Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kehottaa kansalaisia käyttämään ääntään parin viikon päästä Euroopan parlamentin vaaleissa, jotta parlamenttiin nousisi mahdollisimman paljon aidosti Suomen etua edistäviä edustajia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kohtasi viikonloppuna kansalaisia eri paikkakunnilla sekä Hämeessä että Kymenlaaksossa.

Lauantaina Riihimäellä, Lahdessa, Kotkassa ja Kouvolassa puhunut Purra painottaa, että edessä olevat EU-vaalit ovat äärettömän tärkeät, joten äänestämättä jättäminen ei kannata.

– Nyt käsillä on mahdollisuus saada Euroopan parlamenttiin paitsi perussuomalaista näkemystä ja aktiivista otetta, myös europarlamenttia on samalla mahdollisuus muuttaa kokonaisuudessaan järkevämpään suuntaan. Parlamenttiin voidaan saada eri maista edustajia, joiden prioriteetit lähtevät turvallisuudesta ja toisaalta myös taloudesta.

Myös Ukrainan tilanne ja maan tukeminen on seuraavalla kaudella keskeinen kysymys, ja sillä on kytkentä koko Euroopan turvallisuuteen. Purra sanoo, että myös Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuus on turvallisuuspoliittinen kysymys.

– Perussuomalaisten linja on selkeä: me olemme sitä mieltä, että Euroopan pitää kyetä torjumaan ulkopuolelta tulevaa massasiirtolaisuutta. Esimerkiksi turvapaikanhakua käytetään edelleen hyväksi, tänäkin vuonna Eurooppaan pyrkii Välimeren kautta yli miljoona ihmistä. Suomella on lisäksi ongelmia omalla itärajallaan.

Euroopalla ja Suomella on oltava rajat

Purra korostaa, että Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuuden paine on ongelma, joka ei tule ratkeamaan sen paremmin itsestään kuin EU-maahanmuuttopaketilla ja pakollisella taakanjaolla, vaan ratkaisu löytyy sillä, että Eurooppa rakentaa itselleen vahvat rajat, joita suojataan.

– Maahanmuutto on Euroopalle fundamentaalinen turvallisuuskysymys niin sosiaalisten seikkojen kuin taloudenkin näkökulmasta. Euroopalla pitää olla rajat, ja myös Suomella on oltava rajat.

Perussuomalaiset myös edistäisi EU:ssa niin sanottua Ruanda-mallia, jolla turvapaikkaralli siirretään Euroopan ulkopuolelle.

– Vastaavasti myös mahdollisen kansainvälisen suojelun tarjoaminen pitää tapahtua Euroopan ulkopuolella. Meille perussuomalaisille tämä on selkeä ja oleellinen poliittinen kanta. Onneksi se löytyy myös hallitusohjelmasta: siellä sanotaan, että hallitus edistää EU-tasolla kolmannessa turvallisessa maassa toteutettavia malleja. Vaikka tällaiseen malliin ei vielä oltaisikaan valmiita, jossain vaiheessa se väistämättä tulee. Toivottavasti jo ennemmin kuin myöhemmin, Purra sanoo.

Suomi sanoo ei yhteisvelalle

Europarlamenttivaaleissa myös talous on oleellinen kysymys. Viime aikoina on kuitenkin kuultu ja nähty erikoisia väläytyksiä uudesta EU-tason yhteisvelasta, jota on esitetty keinona Euroopan kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

Perussuomalaisten – ja samalla Suomen hallituksen – kanta uudelle EU-yhteisvelalle on kuitenkin selkeän kielteinen: ei yhteisvelkaa, Purra painottaa.

– Erityisesti perussuomalaiset ovat tällä linjalla. Me vastustimme sataprosenttisesti jo edellistä elpymispakettia, mutta meitä ei kuunneltu. Nyt kaikki ne ongelmat, jotka perussuomalaiset aiemmin nosti esille, ovat toteutuneet: erilaiset väärinkäytökset, yksityisten investointien väheneminen ja inflaation paheneminen elvytyspaketin myötä. Mitään hyödyllistä ei saatu aikaiseksi. Tosin Espanjassa on nyt kokeiltu nelipäiväistä työviikkoa ja italialaiset ovat teettäneet remontteja suomalaisen veronmaksajan rahoilla, Purra sivaltaa.

Päätetään omista asioista itse

Miten EU:ssa sitten tulisi korjata taloutta? Valtiovarainministeri Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia siitä, mitä Suomen hallitus nyt tekee, eli kansallisen tason toimia.

– Meidän on korjattava työmarkkinoiden jäykkyyksiä, helpotettava yrittämisen edellytyksiä, niin että täällä on esimerkiksi järkevää investoida, ja helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä, niin että tänne on järkevää investoida, työllistää ihmisiä ja kasvattaa yritystoimintaa.

– Tällä tavalla taloutta korjataan kestävällä tavalla, ei siis kehittämällä EU-tasolle uusia instrumentteja, joissa nettomaksajamaiden, kuten Suomen, veronmaksajat joutuvat maksamaan taas hieman lisää.

Näissä EU-vaaleissa perussuomalaisten slogan, keskeinen viesti on kiteytetty kahdella sanalla: päätetään itse.

– Me haluamme päättää itse esimerkiksi omista rahoistamme, valtion rajoista, metsistämme ja maahanmuutosta. Haluamme päättää itse niistä asioista, jotka kuuluvat kansallisvaltiolle, Purra linjaa.

SUOMEN UUTISET