PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas: ”Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta”
Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustajan, puolueen varapuheenjohtajan ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan Mauri Peltokankaan mukaan EU on kokonaisuus, joka vaatii remonttia monella saralla.
– Euroopan unionin jäsenyys ja monimutkainen hallintohimmeli markkinoitiin valheella suomalaisille. Liittovaltiokehitys on käsinkosketeltavasti pahin asia EU:ssa tällä hetkellä. Se nakertaa kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta, Mauri Peltokangas moittii.
Peltokangas pyrkii Euroopan parlamenttiin kesän vaaleissa. Hänen mielestään EU:sta tulee liukuhihnalla asetuksia ja direktiivejä, jotka hankaloittavat suomalaisten elinkeinoja, maataloutta ja arkea.
Peltokangas muistuttaa, että Suomessa oli noin 1 500 kieltoa ja sääntöä ennen EU:hun liittymistä vuonna 1995. Hänen mukaansa jäsenyyden jälkeen niiden määrä kasvoi kymmenillä tuhansilla.
– Pitäisi pakittaa alkuperäiseen ideaan eli itsenäisten valtioiden kauppayhteisöön. Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta. Euroopan vihreiden ilmastopolitiikka on vaarallista. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko, eikä suinkaan yritysten ajaminen Kiinaan, Peltokangas selvittää.
Ääntä suomalaisten puolesta
Peltokangas asuu Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme tytärtä.
– Elämäntilanne on semmoinen, että pimeyden ytimen voi nyt käydä tutkimassa ja antamassa panoksensa kansallisvaltioiden Euroopalle. Totta kai harkitsin perusteellisesti ehdokkaaksi lähtemistä, Peltokangas kertoo.
Peltokangas sanoo olevansa vankkumaton isänmaan mies, joka puolustaa suomalaista kansanvaltaa ja kulttuuria.
Hänen mielestään europarlamentaarikon pitää uskaltaa pitää Brysselissä lujaa ääntä Suomen ja suomalaisten puolesta.
– Europarlamentaarikon täytyy pystyä neuvottelemaan. Sinne tarvitaan suoraselkäisiä ja -sanaisia kauppamiehiä, ei mitään tietopankkeja, Peltokangas toteaa.
EU:n tuettava rajaturvallisuutta
Rajaturvallisuus ja sisäinen turvallisuus ovat myös Peltokankaan vaaliteemoja.
– Suomen on tullut aika saada EU:lta sitä hyvää. Meillä on Euroopan pisin ulkoraja sotaa käyvän valtion kanssa. Sen infra on EU:n kustannettava, ei suomalaisten, hän vaatii.
EU:n maahanmuuttopolitiikkaa Peltokangas kiristäisi voimakkaasti. Siirtolaismassat ja ihmissalakuljetus on estettävä tehostamalla EU:n ulkorajavalvontaa.
– Vetovoimatekijöiden on häivyttävä, jotta saadaan turvapaikkaturismi ja elintasosurffaaminen loppumaan. Täytyy huolehtia myös siitä, ettei Etelä-Euroopan merireittien lisäksi Suomeen tule toista maahantuloreittiä. Tämä on vakava aihe, josta täytyy ottaa koppi, Peltokangas korostaa.
Peltokankaan mukaan myös EU-vaaleissa kannattaa äänestää perussuomalaisia.
– Jos halutaan isänmaata rakastavia ja kansallisvaltiota puolustavia poliitikkoja, niin perussuomalaiset on siinä ainoa puolue. Jos kaikki kannattajamme lähtevät vaaliuurnille, niin meillä on viisi perusuomalaista meppiä puolustamassa Suomea Euroopan parlamentissa, Peltokangas sanoo.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- elinkeinot EU-sääntely EU:n ulkoraja Eurovaalit 2024 EU:n maahanmuuttopolitiikka rajaturvallisuus metsät ulkorajavalvonta liittovaltiokehitys eurovaaliehdokkaat kansanvalta Mauri Peltokangas Sisäinen turvallisuus Kansallinen etu Itsemääräämisoikeus Maatalous Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista
Peltokangas käännytyslaista: Olen tosi luottavainen siihen, että tästä saadaan hyvä lopputulos
Tutkimus: 85 % eurooppalaisista haluaa EU:lta enemmän tekoja laitonta siirtolaisuutta vastaan
Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa
Eurovaaliehdokas Garedew vaatii suunnanmuutosta Euroopan parlamenttiin: Suomen itsenäisyyttä tulee puolustaa ja vahvistaa myös EU:ssa
Perussuomalaiset: Ei ole vain yhtä tapaa pitää huolta ympäristöstä
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.