

PS ARKISTO
Hakkarainen: Ilmastopolitiikasta EU-liittovaltiokehityksen keppihevonen
KOLUMNI Olen ollut nyt joitakin kuukausia mukana Euroopan parlamentin päätöksenteossa ja on ikävää joutua toteamaan, että pahimmat pelkoni ovat osoittautuneet todeksi.
Parlamentin ympäristövaliokunta (ENVI), jossa olen täysjäsen, on ehtinyt käsitellä jo kymmeniä asioita. Jokaisen asian takana saattaa olla kymmenien ja satojen sivujen asiakirja. Syvällinen perehtyminen on nopeallekin oppijalle aikaa vievää.
Keskustelua on käyty niin lentopäästöistä, metsistä, maataloudessa käytettävistä kemiallisista yhdisteistä, vain joitakin asioita mainitakseni. Suomen ministerit Krista Mikkonen ja Krista Kiuru kävivät myös lukemassa virallisen Suomen nuotit puheenjohtajuuskaudelle. Ne toistivat virallista liturgiaa ja olisivat voineet olla minkä tahansa vihervasemmistolaisen aktivistijärjestön ohjelmasta.
Osallistuin New Yorkissa myös ilmastoaiheiseen kokoukseen yhtenä valiokuntani edustajista. Kuten tuolloin mainitsin, kyseessä olivat kumipäiden kokoontumisajot, voittajia taisivat olla bisneslippuja myyvät lentoyhtiöt ja hotellit. “Nykin” paras tuliainen olikin ehkäpä Trump-lippis.
Olen omissa puheenvuoroissani korostanut, että Suomen erityisolosuhteet tulisi ottaa kaikessa huomioon. Olemme pohjoinen maa, jossa lämmittäminen on välttämätöntä ja etäisyydet pitkiä. On tosiasia, että suomalaisten bensaverotusta kiristämällä eli käytännössä yrittäjiä ja perheitä kiusaamalla ei saavuteta yhtään mitään. Lisätuloja saadaan, mutta niin saataisiin tiukentamalla haittamaahanmuuton kontrollia ja tekemällä erittäin voimakkaita leikkauksia lähinnä panamahattuisia konsultteja ja kaukomaiden itsevaltiaita hyödyttävään kehitysapuun.
Ympäristöasioissa on havaittavissa mielikuvapolitiikan tulo maalaisjärjen tilalle – hysteria myy. Uusimpana esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Unicafen päätös luopua suomalaisesta naudanlihasta tai halu sisällyttää kaikkeen läpileikkaavasti jokin ilmastoaihe. Vihreitä ja niitä, jotka tästä hyötyvät, voi vain onnitella. On saatu aikaan laajojen joukkojen liikehdintää, joka tukee tiettyä maailmanloppua ennustavaa poliittista narratiivia.
On selvää, että saasteet ja saastuminen eivät ole hyviä asioita. Niitä pitääkin rajoittaa. Suomella on jo erittäin kunnianhimoinen päästövähennystavoite – paljon tiukempi kuin esimerkiksi Puolalla. Ilmastopolitiikasta onkin tullut yksi keino edistää EU-liittovaltiokehitystä. Sen perusteella esitetään veroja, uusia säännöksiä ja metsiemme käyttöä sitovia ratkaisuja.
Olikin mielenkiintoista lukea (Iltalehti 16.10.2019), että Suomi on ilmeisesti käynyt salaa neuvotteluja EU-komission kanssa LULUCF-asetuksen lievemmästä tulkinnasta Suomelle. Eikö ole erikoista, että Suomi joutuu neuvottelemaan ulkomaalaisten virkamiesten kanssa hattu kourassa siitä, miten se metsiään ja maitaan käyttää?
Yhteenvetona voi todeta, että Brysselin EU-pamput osaavat hyvin taitavasti löytää oikean verhoilun tavoitteilleen. Nyt on keksitty ilmasto, huomenna ehkä taas jotain muuta. Suurena tavoitteena, jota kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat edistämässä, on EU-liittovaltio ja kansallisvaltioiden alasajo.
Juuri siksi meitä perussuomalaisia tarvitaan taistelemaan Suomen itsemääräämisoikeuden puolesta.
Teuvo Hakkarainen
europarlamentaarikko
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hakkaraisen tyly tuomio YK:n ilmastokokouksesta: ”Kumipäiden kokoontumisajot vailla konkretiaa”

Europarlamentaarikko Hakkarainen syyttää EU-eliittiä äärivasemmiston ja islamistien paapomisesta

Hakkaraisen mielestä EU ei voi jatkaa taakanjaon tiellä: ”Kansalaisten sietokyvyn raja tulee vastaan”

EU-parlamentaarikko Hakkarainen vaatii muukalaisvyöryn pysäyttämistä – “Uskooko joku, että tulijavirrat loppuvat vastaanottamalla?”

Halla-aho: Polttoaineiden hinnan nousu ei vaikuta autoilun määrään eikä näin ollen päästöihin – “Se on pelkkää rahastusta”

Hakkarainen: Verisiä aatteita ei tule päästää valtaan Euroopassa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää