LEHTIKUVA
Ex-liittokansleri menettää osan erioikeuksistaan Venäjä-kytkösten takia – demari-Schröder saattaa joutua jopa EU:n pakotelistalle
Demareita edustava Saksan entinen liittokansleri Schröder on menettänyt osan erityisoikeuksistaan. Hän saattaa jopa joutua EU:n pakotelistalle, koska hänellä on kytköksiä Putinin kaasuputkiyhtiöihin. Suomessa Putinin kaasuputkia lobanneet demarit ovat saaneet olla kaikessa rauhassa.
Saksan liittopäivien talousvaliokunta on poistanut ex-liittokansleri Gerhard Schröderin oikeuden valtion kustantamaan toimistoon henkilökuntineen, kertoo Spiegel-lehti. Viime vuonna Schröderin toimiston henkilökunta- ja matkakulut olivat 419 000 euroa. Summaan ei ole laskettu toimistotilan vuokraa eikä irtaimistosta ja välineistöstä aiheutuneita kuluja.
Henkilökunta erosi jo protestiksi
Ex-liittokansleri Gerhard Schröder saa vielä pitää eläkkeensä ja henkivartijansa, vaikka myös eläkkeen peruuttamista on vaadittu. Schröderin nelihenkisen toimiston henkilökunta erosi jo useita viikkoja sitten protestiksi Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan, joten heihin tämä lopettamispäätös ei enää vaikuta.
Päätöksessä ei suoraan sanottu, että Schröderin toimistoetu poistetaan hänen kyseenalaisten Venäjä-kytköstensä takia, mutta se on itsestään selvää. Jopa Schröderin oma puolue SPD on vaatinut häntä eroamaan kaikista luottamustehtävistään venäläisissä energiayhtiöissä, mutta Gerhard Schröder ei ole tähän suostunut.
Toimisto-oikeuden peruuttaminen saattaa vaikuttaa myös ex-liittokansleri Angela Merkeliin, jolle myönnettiin yhdeksän hengen toimistohenkilökunta jopa 10 000 euron kuukausipalkoilla.
EU-parlamentti haluaa Schröderille sanktioita
EU-parlamentti on äänestänyt selvällä enemmistöllä sen puolesta, että Schröder tulisi laittaa EU:n pakotelistalle venäläisten politiikkojen ja oligarkkien seuraan. Pakotteiden piiriin halutaan myös “venäläisten suuryhtiöiden hallitusten eurooppalaiset jäsenet ja poliitikot, jotka saavat yhä rahaa Venäjältä”.
Lopullisen päätöksen asiasta tekevät EU-komission presidentti Ursula von der Leyen ja ulkoasiain edustaja Josep Borrell. Jos Schröder laitetaan pakotelistalle, hänen varansa EU:n alueella voitaisiin jäädyttää.
Sulki ydinvoimalat ja lobbasi kaasuputkea
Suomen Uutiset kertoi jo pari kuukautta sitten, miten saksalaiset toivovat kaikkea pahaa Putinin kaasuputkikonsultille. Schröderille vaadittiin potkuja demaripuolueesta ja eläkkeen leikkaamista.
Toimiessaan Saksan liittokanslerina vuodesta 1998 vuoteen 2005 Schröder päätti vihreiden tuella sulkea kaikki Saksan ydinvoimalat vaiheittain vuoteen 2021 mennessä. Tuolloin Saksassa oli 19 ydinreaktoria, jotka tuottivat kolmanneksen maan sähköstä.
Schröder pyrki liittokanslerina ollessaan kaikin tavoin edistämään Nord Stream -kaasuputkea, joka tuo kaasua Saksaan suoraan Venäjältä Itämeren alitse. Juuri ennen eroaan liittokanslerin tehtävästä Schröder allekirjoitti Nord Stream -projektia koskevan sopimuksen. Vain muutamia viikkoja myöhemmin hän siirtyi Nord Stream -osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi valvomaan projektin toteuttamista.
Myös Suomessa johtavat demaripoliitikot ovat edistäneet Putinin kaasuputkihankkeita. Entinen pääministeri Paavo Lipponen ja demareiden nykyinen puoluesihteeri Antton Rönnholm ovat tahkonneet rahaa kaasuputkikonsultteina. Heille ei toistaiseksi ole vaadittu mitään sanktioita.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- pakotelista Rosneft kaasuputkikonsultti Nord Stream Josep Borrell Ursula von der Leyen Antton Rönnholm sanktiot Gerhard Schröder Paavo Lipponen Angela Merkel Saksa EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Saksalaiset toivovat kaikkea pahaa Putinin kaasuputkikonsultille
Saksan demarit perustivat “ilmastosäätiön” kiertääkseen pakotteet Nord Stream -kaasuputkea kohtaan
Ex-pääministeri Paavo Lipponen ja demarien puoluesihteeri konsultoivat Venäjän kaasuputkihankkeita – palkkioksi satoja tuhansia euroja
Nyt ei lausunto vanhentunut arvokkaasti: Presidentti Halosen mukaan Venäjän päämäärinä ovat demokratia, ihmisoikeudet ja hyvä hallinto
Perustuslakituomioistuin: Merkel rikkoi AfD:n poliittisia oikeuksia
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää