MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Vahvelainen: EU:n valvottava rajojaan paremmin – “Emme voi päästää Eurooppaan ihmisiä, joista emme tiedä mitään”
Suomen lainsäädännöstä on tullut alisteista EU-lainsäädännölle ja suurin osa Suomen asioista päätetään jo Brysselissä. Vantaan kaupunginvaltuutettu, eurovaaliehdokas Tanja Isa Vahvelainen haluaa pitää kiinni Suomen itsemääräämisoikeudesta ja pysäyttää unionin liittovaltiokehityksen.
Tällä hetkellä Euroopan unionilla on toimivalta päättää muun muassa siitä, kuka Suomeen pääsee ja millä ehdoilla täällä ollaan. EU määrää, miten rajojamme valvotaan ja päättää perheenyhdistämiskäytännöistä.
Vantaalaisen eurovaaliehdokkaan Tanja Isa Vahvelaisen mielestä Suomen tulisi itse saada päättää näistä asioista.
– EU ei voi määrätä siitä, keitä Suomen pitää ottaa ja millä edellytyksillä annamme heidän tänne jäädä. Suomen pitää itse saada valvoa omia rajojaan. Nyt meillä ei ole sananvaltaa näihin asioihin, Vahvelainen toteaa.
EU:n rajapolitiikka ei toimi
Nyt povataan kuivuuden lisääntymistä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, mikä saattaa laukaista lisää vuoden 2015 kaltaisia maahanmuuttokriisejä.
Vahvelainen ei haluaisi yhtään enempää kasvattaa kehitysapumäärärahoja, joita Suomikin jo maksaa melkoisesti. Kehitysapurahojen käyttöä pitäisi valvoa tarkemmin, jotta niistä todella olisi hyötyä kehitysmaiden kansalaisille eikä ihmisillä olisi niin suurta tarvetta lähteä kotimaistaan.
– EU:n tulee valvoa tiukemmin, keitä unionin alueelle pääsee ja valvoa omia rajojaan paremmin. Emme voi päästää Eurooppaan ihmisiä, joista emme tiedä mitään. Schengen-sopimusta on noudatettava. Nyt rajapolitiikka ei EU:ssa toimi, ja siksi monet EU-maat ovat joutuneet itse sulkemaan aidoilla omia rajojaan, Vahvelainen sanoo.
– Hädänalaisia ihmisiä pitää toki voida auttaa, mutta niin ei voi jatkua, että Suomeen voi kaikessa rauhassa kuka tahansa kävellä. Ennemmin Suomen pitää vaikka itse hakea pois avuntarvitsijoita kuin ottaa vastaan ihmisiä, joiden taustoista tai motiiveista ei ole tietoa.
Suomen asiat päätetään jo EU:ssa
Euroopan unionin liittovaltiokehitys torjutaan tekemällä yhteistyötä sellaisten kansallismielisten maiden ja ryhmien kanssa, joille oman itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden säilyttäminen on tärkeää.
Suurin osa Suomen asioista päätetään jo EU:ssa, ja tämä suunta pitäisi saada muuttumaan.
– Näen eduskunnan aika turhana elimenä, jos emme kykene EU:ssa pitämään Suomen puolia. Enää Suomi päättää itse lähinnä koulutukseen liittyvistä asioista, miltei kaikki muu tulee jo EU:sta. Monet äänestäjät kokevat EU:n kovin kaukaisena asiana, eivätkä ymmärrä, kuinka paljon sieltä käsin vaikutetaan arkiseen elämäämme liittyviin asioihin, Vahvelainen kertoo.
Ilmastopolitiikkaan järkeä ja realismia
Ilmastopolitiikkaan Vahvelainen perää lisää realismia. Järkeä ilmastopolitiikkaan pitäisi ajaa myös EU:n tasolla. Suomi on tehnyt ilmastotalkoissa jo enemmän kuin oman osuutensa.
Suomi on jo nyt esimerkkimaa, ja meidän on jatkettava samaa rataa. Emme kuitenkaan voi toimia siten, että tuotanto siirtyy muihin maihin ja Suomen omavaraisuus vaarantuu.
– Jos tuotanto täällä ajetaan alas, se siirtyy enemmän saastuttaviin maihin, ja onko järkeä sitten tuoda ne taas tänne kivihiiltä käyttävillä laivoilla? Meitä ei pidä myöskään pakottaa luopumaan polttomoottoriautoista. Kehitys etenee, mutta pakolla ja kuluttajille liian kalliilla ei hyvää saada aikaiseksi.
– Ilmastotalkoissa pitää oikeasti huomioida Suomen osuus. Vihreillä on asia vähän karannut käsistä, kun kuvitellaan, että Suomi yksin on vastuussa koko maailman ja Euroopan saastumisesta, Vahvelainen sanoo.
Äänestämättä jättäminen ei ole protesti
Kun Suomen lainsäädäntö on jo Euroopan unionille alisteista, Vahvelainen toivoo myös äänestäjien ymmärtävän, kuinka tärkeää on äänestää eurovaaleissa Suomen etuja ajavia edustajia europarlamenttiin.
Äänestämättä jättäminen ei ole protesti, vaan se on vallan antamista niille, jotka eivät ajattele suomalaisten etua.
– Ymmärrän hyvin, että kansalaisia painaa jo vaaliväsymys, kahdet vaalit ovat lähekkäin ja EU tuntuu monen mielestä kaukaiselta. Nyt on kuitenkin kysymys siitä, jääkö meille yhtään päätösvaltaa omiin asioihimme vai päätetäänkö niistä vastaisuudessa jossain aivan muualla, Vahvelainen painottaa.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- liittovaltiokehitys Tanja Vahvelainen Lähi-itä Rajavalvonta Afrikka Itsemääräämisoikeus ilmastopolitiikka perussuomalaiset Eurovaalit kehitysapu EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Eurovaaliehdokas Huhtasaari: EU ei palvele jäsenvaltioitaan, vaan jäsenvaltiot palvelevat paisunutta hallintoa – “On aika kaataa rahanvaihtajien pöytä”
Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään
Eurovaaliehdokas Partanen: EU:lle ei saa antaa verotusoikeutta
Eurovaaliehdokas Hakkarainen: Ilmastonmuutos on tekosyy kerätä rahat pois kansalta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää