Googlen entinen työntekijä Kevin Cernekee Fox Newsin haastattelussa. Kuvakaappaus videolta.
Googlen ex-työntekijä: Yhtiö tekee kaikkensa estääkseen Trumpin uudelleenvalinnan 2020
Potkut saanut työntekijä kertoo, että Google tekee kaiken mitä se voi – ja Google voi tehdä melkein mitä tahansa – varmistaakseen, että presidentti Donald Trumpia ei valita uudestaan syksyllä 2020. Kevin Cernekee kertoi Fox Newsin “Fox & Friends” -ohjelmassa maanantaina, että Googlen johtajat itkivät – kyyneleet kirjaimellisesti virtasivat heidän kasvoillaan – kun Trump voitti vuonna 2016.
– He vannoivat, etteivät anna sen tapahtua koskaan enää, ja että he haluavat käyttää kaiken valtansa ja resurssinsa, joilla he voivat kontrolloida informaatiovirtaa yleisölle, jotta Trump varmasti häviäisi vuonna 2020, Googlen entinen insinööri Kevin Cernekee sanoi.
Western Journalin mukaan Cernekee kertoo tulleensa työpaikkakiusatuksi ja lopulta saaneensa potkut Googlelta, koska ei jakanut yhtiön vasemmistolaista kulttuuria.
Teknojätillä on lukuisia keinoja saavuttaa tämä tavoite, Cernekee sanoi. Esimerkiksi Googlen omistama YouTube tuhoaa neljännesvuosittain noin 8 miljoonaa videota ja kolme miljoonaa tiliä, Google taas avoimesti sensuroi poliittisia mainoksia.
– He lisäävät sensuuria. Hakutuloksissa on vääristymä. He ovat julkaisseet hakutulosten laatua kuvaavia mittareita, jotka osoittavat että he eivät halua liian paljon tuloksia äärisivustoille, ja jos olet konservatiivinen uutisjulkaisu, he tulkitsevat sinut äärisivustoksi, Cernekee sanoi.
Cernekee lisäsi, että Googlella on valtava määrä informaatiota jokaisesta äänestäjästä Yhdysvalloissa, ja että yhtiö hyödyntää tuota informaatiota luodakseen psykologisia profiileja ja selvittääkseen, miten he voivat vaikuttaa ihmisten mieliin.
Cernekee sanoo saaneensa potkut vuonna 2018 nostaessaan esiin huolen teknojätin väitetystä konservatiivisten työntekijöiden kaltoinkohtelusta. Googlen mukaan työsuhde purettiin, koska hän väärinkäytti yhtiön kalustoa.
Laumasieluisuus on Googlella äärimmäisen voimakasta
– Kun tulin Googlelle töihin, näin monia työntekijöitä, joita oli kohdeltu väärin ja vainottu heidän konservatiivisten näkemysten tai yhtiön toimintatapojen kritiikin takia, Cernekee kertoi Fox Newsin Tucker Carlsonille.
– Nostin näitä huolenaiheita esiin kaikilla asianmukaisilla kanavilla, Cernekee sanoi. Lopulta Google joutui liittovaltion työvoimahallinnon tutkinnan kohteeksi.
Tässä tutkinnassa Googlen väitetään esittäneen valheellisia syytöksiä Cernekeestä ennen potkujen antamista.
Lausunnossaan “Fox & Friends” -ohjelmalle Google totesi, että elävä debatti on Googlen työpaikkakulttuurin tunnusmerkki, vainoaminen, syrjintä ja tietomurrot sekä luottamuksellisen tiedon varastaminen eivät ole.
– He ovat hyvin puolueellisia. Puolueellisuutta on siellä jokaisella organisaatiotasolla. Googlella on paljon aktivisteja töissä, Cernekee sanoi vastauksessaan.
– Laumasieluisuus on hyvin voimakasta, ja jos olet eri mieltä lauman kanssa hitusenkin, he hyökkäävät kimppuusi ja maalittavat sinut, tekevät sinusta esimerkin.
Cernekee lisäsi, että teknojättien unilukkarit olisivat halukkaampia puhumaan suunsa puhtaaksi, jos he tietäisivät, että Trump tukee heitä.
Konservatiivien syrjinnästä on ollut puhetta jo aiemmin
Suomen Uutiset kirjoitti heinäkuun lopussa Greg Coppolasta, Googlella edelleen työskentelevästä insinööristä, joka jo aiemmin varoitti teknologiajättien puolueellisuudesta.
Trump ottikin kantaa Cernekeen paljastuksiin. Fox Newsin mukaan Trump sanoi keskustelleensa aiemmin Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichain kanssa väitetystä konservatiivien syrjinnästä. Pichai kertoi Trumpille, että Google ei ole suunnittelemassa laitonta vaalivaikuttamista vuoden 2020 vaaleissa, vaikka päinvastaistakin on väitetty.
– Se kaikki kuulosti hyvältä, kunnes katsoin Googlen insinööri Kevin Cernekeen sanovan kammottavia asioita siitä, mitä he tekivät vuonna 2016, Trump sanoi. Trump viittasi myös Cernekeen kommenttiin, jonka mukaan teknojätti haluaa varmistaa, että Trump häviää vuoden 2020 vaalit.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Verkkohuijauksilla uskomattomat mittasuhteet – Google poistaa palveluistaan 5 000 mainosta minuutissa
Elon Musk herättää kauhua haluamalla ostaa Twitterin lisätäkseen sananvapautta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää