
Euroopan kansallismieliset yhdistämässä voimansa – perussuomalaiset mukana suojelemassa Eurooppaa
Suomen, Saksan, Italian ja Tanskan maahanmuuttokriittisten puolueiden edustajat suunnittelevat yhdistävänsä voimansa EU:n toukokuun parlamenttivaalien jälkeen. Yhteistyön muotoja pohdittiin Milanossa Italian varapääministeri Matteo Salvinin isännöimässä kokouksessa.
Uuteen liittoumaan odotetaan uutistoimisto Reutersin mukaan kaikkiaan kymmentä kansallismielistä puoluetta, jotka nyt ovat sijoittuneet eri ryhmiin Euroopan parlamentissa.
Uusi aika on koittamassa Euroopassa, sillä ensimmäistä kertaa unionin historiassa kansallismieliset puolueet saattavat saada enemmistön EU-parlamentissa. Siksi yhdistyminen ja yhteistyö on enemmän kuin tarpeellista.
– On selvää, että meillä on erilaisia näkemyksiä, mutta sillä ei ole juuri nyt niin suurta merkitystä. Tärkein tehtävämme on suojella Eurooppaa, sanoi Milanon kokoukseen osallistunut perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro.
Uudistetaan, ei tuhota
– Haluamme uudistaa Euroopan unionin ja Euroopan parlamentin kuitenkaan tuhoamatta niitä. Haluamme saada aikaan todellisen muutoksen, määritteli puolestaan Saksan euroskeptisen AfD:n puheenjohtaja Joerg Meuthen.
Meuthenin mukaan uuden blokin nimeksi tullee ”Eurooppalainen kansalaisten ja kansakuntien allianssi”. Mukaan on tulossa ainakin 10 eri kansallismielistä puoluetta parlamentin tällä hetkellä kolmesta eri ryhmästä ECR:stä, EFDD:stä ja ENF:stä.
Tavoitteena kansallismieliset komissaarit
Milanon kokouksen järjestäjä oli Italian varapääministeri ja Pohjoisen liiton Legan johtaja Matteo Salvini. Hänen näkemyksensä tulevaisuudesta on kristallin kirkas.
– Voimme luoda uuden Euroopan, koska emme ole koskaan istuneet Brysselissä vallan kahvassa, Salvini sanoi ja määritteli samalla EKKA:n tärkeimmän tavoitteen. Kansallismieliset voimat haluavat suoraan EU:n päätöksentoen ytimeen:
– Meidän on päästävä nimittämään komissaarit uuteen Euroopan komissioon.
Eurooppalaista kansalaisten ja kansakuntien allianssia suunnittelevat perussuomalaisten ja Italian Pohjoisen liiton lisäksi Tanskan kansanpuolue sekä Saksan AfD. Marine Le Penin Ranskan kansallinen liittouma on Matteo Salvinin mukaan myös kuvioissa mukana. Puolan Laki ja oikeus -puolue, Itävallan FPÖ, Unkarin Fidesz ja ruotsidemokraatit empivät vielä.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Joerg Meuthen Maahanmuuttokriittisyys Fidesz Matteo Salvini Olli Kotro Eurokriittisyys Laki ja oikeus -puolue Marine Le Pen AfD
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Kansallismielisten puolueiden EU-parlamenttiryhmän nimi voisi olla patriootit

Italian kansallismielinen Liitto on viisinkertaistamassa äänensä
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää