

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Vallin: Jokainen terrori-isku tai raiskaus, joka johtuu vapaasta liikkuvuudesta, on liikaa
Veikko Vallin kehottaa ihmisiä äänestämään perussuomalaisia Euroopan parlamentin vaaleissa. – EU on tällä hetkellä poliitikkojen ja virkamieseliitin korruptoitunut suojatyöpaikka.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, yrittäjä ja kansanedustaja Veikko Vallin arvioi, että EU:lla on edessään kaksi vaihtoehtoista kehityssuuntaa.
– 2020-luvulla EU joko menee euroeliitin haluamaan suuntaan, eli kohti syvempää integraatiota ja liittovaltiota. Silloin lähes kaikki asiat päätettäisiin Brysselissä ja kansallisilla parlamenteilla olisi enää hyvin vähän päätösvaltaa omiin asioihinsa. Tai sitten ne puolueet, jotka haluavat että päätösvalta säilyy kansallisilla parlamenteilla muokkaavat EU:ta takaisin ETA-alueen suuntaan pelkäksi kauppaliitoksi.
– Olen itse sitä mieltä, että EU on nykyään ETA-alueen päälle rakennettu poliitikkojen ja virkamieseliitin korruptoitunut suojatyöpaikkakeskus, Vallin hymähtää.
Brysseliä ei saa päästää dominoimaan jäsenvaltioita
EU:n tulevaisuus on äänestäjien käsissä. Suomalaisten äänestysinto eurovaaleissa on usein jäänyt laimeaksi. Vallin kehottaakin ihmisiä lähtemään äänestämään periussuomalaisia vaalipäivänä.
– EU-vaalit ovat ihan yhtä tärkeät kuin eduskuntavaalit, sillä EU:n liittovaltiokehitys voidaan vielä pysäyttää. Se onnistuu jos saamme parlamenttiin riittävästi kansallismielisiä europarlamentaarikkoja, jota voivat muodostaa itsenäisiä kansallisvaltioita puolustavan ryhmän.
Vallin kannattaa kansallisvaltioiden Eurooppaa, jossa valtiot voivat itse päättää mahdollisimman pitkälle omasta lainsäädännöstään, verotuksestaan ja maahanmuuttopolitiikastaan.
-Vahvat kansallisvaltiot tekevät Euroopasta paremman. Jos taas valtiot jäävät heikoiksi ja Bryssel pääsee dominoimaan, kehitys kulkee Neuvostoliiton suuntaan. Ei EU:ssa varmaan vankileirejä nähtäisi, mutta suunta olisi kuitenkin pois demokratiasta.
Vallin huomauttaa, että nykyisiä EU-johtajia Donald Tuskia ja Jean-Claude Junckeria ei ole valittu tehtäviinsä demokraattisesti.
– Luxemburgilainen Juncker tuli yllättäen veroparatiisimaasta Euroopan ykkösmieheksi, Vallin hämmästelee.
Rajatarkastukset takaisin
Viimeistään vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisi osoitti, ettei EU kyennyt kunnolla valvomaan ulkorajojaan. Vallin haluaakin purkaa asteittain vapaata liikkuvuutta jäsenvaltioiden välillä ja palauttaa rajatarkastukset. Myös EU:n ulkorajavalvonta on saatava kuntoon.
– Kyllä suomalaisetkin joutuvat usein ottamaan passin mukaansa, kun lähtevät pidemmälle matkalle. Mielestäni kenellekään ei voi olla ylivoimaista näyttää passia, kun matkustaa EU:n sisällä.
Politico-lehden tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan suurin EU-maiden kansalaisten huolenaihe on maahanmuutto. Toiseksi eniten eurooppalaisia huolestuttaa terrorismi.
Vallin painottaa, että jokainen terrori-isku tai raiskaus, joka johtuu vapaasta liikkuvuudesta, on liikaa.
– Kun rajoja valvotaan, se samalla vaikeuttaa terroristien ja rikollisten toimintaa ja heidän liikkumistaan maasta toiseen. Kun Ranska palautti rajavalvonnan vuoden 2018 Strasbourgin terrori-iskun jälkeen, seurauksena oli samalla se, että kymmeniä etsittyjä rikollisia jäi poliisin haaviin.
Suomi tehnyt jo osansa ilmaston eteen
EU suunnittelee jäsenvaltioille yhä tiukempia toimenpiteitä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Kunnianhimoiset ilmastotoimet vaikeuttaisivat tavallisen kansalaisen arkielämää, kuten autoilua monilla eri tavoilla.
Vallin haluaakin pitää ilmastopoliittisen päätösvallan Suomessa.
– Meitä ei pidä väkisin vetää mukaan ilmastosopimuksiin ja tavoitteisiin. Olemme jo nyt leikanneet päästöjä enemmän kuin EU-maat keskimäärin. Suomalaisia on vain alle promille maapallon asukkaista ja meillä on jo nyt maailman puhtain ilma. Olemme siis osuutemme hoitaneet.
Vallinia huolestuttaa myös se, että EU on viime aikoina ryhtynyt painostamaan ja jopa uhkailemaan demokraattisesti valittuja EU-jäsenvaltioiden johtajia, jotka ovat tehneet politiikkaa kansallisen edun mukaisesti.
Erityisesti EU-eliittiä närästää Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Unkari muun muassa vastustaa turvapaikanhakijoiden taakanjakoa EU-jäsenvaltioiden välillä.
– Toinen esimerkki on Iso-Britannia, jota EU pyrkii vahingoittamaan siksi, että Iso-Britannia eroaa unionista demokraattisen päätöksenteon kautta. Mitä se kertoo EU:sta, että siitä ei pääse mutkattomasti eroon siinä vaiheessa, kun homma ei jäsenvaltion mielestä enää toimi? Vallin kysyy.
Eurooppalaisten yritysten suojaksi tullit
Vallin sanoo, että EU:n pitäisi myös eri toimenpiteillä pyrkiä parantamaan jäsenvaltioiden taloutta. Eurovaaliehdokas huomauttaa, että EU:lla olisi mahdollisuus suojata tulleilla eurooppalaisia yrityksiä Kiinan ja Intian halpatuotannolta.
– En usko globaaliin vapaakauppaan. On monesti järkevämpää tehdä tavarat Euroopassa kuin kaukomailla. Kun koko tuotantoketju on omissa käsissämme, se on samalla ilmastoystävällisempää, kun tuotteiden kuljettamiseen ei tarvita saastuttavaa rahtilaivaliikennettä.
– Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö suomalaiset yritykset voisi toimia maailmalla. Jos suomalaiset yritykset haluavat mennä Kiinaan niin menkööt, mutta menkööt sitten niiden markkinoille.
Vallin haluaa korostaa, että vaikka hän vastustaa EU:ta monella tavalla, se ei tarkoita, että hänellä olisi jotain Eurooppaa vastaan.
– Eurooppa on upea maanosa, jossa ihmiset voivat hyvin. Eurooppa tulee kuitenkin säilyttää itsenäisten kansallisvaltioiden Eurooppana. Liittovaltiokehitys on väärä suunta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- liittovaltiokehitys rajatarkastukset terrori-isku päästöt Victor Orban vapaa liikkuvuus Veikko Vallin ilmastosopimus Vapaakauppa Raiskaus Donald Tusk Jean-Claude Juncker Turvapaikanhakijat ilmastopolitiikka Suomi perussuomalaiset Eurovaalit EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aholta kysyttiin, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen turvallisesta maasta: ”Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta”

Eurovaaliehdokas Nieminen: ”Kansalliset sisärajat saatava omaan hallintaan”

Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten huolet samansuuntaisia: Huolina on maahanmuutto, terrorismi ja taloustilanne

Orpo ja Sipilä käänsivät MTV:n tentissä maahanmuuttokeskustelun pelon lietsomiseen – Halla-aho kuittasi: “Käsittämätöntä puhetta, kun useita kymmeniä on raiskattu ja moni on päässyt hengestään”

Antikainen: Varo federalistien vaalivaikuttamista – “Sinua yritetään huijata”

Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”

Halla-aho: Euroopan tehtävä on suojella omia yhteiskuntiaan haitalliselta maahanmuutolta – ”Turvapaikanhakijoiden liikkuminen EU:n sisällä mieleiseensä valtioon on katkaistava”

Sipiläkin joutui myöntämään, että Halla-aho on ollut oikeassa: ”Turvapaikanhakijoiden taakanjako EU:ssa ei vain toimi”

Taas terrori-isku Lontoossa – muslimimies oli äskettäin vapautunut vankilasta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää