LEHTIKUVA
Giorgia Melonin ja Elon Muskin poliittinen romanssi kukoistaa – Italian tiukka maahanmuuttopolitiikka saa tukea Amerikasta
Giorgia Meloni haluaisi kalifiksi kalifin paikalle ja Euroopan ykkösedustajaksi suhteissa vaalien jälkeiseen Amerikkaan. Avuksi saattaisi rientää Melonin politiikkaa arvostava Elon Musk.
Italian pääministeri Giorgia Meloni ja politiikan pioneeri, maailman rikkain mies Elon Musk ovat pitkin syksyä katsoneet toisiaan syvälle silmiin useamminkin kerran. Samalla aaltopituudella ollaan, käy selväksi myös median välittämistä kuvista.
Itse asiassa Melonin ja Muskin sielujen sympatia alkoi syventyä jo vuosi sitten, kun Musk osallistui Melonin emännöimille kekkereille Roomassa. Ensimmäisen kerran he olivat tiettävästi tavanneet puolisen vuotta aiemmin.
Syyskuussa Musk puolestaan myönsi Melonille Atlantic Councilin Global Citizen -palkinnon New Yorkissa. Huomionosoitus viestinee myös molemminpuolisesta arvostuksesta.
Konservatiivien johtotähdeksi
Italian konservatiivit ovat vuosia etsineet lihaksi tullutta kiintopistettä ja johtotähteä, jota kohti olisi mielekästä taivaltaa. Kansallismieliset tarvitsevat vastapainoa vihervasemmistolaisten valmiina tarjottaville maailmankatsomuksille.
Elon Muskista on tullut tavallaan keulakuva Italian veljet -puolueen politiikalle ja poliitikoille. Muskin saavutusten aikaansaama teknologian, avaruuden valloittamisen ja rajoittamattoman sananvapauden säihke tarjoavat Italian oikeistolle uskottavan älyllisen loisteen aatteiden pimeään yöhön.
Maahanmuuttokriittisyys yhdistää
Musk ja Meloni ovat kumpikin omalla tavallaan poikkeuksellisia hahmoja ja heidän toimiva ihmissuhteensa voi vaikuttaa merkittävästi Italian ulkopolitiikkaan. Molemmat jakavat tiukan maahanmuuttokriittisen linjan ja näkevät hallitsemattoman maahantulon vakaan yhteiskunnan uhkana.
Muskin valvoma sosiaalinen media voi vahvistaa Melonin retoriikkaa, joka puolestaan saattaa muokata yleistä mielipidettä sekä Italiassa että sen ulkopuolella. Tämä voi puolestaan johtaa siihen, että Euroopan unioni omaksuu entistä tiukemman rajapolitiikan, josta onkin jo merkkejä näkyvissä.
Tämä lieneekin eräs Melonin hallinnon keskeisimmistä tavoitteista.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Atlantic Council Donald Trumpin hallinto maailmankatsomus EU:n rajapolitiikka Yhdysvaltain presidentinvaalit 2024 Italian veljet Fratelli d' Italia konservatiivit hallitsematon maahanmuutto Giorgia Meloni kansallismieliset Maahanmuuttokriittisyys Euroopan unioni Elon Musk ideologia Maahanmuuttopolitiikka EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Giorgia Meloni aikoo lähettää Välimeren turvapaikkaturistit leireille Albaniaan – koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee
Italiassa kovat otteet käyttöön nuorisorikollisuuden torjunnassa: Leväperäiset vanhemmat vankilaan
Trump tekee Elon Muskista valtionhallinnon tehokkuustarkastajan – byrokraatit odottavat kauhulla
Donald Trump on nimittänyt Elon Muskin valtionhallinnon tehostamisviraston johtoon. Uuden viraston nimi DOGE on tuttu netin koirameemeistä. Kyseessä ei ole kuitenkaan vitsi, vaan odotettavissa on kovia leikkauksia byrokratian syövereihin. Mutta koska puikoissa on Elon Musk, odotettavissa on myös kovan luokan viihdettä.
Poliitikoilla ei ole varaa jäädä pois viestipalvelu X:stä – ja Elon Musk tietää sen
Viestipalvelu X herättää aina vaan vilkasta keskustelua kautta verkottuneen maailman. Sehän on tarkoituskin, vaikka tämä lienee jäänyt arvostelijoilta oivaltamatta. Poliitikon viesti saa X:ssä suurimman huomion ja sen on havainnut myös Elon Musk.
EU-komissaari lähetti Elon Muskille uhkailukirjeen ennen Trumpin haastattelua, komissaarin sananvapauden vastainen herättää voimakasta kritiikkiä – Tynkkynen: “Uskomatonta röyhkeyttä EU:n nimissä”
EU-komissaarin uhkailukirje Elon Muskille on herättänyt laajaa vastustusta Suomessa. Sitä pidetään hyökkäyksenä sananvapautta vastaan. Myös Yhdysvaltain sitoutumaton presidenttiehdokas Robert Kennedy Jr on arvostellut EU-komissaarin kirjettä.
Elon Musk syyttää Bidenia “yksipuoluejärjestelmän” rakentamisesta laittomien siirtolaisten avulla
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Yöllä nousevat piiloistaan Butšan noidat – naiset putsaavat Ukrainan taivasta vihollisen drooneista
Päivisin he ovat eläinlääkäreitä, opettajia, yrittäjiä. Yöllä heistä kuoriutuu aivan jotakin muuta. Butšan noidat puhdistavat ilmatilaa venäläisten drooneista rynnäkkö- ja konekivääreillä. Vuoden 2022 verilöyly ja kansanmurha eivät unohdu, oli sodan lopputulos mikä hyvänsä.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää