

MATTI MATIKAINEN
Grönroos: Kuntavaaleissa päätetään, laitetaanko yhteiset varat suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviin asioihin vai turhiin tai jopa haitallisiin menoihin
Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo, että parhaillaan käynnissä oleva teatteri hallituksen puoliväliriihen ympärillä osoittaa selvästi, että tulevilla kuntavaaleilla on myös valtakunnallinen merkitys. – Jos perussuomalaiset menestyvät kuntavaaleissa tarpeeksi hyvin, niin on täysin realistinen mahdollisuus saada hallitus horjumaan entistä enemmän ja jopa kaatumaan, puoluesihteeri sanoo.
Simo Grönroos tarkentaa, että puoliväliriihen teatteri liittyy vahvasti tuleviin kuntavaaleihin ja samalla keskustan heikkoon kannatustilanteeseen.
– Keskusta lähti kaksi vuotta sitten hävittyjen eduskuntavaalien jälkeen punavihreän hallituksen tukipuolueeksi. Keskusta tietää, että tuon päätöksen laskua maksetaan tulevissa kuntavaaleissa.
– Mikäli perussuomalaiset menestyvät kuntavaaleissa tarpeeksi hyvin, on täysin realistinen mahdollisuus saada hallitus horjumaan entistä enemmän – ja jopa kaatumaan, Grönroos sanoi maanantaina tuumaustunnilla.
Perussuomalaiset kuntavaaleihin hyvistä asemista
Perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin hyvistä asemista, mikä näkyy yleisen kiinnostuksen lisäksi myös ryntäyksenä perussuomalaisten ehdokkaaksi eri puolilla Suomea.
– Puolueemme on ollut sekä eduskuntavaali- että kuntavaaligallupeissa maan suosituin puolue. Ehdokasasettelu on onnistunut ennätyksellisen hyvin. Viime kuntavaaleissa meillä oli ehdokkaita 3 800. Nyt ehdokasmäärämme lähentelee jo kohta kuutta tuhatta, Grönroos kertoo.
Perussuomalaisilla onkin tällä hetkellä ehdokkaita lähes jokaisessa Manner-Suomen kunnassa, ja tyhjien kuntien määrä on laskettavissa enää yhden käden sormilla.
Useissa ruotsinkielisissä kunnissa on ehdokaslista kasattu ensimmäistä kertaa. Tosin Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Evijärvi sekä ruotsinkieliset Närpiö, Pedersöre ja Korsnäs ovat kuntia, joissa ei ole vielä perussuomalaista ehdokaslistaa.
– Mikäli haluat lähteä mukaan ehdokkaaksi, niin ilmoita kiinnostuksesi puolueen verkkosivujen kautta tai ole suoraan yhteydessä puolueen paikallisyhdistykseen. Älä epäröi turhaan – kaikkea kunnallisesta hallinnosta ei tarvitse tietää etukäteen. Ne asiat, jotka tarvitset lähteäksesi ehdolle ovat suora selkä ja terve maalaisjärki, Grönroos rohkaisee kaikkia, jotka vielä loppusuoralla pohtivat omaa ehdokkuuttaan.
Asiat tärkeysjärjestykseen
Grönroos muistuttaa, että tulevissa kuntavaaleissa päätetään siitä, mihin suuntaan maamme kolmeasataa kuntaa viedään tulevien neljän vuoden aikana.
– Kuntavaaleissa päätetään, laitetaanko yhteiset varat suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviin asioihin vai turhiin tai jopa haitallisiin menoihin. Perussuomalaiset haluavat laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.
– Asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, laitetaanko yhteisiä varoja maahanmuuton edistämiseen, maahanmuuttajien oman kulttuurin ja kielen ylläpitämiseen tai laittomasti maassa oleville annettaviin palveluihin vai vanhusten palveluihin, omaishoitoon tai nuorten hyvinvointiin. Asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen tarkoittaa myös sitä, että velkaannutaanko kunnissa holtittomilla rakennusinvestoinneilla vai keskitetäänkö olemassa olevat resurssit olemassa olevien katujen ja koulujen ylläpitämiseen riittävässä kunnossa.
Grönroos haluaa viime hetkillä muistuttaa kaikkia, että muutos ei tapahdu niin kauan kuin ajatellaan, että ”jonkun pitäisi tehdä jotain”.
– Muutos tapahtuu silloin, kun sinä otat vastuun muutoksesta. Nyt on siis aika lähteä mukaan kantamaan vastuuta, oli kysymys järjestökentästä tai paikallisten asioiden hoitamisesta kunnissa. Muutos ei tapahdu ilman sinua – lähde mukaan ja otetaan yhdessä Suomi takaisin!
PS suosituin duunari- ja yrittäjäpuolue
Perussuomalaiset ei ole turhaan suosituin puolue sekä duunarien että yrittäjien keskuudessa.
– Olemme ainoa puolue, joka torjuu määrätietoisesti ulkomaisen halpatyövoiman maahantuonnin, joka sekä heikentää suomalaisten työntekijöiden työllisyyttä ja palkkakehitystä että rasittaa veronmaksajia, kun yhä useampi työntekijä ei tule palkallaan enää toimeen ja elämistä joudutaan kompensoimaan erilaisin tuin.
Perussuomalaiset on lisäksi ainoa puolue, joka vastustaa julkisia menoja kasvattavaa haittamaahanmuuttoa, oli kyseessä sitten humanitaarinen maahanmuutto tai ulkomainen halpatyövoima.
– Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka määrätietoisesti torjuu suomalaisten veromiljardien kippaamisen huonosti asiansa hoitaneille Etelä-Euroopan maille. Perussuomalaiset on lisäksi ainoa puolue, joka vastustaa suomalaisen teollisuuden ja työn alasajoa maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan nimissä.
– On siis ymmärrettävää, että perussuomalaiset on suosituin puolue sekä duunarien että yrittäjien keskuudessa. Se taas ei ole ymmärrettävää, että ammattiyhdistysliike ja yrittäjien järjestöt ovat niissä käsissä, missä ne nyt ovat, Grönroos sanoo.
Yhteiskunnassa tarvitaan laajaa muutosta
Puoluesihteeri haluaa kuitenkin korostaa, että suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan muutosta myös muualla kuin kuntien valtuustoissa ja eduskunnassa.
– Suomalainen kansalaisyhteiskunta on arvomaailmaltaan monin osin yhtä huonossa tilassa kuin politiikkakin. Elinkeinoelämän etujärjestöt huutavat yhtä kurkkua ulkomaisen halpatyövoiman perään. Samaan huutoon on yhtynyt myös ammattiyhdistysliike, jonka pitäisi päinvastoin puolustaa suomalaista työläistä. Samaan huutoon ovat yhtyneet yhtä lailla Kuntaliitto ja kuntien eläkevakuutuslaitos Keva. Kuntaliiton ja Kevan linjauksiin voidaan vaikuttaa tulevissa kuntavaaleissa, sillä kyseisten tahojen johto valitaan kuntavaalitulosten perusteella, Grönroos muistuttaa.
Hän painottaa, että ammattiliittojen ja elinkeinoelämän etujärjestöjen osalta muutos voi lähteä liikkeelle järjestöjen sisältä.
– Tämä tarkoittaa sitä, että ammattiliittoon tai yrittäjäjärjestöihin kuuluvien perussuomalaisten tulee käydä ehdolle järjestöjen luottamustehtäviin ja pyrkiä muuttamaan asioita sisältä päin.
– Hoitoala on yksi niistä aloista, joilla suomalainen työvoima haluttaisiin korvata Filippiineiltä tai muilta kaukomailta tuotavalla työvoimalla. Tehyn valtuuston vaalien äänestys päättyi muutama päivä sitten ja vaalien tulokset julkistetaan tänään. Vaaleissa perussuomalaisilla oli ensimmäistä kertaa oma lista ehdokkaita. Tämä on yksi käytännön esimerkki siitä, minkälaista työtä muutoksen saamiseksi tarvitaan, Grönroos korostaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ammattiyhdistysliikkeet julkiset menot ehdokkaat päätöksenteko duunarit yrittäjät Tehy suomalaiset halpatyövoima Kuntavaalit kuntaliitto ilmastopolitiikka Kunnat Keva kannatus perussuomalaiset Simo Grönroos maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Putkonen: Teollisuudelle ei tuo mitään lisäarvoa se, että Suomi on kilpailijamaita nopeammin hiilineutraali – ”Kustannuskilpailukykymme päinvastoin kärsii”

Tampereen pormestariehdokkaat Lassi Kaleva ja Veikko Vallin vastustavat haittamaahanmuuttoa ja ilmastokiihkoilua: “Meillä ei ole varaa syytää rahaa kaikkeen, mitä poliitikkojen päähän juolahtaa”

Perussuomalaisten kannatus vahvistuu kunnissa – keskustan alamäestä puhuminen tuottaa tuskaa edustaja Kurviselle

Ökyhankkeet ja omakotitaloasujien verorasituksen kiristäminen olivat liikaa – Vantaan pitkän linjan kuntapoliitikot Weckman ja Virkamäki siirtyivät kokoomuksesta perussuomalaisiin

Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut

Perussuomalaiset: Palkansaajien verotusta on laskettava, palkkojen sivukuluja leikattava ja asumisen sekä liikkumisen hintaa on saatava alas

Varusmiehille oikeus äänestää kuntavaaleissa varuskunnissa – Simula: ”Väliaikaisesta käytännöstä tulee tehdä pysyvä”

Hallitus vie työpaikkoja pois ja tuo tilalle halpatyövoimaa polkemaan palkkoja – Grönroos: ”Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka enää puolustaa suomalaista työtä”

Jimmie Åkesson: ”Ruotsi ruuvaa maahanmuuton ehdot vielä Tanskaakin tiukemmalle”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää