

LEHTIKUVA
Giorgia Meloni parlamenttivaalien alla: ”Italialaiset ensin” ei ole pelkkä iskulause
Poliittisten vastustajien ”äärioikeistoksi” nimeämä liikehdintä alkoi nousta Italiassa vuonna 2011. Vuonna 2022 saattaa vihdoin olla aika, jolloin aikuistunut sekä kypsynyt kansallismielinen puolue pääsee kansan tuella poimimaan muutoksen hedelmät. Italian parlamenttivaalit pidetään 25. syyskuuta.
Mielipidetiedustelujen mukaan Italian veljet- puolue (Fratelli d’Italia) tulee saamaan syyskuun lopun parlamenttivaaleissa neljänneksen äänistä. Jos näin käy ja muutkin oikeistopuolueet menestyvät veljien imussa, niin Giorgia Melonista tulee Italian seuraava pääministeri.
Länsimainen media suhtautuu demokratian toteutumiseen Italiassa usein happamasti, mutta maan sisällä elää toive muutoksesta.
– Meloni on pysytellyt hallituksen ulkopuolella, eikä ole liannut käsiään koalitioihin, sanoo Pierluigi Testa roomalaisesta Trinità dei Monti -ajatushautomosta.
– Viime aikoina Meloni on asemoinut itsensä pikemminkin konservatiiviksi kuin euroskeptikoksi, ja se on laajentanut hänen kannattajakuntaansa.
Italian veljet pystyy muutokseen
Giorgia Melonin kampanjoi syyskuun alussa L’Aquilan keskiaikaisessa yliopistokaupungissa Abruzzon alueella Keski-Italiassa. Politico-julkaisun mukaan Meloni oli valinnut paikan siksi, että Italian veljet on johtanut kaupunkia viitisen vuotta.
– 25. syyskuuta te päätätte, onko tämä maa valmis vapauteen, Meloni tervehti kannattajiaan.
– Täällä nähdään, kuinka me haluamme hallita Italiaa.
L’Aquilasta on tullut näyteikkuna koko Italialle siitä, että Italian veljet pystyy toteuttamaan muutoksen. Itse asiassa Italian media pitää kaupunkia laboratoriona, jossa testataan äärioikeiston piiriin lasketun puolueen tapaa hallita.
Italialaiset ensin
L’Aquilan asukkaat antavat kiitosta Italian veljille siitä, että asiat sujuvat nyt kaupungissa ja pysähtyneisyyden aika on ohi. Toisenlaisiakin äänenpainoja löytyy ja erityisesti puoleen vähemmistö- ja maahanmuuttopolitiikka on nostanut monella paikallisella karvat pystyyn.
”Kiitos Italian veljien, maahanmuuttajien ohituskaista sosiaalisessa asuntojonossa on katkaistu”, Meloni kirjoitti vuonna 2019. ”Italialaiset ensin ei ole pelkkä iskulause”.
Riitaa tuli siitäkin, että L’Aquilan kaupunki ei suostunut jakamaan ruokakuponkeja maahanmuuttajille pandemian aikana.
Abruzzon alueen maahanmuuttoaktivistin mielestä seutu ei kuitenkaan ole rasistista, mutta ”siellä missä oikeisto on vallassa, maahanmuuttoasiat eivät ole ensimmäisinä esillä”.
– Tiedämme, että he eivät halua meitä tänne, nigerialaistaustainen Patrick Guobadia toteaa Politicolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Trinità dei Monti sosiaalinen asuntojono Abruzzo L’Aquila euroskeptikot Italialaiset ensin Patrick Guobadia Pierluigi Testa kansallismielinen puolue oikeistopuolueet oikeistokoalitio Italian vaalit 2022 Italian veljet Fratelli D’Italia muutos maahanmuuttokriittinen Giorgia Meloni pandemia Konservatiivi Rasismi maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Italian pääministeri Draghi erosi – oikeisto voitonvarmana kohti syksyn mahdollisia vaaleja

Kansallismielinen oikeisto nousemassa valtaan Italiassa – maahanmuuttokriittinen Giorgia Meloni puolustaa perinteisiä arvoja

Italiassa mällätään suomalaisten veroeuroilla – Huru ja Junnila: Missä valvonta, missä hätäjarru?

Suomalaiset maksavat ensin italialaisten taloremontit ja remontoivat pakosta omat talonsa energiatehokkaiksi – ”Suomi on tehnyt valtavan virheen olemalla innokkain EU-komission ehdotusten tukija”

Perussuomalaiset elpymispaketin valvonnasta: Suomen pitäisi valvoa Italiaa, koska siellä meidän rahat ovat

Italian ihmemaassa on jaettu ilmaisiin energiaremontteihin jo 21 miljardia – arvaa kuka maksaa

Italia äänestää sunnuntaina muutoksesta – äänestäjät haluavat pois politiikan umpikujasta

Giorgia Meloni voitti Italian parlamenttivaalit: ”Italialaiset voivat taas olla ylpeästi italialaisia”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää