

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra Lahden torilla.
EU-taloutta on korjattava kestävällä tavalla, ei enää uusilla yhteisvelkapaketeilla – Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia Suomen hallituksen toimista
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kehottaa kansalaisia käyttämään ääntään parin viikon päästä Euroopan parlamentin vaaleissa, jotta parlamenttiin nousisi mahdollisimman paljon aidosti Suomen etua edistäviä edustajia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kohtasi viikonloppuna kansalaisia eri paikkakunnilla sekä Hämeessä että Kymenlaaksossa.
Lauantaina Riihimäellä, Lahdessa, Kotkassa ja Kouvolassa puhunut Purra painottaa, että edessä olevat EU-vaalit ovat äärettömän tärkeät, joten äänestämättä jättäminen ei kannata.
– Nyt käsillä on mahdollisuus saada Euroopan parlamenttiin paitsi perussuomalaista näkemystä ja aktiivista otetta, myös europarlamenttia on samalla mahdollisuus muuttaa kokonaisuudessaan järkevämpään suuntaan. Parlamenttiin voidaan saada eri maista edustajia, joiden prioriteetit lähtevät turvallisuudesta ja toisaalta myös taloudesta.
Myös Ukrainan tilanne ja maan tukeminen on seuraavalla kaudella keskeinen kysymys, ja sillä on kytkentä koko Euroopan turvallisuuteen. Purra sanoo, että myös Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuus on turvallisuuspoliittinen kysymys.
– Perussuomalaisten linja on selkeä: me olemme sitä mieltä, että Euroopan pitää kyetä torjumaan ulkopuolelta tulevaa massasiirtolaisuutta. Esimerkiksi turvapaikanhakua käytetään edelleen hyväksi, tänäkin vuonna Eurooppaan pyrkii Välimeren kautta yli miljoona ihmistä. Suomella on lisäksi ongelmia omalla itärajallaan.
Euroopalla ja Suomella on oltava rajat
Purra korostaa, että Eurooppaan kohdistuva massasiirtolaisuuden paine on ongelma, joka ei tule ratkeamaan sen paremmin itsestään kuin EU-maahanmuuttopaketilla ja pakollisella taakanjaolla, vaan ratkaisu löytyy sillä, että Eurooppa rakentaa itselleen vahvat rajat, joita suojataan.
– Maahanmuutto on Euroopalle fundamentaalinen turvallisuuskysymys niin sosiaalisten seikkojen kuin taloudenkin näkökulmasta. Euroopalla pitää olla rajat, ja myös Suomella on oltava rajat.
Perussuomalaiset myös edistäisi EU:ssa niin sanottua Ruanda-mallia, jolla turvapaikkaralli siirretään Euroopan ulkopuolelle.
– Vastaavasti myös mahdollisen kansainvälisen suojelun tarjoaminen pitää tapahtua Euroopan ulkopuolella. Meille perussuomalaisille tämä on selkeä ja oleellinen poliittinen kanta. Onneksi se löytyy myös hallitusohjelmasta: siellä sanotaan, että hallitus edistää EU-tasolla kolmannessa turvallisessa maassa toteutettavia malleja. Vaikka tällaiseen malliin ei vielä oltaisikaan valmiita, jossain vaiheessa se väistämättä tulee. Toivottavasti jo ennemmin kuin myöhemmin, Purra sanoo.
Suomi sanoo ei yhteisvelalle
Europarlamenttivaaleissa myös talous on oleellinen kysymys. Viime aikoina on kuitenkin kuultu ja nähty erikoisia väläytyksiä uudesta EU-tason yhteisvelasta, jota on esitetty keinona Euroopan kilpailukyvyn vahvistamiseksi.
Perussuomalaisten – ja samalla Suomen hallituksen – kanta uudelle EU-yhteisvelalle on kuitenkin selkeän kielteinen: ei yhteisvelkaa, Purra painottaa.
– Erityisesti perussuomalaiset ovat tällä linjalla. Me vastustimme sataprosenttisesti jo edellistä elpymispakettia, mutta meitä ei kuunneltu. Nyt kaikki ne ongelmat, jotka perussuomalaiset aiemmin nosti esille, ovat toteutuneet: erilaiset väärinkäytökset, yksityisten investointien väheneminen ja inflaation paheneminen elvytyspaketin myötä. Mitään hyödyllistä ei saatu aikaiseksi. Tosin Espanjassa on nyt kokeiltu nelipäiväistä työviikkoa ja italialaiset ovat teettäneet remontteja suomalaisen veronmaksajan rahoilla, Purra sivaltaa.
Päätetään omista asioista itse
Miten EU:ssa sitten tulisi korjata taloutta? Valtiovarainministeri Purra kehottaa kaikkia ottamaan mallia siitä, mitä Suomen hallitus nyt tekee, eli kansallisen tason toimia.
– Meidän on korjattava työmarkkinoiden jäykkyyksiä, helpotettava yrittämisen edellytyksiä, niin että täällä on esimerkiksi järkevää investoida, ja helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä, niin että tänne on järkevää investoida, työllistää ihmisiä ja kasvattaa yritystoimintaa.
– Tällä tavalla taloutta korjataan kestävällä tavalla, ei siis kehittämällä EU-tasolle uusia instrumentteja, joissa nettomaksajamaiden, kuten Suomen, veronmaksajat joutuvat maksamaan taas hieman lisää.
Näissä EU-vaaleissa perussuomalaisten slogan, keskeinen viesti on kiteytetty kahdella sanalla: päätetään itse.
– Me haluamme päättää itse esimerkiksi omista rahoistamme, valtion rajoista, metsistämme ja maahanmuutosta. Haluamme päättää itse niistä asioista, jotka kuuluvat kansallisvaltiolle, Purra linjaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ruanda-malli EU-elvytyspaketit yhteisvelka nettomaksajat kansallisvaltiot massasiirtolaisuus suomalainen työ ja yrittäminen veronmaksajat Rajavalvonta Investoinnit EU-politiikka Riikka Purra Ukraina Turvallisuus perussuomalaiset Eurovaalit talous maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeri Rantanen rajaturvallisuuslaista: Kansallinen turvallisuus, torjuntatoimet ja ihmisoikeudet tasapainossa

Perussuomalaiset on kansallismielinen ja isänmaallinen puolue – myös EU:ssa – ”Haluamme suojella Suomea ja suomalaisuutta, huolehtia siitä, että saamme itse päättää asioistamme”

Valtiovarainministeri Purra: Tarvitsemme yksityisiä investointeja tukevan kilpailullisen toimintaympäristön – ”EU:n pitää olla yrityksille houkutteleva investointikohde”

Purra: Suomen tulisi saada EU:sta selvästi nykyistä suurempaa nettohyötyä

Europarlamentaarikko ja eurovaaliehdokas Pirkko Ruohonen-Lerner: ”Jokaisen ääntä tarvitaan EU-vaaleissa”

Eurovaaliehdokas Mika Niikko: ”Suomen kansallista päätösvaltaa puolustettava”

Eurovaaliehdokas Veikko Vallin: ”Tukirahasäkkien viskelyn maasta toiseen on loputtava”

Eurovaaliehdokas Ari Koponen: ”Meidän ei kuulu maksaa muiden maiden velkoja tai taloremontteja”

Koirat haukkuvat, karavaani kulkee – kohu ruotsidemokraattien ”trollitehtaasta” ei ole vaikuttanut puolueen suosioon
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää