

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Mikko Polvinen: ”EU:n suurpetopolitiikka tarvitsee muutosta”
Kansanedustaja ja Kainuun maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mikko Polvinen on Suomen itäisin perussuomalaisten europarlamenttivaaliehdokas. Polvinen asuu Kuhmossa Kainuussa.
– EU:n suurpetopolitiikka pitää saada kuntoon ja päästä metsästämään suurpetoja, koska niiden kanta on kasvanut kestämättömän suureksi. Sama koskee myös merimetsoja ja valkoposkihanhia, Mikko Polvinen toteaa.
Polvinen harrastaa metsästystä ja haluaa mepiksi luotsaamaan EU:n suurpetopolitiikkaa. Hänen mukaansa suurpetopolitiikan epäonnistuminen on näkynyt ensimmäisenä Kuhmossa.
– EU sanelee, ja metsissämme koirat joutuvat suden suuhun. Kyselyn mukaan suuri osa nykyisistä mepeistä olisi jatkanut samalla suurpetolinjauksella. Brysseliin tarvitaan mepit, jotka pitävät suomalaisten puolia ja höllentävät tiukkaa suurpetopolitiikkaa.
Rahavirta käännettävä Suomeen
Suurpetoasioiden lisäksi Polvinen haluaa laittaa turvallisuusasiat järjestykseen sekä kääntää rahavirran Euroopasta Suomen suuntaan.
– Turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaksi vuotta sitten. EU:lla on velvollisuus elävöittää Itä-Suomea ja koko Suomea. Etuvartiomaana tarvitsemme EU:sta rahaa sen sijaan, että ne painetaan kreikkalaisten tai italialaisten taloremontteihin, hän sanoo.
Polvinen on koulutukseltaan insinööri (YAMK) ja kahden lapsen isä. Hän on työskennellyt pitkään puolustusteollisuudessa Suomessa, Lähi-idässä ja Euroopan puolustusvirastossa.
– EU:n on satsattava ulkorajojensa turvallisuuteen. Haitallista maahanmuuttoa ei saa tulla idästä tai etelästä. Rajat tulee laittaa kiinni Euroopassa ja on valittava, keitä tänne otetaan. Ei pidä enää arvan perusteella ottaa ketään, koska sillä on liian kova hinta, Polvinen toteaa.
Puolustusta vahvistettava
Polvisen mielestä EU:n on kehitettävä puolustusteollisuutta tukemaan asevoimia.
– Täytyy nykyistä voimallisemmin kehittää puolustusteollisuutta ja tehdä tilauksia yrityksille. Suomi on hoitanut oman puolustuksensa hyvin, mutta Eurooppa on yskinyt Ukrainan tukemisessa. Suurin tuki tulee sinne vieläkin Yhdysvalloista, Polvinen kertoo.
Erähenkisenä miehenä Polvinen arvioi, että ehtii metsästämään seuraavan kerran ensi syksynä.
– Metsästys on hieno ja perinteikäs harrastus. Itse metsästän metsäkanalintuja ja hirviä sekä karhuja. Katsotaan miten ehdin metsästämään, jos minut valitaan europarlamenttiin, Polvinen sanoo.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Eurovaalit 2024 Ukrainan tukeminen Venäjän hyökkäyssota Mikko Polvinen haitallinen maahanmuutto taloremontit puolustusteollisuus Valkoposkihanhet EU:n ulkorajat merimetso suurpetopolitiikka eurovaaliehdokkaat Euroopan unioni Turvallisuus Metsästys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kipinät iskivät vaalitentissä – Sebastian Tynkkynen: Vasemmisto yrittää työntää perussuomalaiset laitaoikeiston piiriin

PS-Nuorison puheenjohtaja: EU:n itsetuhoinen ilmastopolitiikka ajaa teollisuuden muualle

Purra: Suomen tulisi saada EU:sta selvästi nykyistä suurempaa nettohyötyä

Järkevämpi maahanmuuttopolitiikka saa yhä laajempaa kannatusta Euroopassa – myös Suomen hallituksen linja on selkeä

Eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas: ”Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.