Eurovaaliehdokas Luukkanen: Suomen ei pidä hirttäytyä EU:n ilmastotavoitteisiin
– Jos emme halua enää olla EU:n renkejä, meidän on itse tehtävä asiaan muutos, koska EU pyrkii pakkovaltaan ja on kehittymässä imperiumiksi. Jokainen imperiumi kuitenkin hajoaa joskus, dosentti Arto Luukkanen pohtii.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, yliopistolehtori, pastori ja dosentti Arto Luukkanen arvioi, että Suomi on joutunut hankalaan asemaan tilanteessa, jossa EU pyrkii muuttumaan supervaltioksi.
– On joitakin isoja asioita, jotka edellyttävät, että Suomen etua puolustetaan nyt vahvasti EU:n sisällä. EU pyrkii ensinnäkin kasvattamaan valtaansa. Samaan aikaan se hamuaa suoraa jäsenvaltioihin kohdistuvaa verotusoikeutta. Se sitten tekisi meistä EU:n siirtomaan, vähän niin kuin Ruotsin vallan aikaan, Luukkanen sanoo.
Saksan liittokansleri Angela Merkel on väläyttänyt EU-armeijan perustamisen mahdollisuutta. Luukkanen ei ole innostunut tästäkään hankkeesta.
– En haluaisi, että suomalaiset nuoret joutuisivat rämpimään jossain Kongon viidakossa puolustamassa Ranskan asioita.
Suomi on ekologinen supervalta
Suomalaisen teollisuuden ja samalla työpaikkojen pysyminen Suomessa on Luukkaselle tärkeää. EU:n kunnianhimoiset ilmastotavoitteet eivät siksi vakuuta.
– Nyt on käytettävä järkeä. Suomen ei pidä hirttäytyä EU:n ilmastotavoitteisiin. En oikein edes tiedä, mitä EU haluaa Suomelta. Näyttäisi siltä, että siellä olisi halua siihen, että Suomi taantuisi takaisin 1800-luvulle. Siihen aikaan koko elämä oli kovaa työtä aamuvarhaisesta iltaan saakka. Silloin myös kuoltiin nuorena, eikä laulettu iloisia lauluja. Tähänkö nyt pyritään, Luukkanen ihmettelee.
Hän nostaa esille, että vaikka suomalainen teollisuus on energiaintensiivistä, se on samalla jo nyt erittäin puhdasta ja ekologista.
Ilmastotoimien varjolla EU pyrkii vaikuttamaan myös Suomen metsäpolitiikkaan.
– Suomi on ekologinen supervalta. Jos Suomessa kaadetaan yksi puu, tilalle istutetaan viisi. Meillä kyllä riittää metsiä. Muualla Euroopassa asiat ovat toisin, koska puut on hakattu. EU haluaisi määrätä enemmänkin Suomen metsäpolitiikkaa. Heidän kannaltaan ongelma on vain se, että Suomessa aivan tavalliset ihmiset omistavat metsää, eikä EU pääse helposti määräilemään metsävarallisuudesta.
Pitäisikö suomalaiset tunnustaa alkuperäiskansana?
Luukkanen haluaa Euroopan parlamenttiin purkamaan sääntelyä ja byrokratiaa sekä vahvistamaan itsenäisen Suomen asemaa yhdessä muiden EU-kriittisten voimien kanssa.
– EU direktiiveineen myös häiritsee metsästystä ja samalla aseharrastusta Suomessa. Ne ovat kuitenkin osa suomalaista kulttuuria. Haluaisin myös lisää tukea suomalaiselle maanviljelylle, nythän tukipolitiikka on EU:n päätettävissä.
Puoliksi huumorilla Luukkanen pohtii, pitäisikö EU:ssa lanseerata ajatus siitä, että suomalaiset ovat pohjoinen alkuperäiskansa, jolla on oikeus omiin tapoihinsa.
– Sillä perusteella voisimme ainakin helpommin puolustaa suomalaista elämäntapaa.
EU-lainsäädäntö on usein vaikeaselkoista jopa virkamiehille ja lakia tulkitseville juristeille. EU-oikeutta on kuvattu vieteriukoksi, joka pomppaa esille silloin, kun sitä ei osaa odottaa.
Luukkanen pitää ongelmana sitä, että EU-oikeuden taustalla on kirjoittamattomia tavoitteita, jotka palvelevat suuryritysten etua. Kansalaiset harvoin tietävät, miten EU-päätökset vaikuttavat ihmisten elämään.
– Kun uutta lainsäädäntöä valmistellaan, niin isot yhtiöt ovat paikalla lobbaamassa. Eivät ne ilmoita kenellekään, että tarkoitus on vain viedä kansalaisten rahat. Suurpääoman tavoitteet piilotetaan direktiiveihin ja aloitteisiin, näihin on reagoitava ajoissa.
EU-jäsenyys tehnyt Suomesta renkivaltion
Luukkanen kuvaa, että EU-jäsenyys on tehnyt Suomesta renkivaltion, jonka tehtävä on palvella EU-hallintoa.
– EU:n pitäisi olla itsenäisten valtioiden vapaakauppajärjestelmä. Nyt EU pyrkii eri tavoilla pakkovaltaan, joten Suomi on tiukassa paikassa. Jos emme halua enää olla renkejä, meidän on itse tehtävä asiaan muutos ja hyökättävä armottomasti korruptiota vastaan.
– Sanon historijoitsijan varmuudella, että EU on kehittymässä imperiumiksi. Jokainen imperiumi kuitenkin hajoaa joskus, Luukkanen pohtii.
Kansallismieliset puolueet ovat nostaneet kannatustaan EU-jäsenvaltioissa. Luukkanen uskookin, että EU-eliitti pelkää tulevia vaaleja.
– Kansallismielisistä yritetään tehdä sisäisiä vihollisia, jota vastaan EU:ssa taistellaan. Näinhän on jo käynyt unkarin Viktor Orbánille, jota EU:ssa pidetään pahiksena.
EU-parlamenttiin on muodostumassa suuri kansallismielisten puolueiden ryhmittymä, johon perussuomalaiset on ilmoittanut halukkuutensa liittyä.
– Pääasia on, että saamme ryhmässä aikaan yhteistoimintaa. Monet varmaan tosin haluaisivat, että ryhdymmekin riitelemään.
Eurovaaleissa perussuomalaiset vastaan muut
Euroopan parlamentin vaaleissa kansalaisten äänestysinto on yleensä ollut matala. Luukkanen kuitenkin kehottaa kansalaisia äänestämään, koska vaalit ovat tärkeät.
Perussuomalaiset nousi eduskuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi, ja kannatus on kasvanut senkin jälkeen joten myös eurovaaleissa voi odottaa menestystä.
– Näissä vaaleissa on selkeästi kaksi puoluetta: perussuomalaiset vastaan muut. Me olemme ainoa puolue, joka edustaa tervettä järkeä. Muissakin puolueissa on järkeviä ihmisiä, mutta puolueet ovat muuten kovin erilaisia.
Luukkanen arvioi, että perussuomalaiset voi saada jopa neljä paikkaa Euroopan parlamenttiin.
– Tilanne on se, että monilla puolueilla tökkii näissä vaaleissa. Olen jo jutellut useamman entisen keskustan äänestäjän kanssa, ja he ovat sanoneet, että monet keskustalaiset ovat nyt siirtyneet perussuomalaisten taakse.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-lainsäädäntö jäsenvaltiot kansallismieliset puolueet lobbarit Victor Orban Arto Luukkanen Angela Merkel ilmastopolitiikka Suomi Metsäteollisuus perussuomalaiset Eurovaalit EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset: Sitran ilmastokiristykset punavihreää pelottelua – “On käsittämätöntä, että suomalaisia syyllistetään oman auton käytöstä”
Eurovaaliehdokas Kinnunen: Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa – “Ilmastopolitiikassakin pitäisi ymmärtää realiteetit”
Eurovaaliehdokas Hakkarainen: Ilmastonmuutos on tekosyy kerätä rahat pois kansalta
Muut puoluejohtajat esittävät kireää ilmastopolitiikkaa – Halla-aho: Liika kunnianhimo ajaa teollisuuden eniten saastuttaviin maihin
Halla-aho kaipaa malttia ja realismia ilmastokeskusteluun: ”On vastuutonta lietsoa paniikkia ja ilmastoahdistusta nuoriin ihmisiin”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää