

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Joonas Kiviranta: ”Byrokraattinen asenne ja ylisääntely näivettävät Eurooppaa”
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Joonas Kivirannan mielestä EU:n sääntöviidakko ja keskushallinto tukahduttavat pahasti Euroopan talouskasvua.
– Byrokraattinen asenne ja ylisääntely näivettävät Eurooppaa. Meidän pitäisi keskittyä enemmän talouskasvuun ja innovaatioihin ja antaa jäsenvaltioiden sekä ihmisten toteuttaa itseään, Joonas Kiviranta sanoo.
Hänen mielestään EU:n sääntelyä pitää purkaa johdonmukaisesti ja julkisessa rahankäytössä tulee keskittyä kilpailukykyä parantaviin hankkeisiin.
– Tämä on tärkeää, jotta kuromme työn tuottavuuden eron USA:han kiinni. Tehottomia aluekehitysvaroja tulee kohdentaa uudestaan ja käyttää esimerkiksi tutkimukseen, innovaatioihin ja puolustusteollisuuden kehittämiseen, Kiviranta katsoo.
Kansainvälinen tausta
Tampereella asuva Kiviranta on toiminut perusuomalaisten kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2021 lähtien.
Kivirannan mielestä hänellä on hyvät lähtökohdat työskennellä Euroopan parlamentissa.
– Hyvässä joukkueessa ihmiset tekevät asioita, joissa pääsevät käyttämään vahvuuksiaan. Omat vahvuuteni liittyvät kansainväliseen taustaan ja kielitaitoon, joten halusin tarjota itseäni kisaan, sillä näistä olisi hyötyä ajamassa Suomen asioita EU:ssa, Kiviranta kertoo.
33-vuotias Kiviranta on koulutukseltaan lentotekniikan diplomi-insinööri ja geotieteiden lisensiaatti. Hänellä on laaja kansainvälinen tausta ja kielitaito, sillä mies on asunut yhteensä yli 10 vuotta USA:ssa, Saksassa ja Ruotsissa.
– Olen kansainvälinen tekniikan alan osaaja, jolta taittuu lähes viisi vierasta kieltä, ja tarvittaessa taskulaskinkin pysyy kädessä.
Suurimpana vahvuutenaan Kiviranta pitää nimenomaan kielitaidon suomaa suorituskykyä kansainvälisessä ympäristössä.
– Tämän kun yhdistää asiaosaamiseen etenkin energia- ja ilmastoasioissa, on edellytykset menestyä mepin työssä, Kiviranta toteaa.
Turvapaikanhaku ulkoistettava
Tärkeimpiä teemoja Kivirannalle ovat ilmasto- ja energiapolitiikka, turvapaikkapolitiikka sekä oikeistolainen talouspolitiikka.
Kivirannan mukaan esimerkiksi turvapaikanhaku pitäisi viedä kolmansiin maihin ja turvapaikkakin myöntää EU:n ulkopuolelta.
– Tämä tukkisi laittomat siirtolaisuuden väylät, parantaisi Euroopan turvallisuutta ja auttaisi lopulta kohdistamaan apua sitä eniten tarvitseville nykyjärjestelmän sijaan, missä varakkaimmat siirtolaiset maksavat ihmissalakuljettajille riskialttiista matkasta Välimeren yli, Kiviranta selvittää.
Euroopan parlamentin tehtäviin kuuluvat muun muassa unionin lakien laatiminen yhdessä ministerineuvoston kanssa sekä talousarvion hyväksyminen. Kivirannan mielestä unionin pitää pohjata päätöksensä tieteeseen ja vaikuttavuuteen.
– Suomen mepille on tärkeintä tuoda esille sekä Suomen että oman aatesuuntauksensa näkemyksiä europarlamenttiin ja ajaa näitä rohkeasti.
– Olemme olleet liiaksi EU:n mallioppilaita, ja voisimme yhtä piirua rohkeammin ajaa Suomen etua, Kiviranta sanoo.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- energia- ja ilmastoasiat Euroopan talouskasvu Eurovaalit 2024 ylisääntely Joonas Kiviranta mallioppilas rahankäyttö turvapaikanhaku eurovaaliehdokkaat kolmannet maat Euroopan unioni Turvapaikkapolitiikka Talouskasvu Innovaatiot Talouspolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Alankomaiden turvapaikkapolitiikkaan tiedossa rajuja muutoksia: Hakemuksia rajoitetaan, ilman oleskelulupaa olevat karkotetaan tarvittaessa voimakeinoin

Eurovaaliehdokas Vilhelm Junnila EU:n ilmastopolitiikasta: ”Meidän on huolehdittava logistisesta kilpailukyvystämme”

Rostila: Laitaoikeiston nousussa kansanvalta puhuu

Ruohonen-Lerner valaisee todellisuutta meppien aktiivisuusvertailun takana – varapuhemies Hautalalle kertynyt “touhupisteitä” vähäisellä vaivalla

Henkilökuvassa: Perusinsinööri Joonas Kiviranta ratkoo käytännön ongelmia – mutta tykkää myös filosofoida
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää