MATTI MATIKAINEN
Hakkaraisen mielestä EU ei voi jatkaa taakanjaon tiellä: ”Kansalaisten sietokyvyn raja tulee vastaan”
Euroopan parlamentin jäsen Teuvo Hakkarainen arvelee, että kansallismielisten puolueiden ID-ryhmä saattaa jopa kasvaa seuraavan viisivuotiskauden aikana. Ryhmä on jo nyt parlamentin viidenneksi suurin. – Ryhmämme vastustaa haitallista maahanmuuttoa ja jäsenvaltioiden vastuiden lisäämistä. Näille teemoille on kasvavaa kannatusta myös oman ryhmämme ulkopuolella, Hakkarainen sanoo.
Euroopan parlamenttiin ensiyrittämällä noussut Teuvo Hakkarainen on tuonut Brysseliin mukanaan Mannerheimin patsaan ja Suomen lipun, jotka ovat hänen työhuoneensa ikkunalaudalla. Hakkaraisen mukaan ne muistuttavat siitä, että Suomen ei pidä jäädä enempää EU:n määräysvallan alle.
– EU pyrkii jatkuvasti kasvattamaan omaa valta-asemaansa, vaikka oikeasti EU:n toimivalta on vain lainassa jäsenvaltioilta. EU:n kehityskulku kohti liittovaltiota voidaan vielä pysäyttää, ja haluan myös itse olla mukana sitä tekemässä, Hakkarainen kertoo Brysselin parlamenttirakennuksessa sijaitsevassa työhuoneessaan.
Maataloustuista päätettävä kansallisesti
Hakkarainen nostaa ensinnä esille Suomen maa- ja metsätalouspolitiikan, jonka osalta päätösvaltaa on vähitellen kasautunut entistä enemmän Brysseliin. Hakkaraisen pidemmän tähtäimen tavoitteena on muun muassa palauttaa maataloustuista päättäminen takaisin kansalliseen päätösvaltaan.
– Suomen pohjoinen sijainti puoltaa erityistukea suomalaisille tuotteille, että niiden tuotanto pysyy jatkossakin kotimaassa. Suomen ruoka on huippulaadukasta ja puhdasta, joten sen saatavuus tulee turvata jatkossakin. Jos me annamme ajaa kotimaisen tuotannon alas, niin sitä ei enää saada takaisin, Hakkarainen sanoo.
Suomen metsäosaamisesta ei tiedetä EU:ssa
Kuten eduskunnassa, myös EU:ssa keskeinen osa edustajan työstä tehdään valiokunnissa, joissa käsitellään ja laaditaan mietintöjä lakialoitteista. Hakkarainen sanoo, että hän sai ne valiokuntapaikat, mitkä halusikin. Nyt hän on jäsenenä ympäristövaliokunnassa sekä maa- ja metsätalousvaliokunnassa.
Suomen metsäosaamisesta ei tiedetä EU:ssa
Hakkarainen on asettanut erääksi keskeiseksi tavoitteekseen nostaa esille syvällisempää maa- ja metsätaloudellista tietotaitoa, paremman päätöksenteon pohjaksi. Hakkaraisen mukaan EU:ssa ei ole kovinkaan syvällistä tietoon perustuvaa metsäpoliittista osaamista.
– Ympäristövaliokunnassa kärkenä näyttää olevan vihervasemmistolainen suojelupolitiikka. Yleinen käsitys on se, että Suomessa hakataan metsät loppuun. Siitä ei ole tietoa, kuinka Suomessa tosiasiassa uudistetaan ja hoidetaan metsää. Meillä on Suomessa maailman paras metsähoidon osaaminen. Osoitukseksi siitä kelpaa sekin, että luonnon monimuotoisuus on meillä onnistuttu säilyttämään.
Ympäristövaliokunta uudelle vierailulle Suomeen
Hakkarainen muistuttaa, että Suomessa metsien kasvu ylittää kirkkaasti hakkuiden määrän, joten samalla myös Suomen hiilinieluvarastot kasvavat.
– Metsien runsas kasvu ja hyvinvointi on osoitus suomalaisten ammattitaidosta ja siitä, että meillä on jo satoja vuosia panostettu metsänhoitoon. Sen sijaan monessa muussa EU-jäsenvaltiossa metsäalueita on hakattu paljon loppuun eikä metsien uudistamista ole osattu tehdä kestävästi.
– Täältä EU:sta on aiemmin tehty valiokuntatason vierailuja Suomeen, mutta vieraille on näytetty vain hakkuualueita eikä sitä koko prosessia, miten Suomessa uudistetaan metsää ja miten se saadaan kasvamaan nopeasti. Yritänkin itse tuoda ympäristövaliokunnassa esille paremmin tätä kokonaisuutta. Kutsun myös valiokunnan uudelle vierailulle Suomeen, Hakkarainen sanoo.
Kansallismielisten linja on yhtenäinen
Hakkarainen sekä perussuomalaisten toinen europarlamentaarikko Laura Huhtasaari kuuluvat kesällä perustettuun Euroopan kansallismielisten puolueiden ID-ryhmään. Mukana on kaikkiaan 73 edustajaa, joten ID on viidenneksi suurin ryhmä 751-paikkaisessa parlamentissa.
Tällä hetkellä meneillään on eräänlainen suvantovaihe, sillä uusi komissio ei ole vielä aloittanut tehtävässään. Hakkarainen sanoo, että yhteistyö ID-ryhmässä on sujunut hyvin. Hakkaraisen mukaan ryhmä saattaa jopa kasvaa parlamentin viisivuotiskauden aikana.
– Euroopan kansallismielisten puolueiden linja on melko yhtenäinen. Myös ongelmat jäsenvaltioissa ovat samankaltaisia. Islamilaisesta maahanmuutosta johtuvat konfliktit ja haitat tosin ovat monissa maissa vielä laajempia kuin Suomessa. Ryhmämme vastustaa haitallista maahanmuuttoa ja jäsenvaltioiden vastuiden lisäämistä. Näille teemoille on kasvavaa kannatusta myös oman ryhmämme ulkopuolella.
Ei suuria odotuksia uudesta komissiosta
Komissio käyttää aloitevaltaa EU:ssa. EU-parlamentti ja ministerineuvosto yhteismenettelyllä käsittelevät ja hyväksyvät komission lakiesitykset. Hakkarainen sanoo, ettei hänellä ole suuria odotuksia uudesta komissiosta.
– Pelkään pahoin, että komissio haluaa tehdä Suomen kannalta uusia kipeitä ratkaisuja. Yhteisvastuuta halutaan lisätä ja puuttua niihin asioihin, mitä Suomessa jo nyt tehdään hyvin.
– Sanoisin, että pidemmällä aikavälillä EU ei voi kuitenkaan jatkaa taakanjaon, kiristyvien maksuvelvoitteiden ja muiden vastuiden tiellä. Jäsenvaltioiden kansalaisten sietokyvyn raja tulee varmuudella vastaan.
Euroopan ulkorajat kiinni
Vuoden 2015 siirtolaiskriisissä Eurooppaan saapui yli 1,2 miljoonaa ihmistä, yleisimmin turvapaikanhakijoiksi ilmoittautuneena. Muuttoliikkeen seuraukset ovat kaikkien tiedossa. Vaikka tulijamäärät ovatkin vähentyneet, tilanne ei ole täysin ohi. Yksi näkökulma asiaan on, että EU-alueella, myös Suomessa, oleskelee edelleen useita tuhansia henkilöitä joko laittomasti tai siitä syystä, ettei palautus kotimaahan onnistu.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut lähettää miljoonia syyrialaispakolaisia Eurooppaan, jos Euroopan maat esittävät kritiikkiä Turkille Syyrian miehittämisestä. Hakkaraisen mukaan EU:ssa ei ole valmiutta löytää toimivaa ratkaisua, mikäli kriisi eskaloituu uudestaan.
– EU-tasolla ei ole mitään yhteistä tahtotilaa. Jos kriisi alkaa uudestaan, EU on hampaaton, kuten edelliselläkin kerralla. Kyky tehdä päätöksiä, tarvittaessa raskaitakin, kriisin edessä puuttuu kokonaan.
– Jäsenvaltiot saattavat sitten joutua tekemään omia ratkaisujaan. Suomessa pääministeri Antti Rinne tunnetusti on valmis ottamaan lisää turvapaikanhakijoita rajan yli, Hakkarainen varoittaa.
Hakkaraisen mukaan ainoa ratkaisu olisi sulkea Euroopan ulkorajat kokonaan.
– Mitään muuta mahdollisuutta ei ole. Kun etukäteen on tiedossa, että tänne ei voi tulla, niin paine Eurooppaa kohtaan laskee vähitellen. Olen kuitenkin melko varma, ettei nykyisellä EU:lla riitä kanttia tällaisiin päätöksiin, Hakkarainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hakkuut tuotanto ID kansallismieliset puolueet kansalaiset Recep Tayyip Erdoğan Eurooppa EU:n rajavalvonta Taakanjako Antti Rinne Turvapaikanhakijat Turkki Suomi Metsäteollisuus Laura Huhtasaari perussuomalaiset Maatalous Teuvo Hakkarainen EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hakkarainen: ”Kerosiini- ja lentoverot hävitkööt taivaan tuuliin”
Hakkaraisen tyly tuomio YK:n ilmastokokouksesta: ”Kumipäiden kokoontumisajot vailla konkretiaa”
Hakkarainen: Suomi haluaa päättää itse omasta petopolitiikastaan
Europarlamentaarikko Hakkarainen syyttää EU-eliittiä äärivasemmiston ja islamistien paapomisesta
Teuvo Hakkarainen: ”Euroopan muuttuminen Afrikaksi ja Lähi-idäksi estettävä”
Teuvo Hakkarainen ministeri Mikkoselle: ”Uskotteko tosissanne kaiken ilmastovalheen?”
Perussuomalaisten kannatus ennätyskorkealla
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää