

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Mauri Peltokangas: ”Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta”
Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustajan, puolueen varapuheenjohtajan ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan Mauri Peltokankaan mukaan EU on kokonaisuus, joka vaatii remonttia monella saralla.
– Euroopan unionin jäsenyys ja monimutkainen hallintohimmeli markkinoitiin valheella suomalaisille. Liittovaltiokehitys on käsinkosketeltavasti pahin asia EU:ssa tällä hetkellä. Se nakertaa kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta, Mauri Peltokangas moittii.
Peltokangas pyrkii Euroopan parlamenttiin kesän vaaleissa. Hänen mielestään EU:sta tulee liukuhihnalla asetuksia ja direktiivejä, jotka hankaloittavat suomalaisten elinkeinoja, maataloutta ja arkea.
Peltokangas muistuttaa, että Suomessa oli noin 1 500 kieltoa ja sääntöä ennen EU:hun liittymistä vuonna 1995. Hänen mukaansa jäsenyyden jälkeen niiden määrä kasvoi kymmenillä tuhansilla.
– Pitäisi pakittaa alkuperäiseen ideaan eli itsenäisten valtioiden kauppayhteisöön. Suomalaiset osaavat itse päättää, miten hoidamme metsiämme, maataloutta ja teollisuutta. Euroopan vihreiden ilmastopolitiikka on vaarallista. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko, eikä suinkaan yritysten ajaminen Kiinaan, Peltokangas selvittää.
Ääntä suomalaisten puolesta
Peltokangas asuu Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme tytärtä.
– Elämäntilanne on semmoinen, että pimeyden ytimen voi nyt käydä tutkimassa ja antamassa panoksensa kansallisvaltioiden Euroopalle. Totta kai harkitsin perusteellisesti ehdokkaaksi lähtemistä, Peltokangas kertoo.
Peltokangas sanoo olevansa vankkumaton isänmaan mies, joka puolustaa suomalaista kansanvaltaa ja kulttuuria.
Hänen mielestään europarlamentaarikon pitää uskaltaa pitää Brysselissä lujaa ääntä Suomen ja suomalaisten puolesta.
– Europarlamentaarikon täytyy pystyä neuvottelemaan. Sinne tarvitaan suoraselkäisiä ja -sanaisia kauppamiehiä, ei mitään tietopankkeja, Peltokangas toteaa.
EU:n tuettava rajaturvallisuutta
Rajaturvallisuus ja sisäinen turvallisuus ovat myös Peltokankaan vaaliteemoja.
– Suomen on tullut aika saada EU:lta sitä hyvää. Meillä on Euroopan pisin ulkoraja sotaa käyvän valtion kanssa. Sen infra on EU:n kustannettava, ei suomalaisten, hän vaatii.
EU:n maahanmuuttopolitiikkaa Peltokangas kiristäisi voimakkaasti. Siirtolaismassat ja ihmissalakuljetus on estettävä tehostamalla EU:n ulkorajavalvontaa.
– Vetovoimatekijöiden on häivyttävä, jotta saadaan turvapaikkaturismi ja elintasosurffaaminen loppumaan. Täytyy huolehtia myös siitä, ettei Etelä-Euroopan merireittien lisäksi Suomeen tule toista maahantuloreittiä. Tämä on vakava aihe, josta täytyy ottaa koppi, Peltokangas korostaa.
Peltokankaan mukaan myös EU-vaaleissa kannattaa äänestää perussuomalaisia.
– Jos halutaan isänmaata rakastavia ja kansallisvaltiota puolustavia poliitikkoja, niin perussuomalaiset on siinä ainoa puolue. Jos kaikki kannattajamme lähtevät vaaliuurnille, niin meillä on viisi perusuomalaista meppiä puolustamassa Suomea Euroopan parlamentissa, Peltokangas sanoo.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- elinkeinot EU-sääntely EU:n ulkoraja Eurovaalit 2024 EU:n maahanmuuttopolitiikka rajaturvallisuus metsät ulkorajavalvonta liittovaltiokehitys eurovaaliehdokkaat kansanvalta Mauri Peltokangas Sisäinen turvallisuus Kansallinen etu Itsemääräämisoikeus Maatalous Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista

Peltokangas käännytyslaista: Olen tosi luottavainen siihen, että tästä saadaan hyvä lopputulos

Tutkimus: 85 % eurooppalaisista haluaa EU:lta enemmän tekoja laitonta siirtolaisuutta vastaan

Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa

Eurovaaliehdokas Garedew vaatii suunnanmuutosta Euroopan parlamenttiin: Suomen itsenäisyyttä tulee puolustaa ja vahvistaa myös EU:ssa

Perussuomalaiset: Ei ole vain yhtä tapaa pitää huolta ympäristöstä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää