Greenpeace yrittää estää kaasunporauksen Pohjanmerellä energiapulan uhatessa Britanniaa
Muiden Euroopan maiden lailla Iso-Britannia yrittää keksiä keinoja selviytyä ensi talvena uhkaavasta energiapulasta. Samaan aikaan Greenpeace nostaa oikeusjuttuja estääkseen Pohjanmeren kaasun hyödyntämisen.
Greenpeace väittää, että Shell sai kesäkuussa väärin perustein porausluvan Jackdaw-nimiselle kaasukentälle Pohjanmerellä, kertoo Telegraph-lehti. Ympäristöaktivistien mukaan lupaharkinnassa ei otettu riittävästi huomioon ympäristökysymyksiä ja kaasunporaus rikkoo Britannian ilmastositoumuksia.
Tästä syystä Greenpeace on haastanut Britannian hallituksen oikeuteen porausluvan peruuttamiseksi. Järjestö aikoo heittää kapuloita rattaisiin myös muille poraushankkeille Pohjanmerellä.
“Vain Putin ja Greenpeace haluavat estää porauksen”
Britannian hallitusta lähellä oleva lähde kertoo Telegraph-lehdelle, että kotimaisen öljy- ja kaasutuotannon estäminen jättäisi myös Britannian alttiiksi Kremlin kiristykselle. Useat EU-maat ovat jo joutuneet rajoittamaan kaasun käyttöä ja etsimään vaihtoehtoisia kaasutoimittajia, kun Vladimir Putinin johtama Venäjä on kiristänyt kaasuhanaa.
– Kotimaisen öljy- ja kaasutuotannon kuristaminen ei vähennä kysyntää, vaan ainoastaan lisää Britannian tuontiriippuvuutta sekä haavoittuvuutta tuontikatkoille ja Kremlin pyrkimyksille käyttää kaasumarkkinoita aseenaan, sanoo hallitusta lähellä oleva lähde.
– Ainoat ihmiset, jotka haluavat pysäyttää Pohjanmeren poraukset ovat Greenpeacen aktivistit ja Vladimir Putin.
Brittihallitus aikoo siis jatkossakin tukea öljyn ja kaasun tuotantoa Pohjanmerellä. Shell on jo tehnyt lopullisen investointipäätöksen uuden kaasukentän hyödyntämiseksi.
Aktivistit onnistuivat kieltämään vesisärötyksen käytön
Suomen Uutiset kertoi keväällä, miten Venäjä on rahoittanut ilmastoaktivisteja eri maissa vähentääkseen lännen energiaomavaraisuutta. Esimerkiksi Britanniassa toteutettiin menestyksekäs kampanja vesisärötystä vastaan.
Ison-Britannian alla ovat laajat liuskeöljyn ja -kaasun varannot, joita voitaisiin hyödyntää vesisärötyksellä. Kampanjan seurauksena vesisärötyksen käyttö kuitenkin kiellettiin vuonna 2019.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kaasupula Pohjanmeri öljynporaus vesisärötys Jackdaw kaasunporaus Shell energiapula Vladimir Putin Iso-Britannia Greenpeace
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ranne: Valtion omistajaohjaus petti täysin – ”Ministeri Tuppuraisen on kannettava poliittinen vastuunsa ja erottava”
Perussuomalaiset: Hallituksen julistettava energiahätätila – ”Tärkeintä on se, että kansalaisten sähkölaskut pienenevät”
Leena Meri: Sähkön hinta nousee ja hallitus lomailee – ”Tilanne on täysin kestämätön”
Vihreä ideologia jyrää järjen Saksassa jopa energiapulan uhatessa – ydinvoimasta luovutaan ideologisista syistä
Sähkön hinta taas tapissa – talvesta voi tulla todella kylmä
Ilmastotavoitteet saavat väistyä – useat Euroopan maat käynnistelevät uudelleen hiilivoimaloita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää