Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra Lahden torilla.
EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kehottaa kansalaisia käyttämään ääntään parin viikon päästä Euroopan parlamentin vaaleissa, jotta parlamenttiin nousisi mahdollisimman paljon aidosti Suomen etua edistäviä edustajia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kohtasi viikonloppuna kansalaisia eri paikkakunnilla sekä Hämeessä että Kymenlaaksossa.
Lauantaina Riihimäellä, Lahdessa, Kotkassa ja Kouvolassa puhunut Purra painottaa, että edessä olevat EU-vaalit ovat äärettömän tärkeät, joten äänestämättä jättäminen ei kannata.
– Nyt käsillä on mahdollisuus saada Euroopan parlamenttiin paitsi perussuomalaista näkemystä ja aktiivista otetta, myös europarlamenttia on samalla mahdollisuus muuttaa kokonaisuudessaan järkevämpään suuntaan. Parlamenttiin voidaan saada eri maista edustajia, joiden prioriteetit lähtevät turvallisuudesta ja toisaalta myös taloudesta.
Myös Ukrainan tilanne ja maan tukeminen on seuraavalla kaudella keskeinen kysymys, ja sillä on kytkentä koko Euroopan turvallisuuteen. Purra sanoo, että myös Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuus on turvallisuuspoliittinen kysymys.
– Perussuomalaisten linja on selkeä: me olemme sitä mieltä, että Euroopan pitää kyetä torjumaan ulkopuolelta tulevaa massasiirtolaisuutta. Esimerkiksi turvapaikanhakua käytetään edelleen hyväksi, tänäkin vuonna Eurooppaan pyrkii Välimeren kautta yli miljoona ihmistä. Suomella on lisäksi ongelmia omalla itärajallaan.
Euroopalla ja Suomella on oltava rajat
Purra korostaa, että Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuuden paine on ongelma, joka ei tule ratkeamaan sen paremmin itsestään kuin EU-maahanmuuttopaketilla ja pakollisella taakanjaolla, vaan ratkaisu löytyy sillä, että Eurooppa rakentaa itselleen vahvat rajat, joita suojataan.
– Maahanmuutto on Euroopalle fundamentaalinen turvallisuuskysymys niin sosiaalisten seikkojen kuin taloudenkin näkökulmasta. Euroopalla pitää olla rajat, ja myös Suomella on oltava rajat.
Perussuomalaiset myös edistäisi EU:ssa niin sanottua Ruanda-mallia, jolla turvapaikkaralli siirretään Euroopan ulkopuolelle.
– Vastaavasti myös mahdollisen kansainvälisen suojelun tarjoaminen pitää tapahtua Euroopan ulkopuolella. Meille perussuomalaisille tämä on selkeä ja oleellinen poliittinen kanta. Onneksi se löytyy myös hallitusohjelmasta: siellä sanotaan, että hallitus edistää EU-tasolla kolmannessa turvallisessa maassa toteutettavia malleja. Vaikka tällaiseen malliin ei vielä oltaisikaan valmiita, jossain vaiheessa se väistämättä tulee. Toivottavasti jo ennemmin kuin myöhemmin, Purra sanoo.
Suomi sanoo ei yhteisvelalle
Europarlamenttivaaleissa myös talous on oleellinen kysymys. Viime aikoina on kuitenkin kuultu ja nähty erikoisia väläytyksiä uudesta EU-tason yhteisvelasta, jota on esitetty keinona Euroopan kilpailukyvyn vahvistamiseksi.
Perussuomalaisten – ja samalla Suomen hallituksen – kanta uudelle EU-yhteisvelalle on kuitenkin selkeän kielteinen: ei yhteisvelkaa, Purra painottaa.
– Erityisesti perussuomalaiset ovat tällä linjalla. Me vastustimme sataprosenttisesti jo edellistä elpymispakettia, mutta meitä ei kuunneltu. Nyt kaikki ne ongelmat, jotka perussuomalaiset aiemmin nosti esille, ovat toteutuneet: erilaiset väärinkäytökset, yksityisten investointien väheneminen ja inflaation paheneminen elvytyspaketin myötä. Mitään hyödyllistä ei saatu aikaiseksi. Tosin Espanjassa on nyt kokeiltu nelipäiväistä työviikkoa ja italialaiset ovat teettäneet remontteja suomalaisen veronmaksajan rahoilla, Purra sivaltaa.
Päätetään omista asioista itse
Miten EU:ssa sitten tulisi korjata taloutta? Valtiovarainministeri Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia siitä, mitä Suomen hallitus nyt tekee, eli kansallisen tason toimia.
– Meidän on korjattava työmarkkinoiden jäykkyyksiä, helpotettava yrittämisen edellytyksiä, niin että täällä on esimerkiksi järkevää investoida, ja helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä, niin että tänne on järkevää investoida, työllistää ihmisiä ja kasvattaa yritystoimintaa.
– Tällä tavalla taloutta korjataan kestävällä tavalla, ei siis kehittämällä EU-tasolle uusia instrumentteja, joissa nettomaksajamaiden, kuten Suomen, veronmaksajat joutuvat maksamaan taas hieman lisää.
Näissä EU-vaaleissa perussuomalaisten slogan, keskeinen viesti on kiteytetty kahdella sanalla: päätetään itse.
– Me haluamme päättää itse esimerkiksi omista rahoistamme, valtion rajoista, metsistämme ja maahanmuutosta. Haluamme päättää itse niistä asioista, jotka kuuluvat kansallisvaltiolle, Purra linjaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ruanda-malli EU-elvytyspaketit yhteisvelka nettomaksajat kansallisvaltiot massasiirtolaisuus suomalainen työ ja yrittäminen veronmaksajat Rajavalvonta Investoinnit EU-politiikka Riikka Purra Ukraina Turvallisuus perussuomalaiset Eurovaalit talous maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Sisäministeri Rantanen rajaturvallisuuslaista: Kansallinen turvallisuus, torjuntatoimet ja ihmisoikeudet tasapainossa
Perussuomalaiset on kansallismielinen ja isänmaallinen puolue – myös EU:ssa – ”Haluamme suojella Suomea ja suomalaisuutta, huolehtia siitä, että saamme itse päättää asioistamme”
Valtiovarainministeri Purra: Tarvitsemme yksityisiä investointeja tukevan kilpailullisen toimintaympäristön – ”EU:n pitää olla yrityksille houkutteleva investointikohde”
Purra: Suomen tulisi saada EU:sta selvästi nykyistä suurempaa nettohyötyä
Europarlamentaarikko ja eurovaaliehdokas Pirkko Ruohonen-Lerner: ”Jokaisen ääntä tarvitaan EU-vaaleissa”
Eurovaaliehdokas Mika Niikko: ”Suomen kansallista päätösvaltaa puolustettava”
Eurovaaliehdokas Veikko Vallin: ”Tukirahasäkkien viskelyn maasta toiseen on loputtava”
Eurovaaliehdokas Ari Koponen: ”Meidän ei kuulu maksaa muiden maiden velkoja tai taloremontteja”
Koirat haukkuvat, karavaani kulkee – kohu ruotsidemokraattien ”trollitehtaasta” ei ole vaikuttanut puolueen suosioon
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.