LEHTIKUVA
Hakkarainen: Lyijyhaulikiellon tulkinta jäsenvaltioissa täysin epäselvää
Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen jätti kirjallisen kysymyksen Euroopan komissiolle lyijyhaulikiellon tulkinnasta jäsenvaltioissa heti muutoksen alustavan hyväksymisen jälkeen. Juuri saapunut vastaus ei Hakkaraista tyydytä, päinvastoin.
– Suurella osalla jäsenmaista on jo käytössään toimiva lainsäädäntö, joka rajaa lyijyllä metsästystä kosteikoissa, mutta komissio päätti laajentaa rajoitusta huomattavasti ampumaharrastuksen tulevaisuudesta välittämättä, Teuvo Hakkarainen kertaa kysymyksen taustoja.
Vaikeaselkoinen uusi kosteikkomääritelmä tekee muutoksesta toteuttamiskelvottoman sekä vaarantaa harrastajien perusoikeudet ja oikeusturvan. Jäsenmaiden toimeenpanevat viranomaiset joutuvat ratkaisemaan monia tulkintakysymyksiä ja toimeenpanon ongelmia, joihin Hakkarainen haki komissiolta linjausta.
Myös ampumaradat rajoituksen piirissä
Hakkarainen kysyi, kuuluvatko myös kosteikkoalueella tai sadan metrin puskurivyöhykkeellä sijaitsevat ulkoampumaradat rajoituksen piiriin. Komission vastauksen mukaan kuuluvat.
– Tätä ei huomioitu kemikaaliviraston vaikutusarviossa mitenkään! Hakkarainen paheksuu.
Turvemaiden kohtalosta ei saatu selkoa
Toinen kysymys koski Suomessa runsaan turvemaan tulkintaa kosteikoksi. Komission monipolvisessa vastauksessa ei mainita sanaa turve, vaan luetellaan mm. seuraavaa:
”Kosteikkoalueella” tarkoitetaan erilaisia vesi‐ ja rantaruohikoita ja soita tai vesiä, luonnollisia tai keinotekoisia, pysyviä tai tilapäisiä, seisovia tai virtaavia, makeita, murtovesiä tai suolaisia vesiä, mukaan luettuna merialueet, joiden syvyys laskuveden aikana on enintään kuusi metriä.
– Komissio ei antanut suoraa ja selkeätä vastausta kysymykseeni, ihmettelee Hakkarainen.
Säännöt sanellaan, loppu jää jäsenmaiden harteille
Lisäksi Hakkarainen kysyi, miten ampuja voi tietää kosteikkoalueen rajat maan ollessa lumipeitteinen. Komission mukaan kansallisen tason ohjaus voisi olla hyödyllisempää, täsmällisempää ja käytännöllisempää (kuin komission antama ohjaus): komissio voisi kuitenkin pyytää Euroopan kemikaalivirastoa harkitsemaan koulutuksen tarjoamista jäsenvaltioiden täytäntöönpanoviranomaisille tästä aiheesta.
– Kylläpä on taas selkeä vastaus! Säännöt sanellaan mutta siihen se sitten jääkin, Hakkarainen puuskahtaa.
– Mistäköhän EU-byrokraatit ajattelivat, että Suomen kaltaiseen vähäväkiseen, suureen ja metsäiseen maahan löydetään ne täytäntöönpanoviranomaiset? Mihin heidät sijoitetaan, minkä verran heitä pitäisi olla ja kenen palveluksessa he olisivat? Käsittämätöntä! puhisee Hakkarainen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho: Suomen pysäytettävä komission ajama lyijyammuskielto
Mäenpää: Lyijykielto haittaisi myös puolustusteollisuutta
PS-mepit Hakkarainen ja Huhtasaari vastustavat jyrkästi lyijyhaulien kieltoa: “Komission tavoitteena ampuma-aseiden täyskielto”
Vain perussuomalaiset puolusti metsästäjien ja ammuntaharrastajien etua ympäristövaliokunnassa
Hakkarainen: Komission mielivaltainen lyijyhaulikielto vie EU:lta lopunkin uskottavuuden
PS-mepit Huhtasaari ja Hakkarainen: Perussuomalaisten vastalause ei riittänyt lyijyhaulikiellon torppaamiseen
Tanska nostettu metsäteollisuuden esimerkkimaaksi – Hakkarainen: EU hajottaa ja hallitsee metsäsuomalaisia teräshauleilla
Hakkarainen: Suomi petti lyijykieltopäätöksessä, tukkipuuta polttoon EU:n tavoitteiden vastaisesti
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.