Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Sebastian Tynkkynen haluaa herätellä Euroopan unionia maahanmuuton ongelmiin.

– EU:ssa suhtaudutaan naiivisti maahanmuuton globaaliin haasteeseen. Ratkaisuksi hyväksytään EU:ssa ihmisten siirtely elintasoperäisesti, mutta tällainen politiikka vain romauttaa elintason myös vastaanottavissa maissa eivätkä lähettäjämaat hyödy ratkaisusta mitenkään, Sebastian Tynkkynen sanoo.

Hänen mielestään unioni pitäisi saada ymmärtämään, kuinka isosta haasteesta siirtolaistulvassa on kyse.

– Turvapaikanhaku on pakko ulkoistaa EU:n ulkopuolelle, koska muuten järjestelmää aletaan käyttämään yhä laajemmin siirtolaisuuden kanavana, Tynkkynen toteaa.

Kansallisvaltioita vahvistettava

Tynkkynen on perussuomalaisten eurovaaliehdokkaana. Hän on 35-vuotias ja asuu Oulussa. Miehen harrastuksiin kuuluvat lentopallo, piano ja valokuvaus.

Tynkkysen mielestä Suomen asioihin vaikuttaminen tapahtuu ensisijaisesti EU:sta käsin. Unionin liittovaltiokehitys ei saa Tynkkyseltä kannatusta.

– Niin Suomen kuin muidenkin EU:n jäsenmaiden osalta pitää mennä kansallisvaltioiden itsenäisyyttä kunnioittavaan ja palauttavaan suuntaan, Tynkkynen vaatii.

Kolmas maa -malli käyttöön

EU:n turvallisuuspolitiikan kehittämisessä Tynkkynen katsoo Naton suuntaan.

– Turvallisuuden puolustuksellinen ulottuvuus tulee rakentaa Natosta käsin, kuten suurin osa valtioista jo Natoon kuuluukin. Sen sijaan EU:lla on iso rooli sisäisessä turvallisuudessa, johon liittyy massasiirtolaisuuden pysäyttäminen EU:n ulkorajoille, Tynkkynen sanoo.

Tynkkysen mukaan EU:ssa on kaikkein tärkeintä vauhdilla rakentaa kolmas maa -malli, jossa turvapaikkahakemukset ja suojan antaminen hoidetaan EU:n ulkorajojen toisella puolella.

– Afrikan väkiluku on kolminkertainen EU:n jäsenmaiden väkilukuun verrattuna, ja nuorena maanosana Afrikan syntyvyys on hyvin korkeaa. Haaste ja Ruanda-mallin käyttöönoton kiireellisyys korostuvat, Tynkkynen toteaa.

Mika Rinne