

LEHTIKUVA
EU ja vihreä politiikka iskevät autoilijan ja duunarin kukkaroon: “Vihreät haluavat verottaa maan kyykkyyn pahemmin kuin sosialistit”
Suomi on sitoutunut EU:n tiukimpiin liikennepäästötavoitteisiin ja se uhkaa näkyä autoilun huomattavana kallistumisena.
EU:n komissio julkaisee piakkoin tavoitteensa autojen hiilidioksidipäästöistä. Tavoitteet olisivat lain tasolla ja alun perin odotettiin, että ne ovat erittäin kunnianhimoisia.
Käytännössä tämä tarkoittaisi, että Euroopan suurten maiden autoteollisuus joutuisi jatkossa pakon edessä kehittämään pienipäästöisempiä autoja eli hybridejä sekä sähköautoja.
Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan autoteollisuuden edunvalvojat olisivat kuitenkin vaikuttaneet lopputulokseen, ja komissio olisi keventämässä tavoitteitaan merkittävästi. Tämä voi olla myös realistisempi vaihtoehto, mutta Suomen kannalta tavoitteiden höllennys olisi vaikeaa, sillä Suomi on sitoutunut EU:n tiukimpiin liikennepäästötavoitteisiin.
Polttoaineiden hinta nousee
Suomen tulisi puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä, ja jos EU nyt keventää tavoitteitaan, Suomi joutuu kansallisilla päätöksillä puuttumaan päästöihin päästäkseen lupauksiinsa.
Tähän mennessä Suomi on luottanut siihen, että autotehtaat tuottavat todella pienipäästöisiä autoja ja päästöt pienenevät automaattisesti ajan myötä. Jos näin ei käy, käytännössä se tarkoittaisi esimerkiksi polttoaineiden hintojen merkittävää kasvua.
Suomen sopimukset vastuuttomia
Perussuomalaiset arvostelevat Suomen linjaa.
– Jo ennestään Suomeen kohdistuvat päästövähennykset olivat kohtuuttomia erityisesti liikenteen osalta. Vastuuministerit ovat nukkuneet kai neuvotteluissa. Nyt hyväuskoiset suomalaiset poliitikot jymäytettiin uskomaan, että Saksa ja Ranska todella tinkisivät autoteollisuutensa eduista. Kuka maksaa? Tavallinen suomalainen autoilija, kansanedustaja Jani Mäkelä ihmettelee.
– Monella ei ole varaa uuteen autoon, vaikka romutuspalkkio triplattaisiin. Anne Bernerin tuloluokassa nyt vain ollaan absoluuttisen irti tästä todellisuudesta, Mäkelä jatkaa
Vihreiltä kestämättömiä ehdotuksia
Vihreiden eduskuntaryhmä julkaisi eilen vaihtoehtonsa vuoden 2018 valtion budjetiksi. Vaihtoehdossa leikataan dieselin verotukea ja kilometrikorvauksia sekä rajataan työmatkavähennystä. Perussuomalaiset pitävät esityksiä kestämättöminä.
– Vihreät haluavat korkeampaa työn verotusta, matkustamisen verotusta, teollisuuden verotusta ja niin edelleen. Olen sanaton. Vihreät haluavat verottaa maan kyykkyyn pahemmin kuin sosialistit, kansanedustaja Jari Ronkainen tylyttää.
Teollisuus ja työpaikat häipyvät
Perussuomalaisten mukaan Suomen huolimaton neuvottelutaktiikka kansainvälisissä sopimuksissa ja vihreä verotukseen perustuva ympäristövaikuttaminen vievät teollisuuden ja työpaikat muualle.
– Me haluamme, että teollisuus säilyy täällä, jossa ympäristöstä välitetään. Vihreä politiikka tuhoaa suomalaisen teollisuuden vieden sen sinne, missä luonto ei merkitse mitään.
– Päälle vihreät lätkäisevät satojen miljoonien veronkorotuksia duunarille. Tämän kun yhdistää EU:n toimintaan ja vastuuttomasti Brysseliin annettuihin lupauksiin, olemme syvällä suossa, Ronkainen lisää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkelä: Hallitus nöyristelee EU:n edessä

Ronkainen: Liikenne- ja ilmastopolitiikan ratkaisuja ei pidä maksattaa kansalaisilla

Meri huomauttaa hallituksen VR-aikeista: Hintakilpailun väitetyt edut otetaan duunarin palkasta

Mäkelä: Toimiva liikenne koko yhteiskunnan perusedellytys -“Yhteistä omaisuutta ollaan yksityistämässä saalistajien taskuun”

Vihreä talous sakkaa Kanadan Ontariossa – Yhdysvalloissa teolliset työpaikat lisääntyvät

PS: Voiko hallitus luvata, että rahat tieverkkoon löytyvät ja ettei satelliittiseurantaan perustuvaa tiemaksua valmistella?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää