle savimaalle rakentaminen on kallista ja kaikkea muuta kuin ilmastoystävällistä, hukataan samalla kulttuuriperintöä, lentokoulutusta, varalaskukenttä ja osa huoltovarmuutta. Valtuuston jokin aika sitten julistama ilmastohätätila jää julistukseksi, joka ei vaikuta käytännön toimintaan, muutoinhan Malmin kentälle ei rakennettaisi, Halla-aho moittii.
Helsinki on ollut vuosia tilastokeskuksen mukaan Suomen vetovoimaisimpia kuntia, mutta tänä vuonna ennakkotietojen mukaan Helsinki ei enää houkuttele, vaan on pudonnut 20 vetovoimaisimman kunnan joukosta. Viesti on otettava vakavasti.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mari Rantanen Malmin lentokentän asuntokaavoituksesta: ”Mitä järkeä on rakentaa suolle?”

Helsinki julisti ”ilmastohätätilan” – Raatikainen: ”Moraaliposeerausta ja tiedostavien äänestäjien kosiskelua”

Helsinki kieltää “rasistisen toiminnan” tiloissaan – “Vihreillä epätoivoinen tarve nostaa alhaisia kannatuslukujaan”

Ylellä keskustellaan tänään vihreiden valtuustoaloitteesta: Pitäisikö Helsingin perustaa narkomaaneille oma tila, jossa voi piikittää huumeita? Perussuomalaisten mielestä ei pidä

Perussuomalaiset: Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta puhuvat luontoarvot sekä järki

PS:n Helsingin valtuustoryhmä kritisoi Malmin lentokentän rakennushankkeita: “Vihreille luonto- ja ympäristöarvot ovat pelkkää puhetta”

Helsingin johtoon pyrkivä Halla-aho tahtoo kaupungista viihtyisän ja turvallisen omille asukkailleen – antaa kritiikkiä nykyiselle pormestarille: ”Maahanmuutto on hänelle sokea piste”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää