SU
EU hyökkäsi museoimaan Suomea – millä oikeudella?
EU aikoo ennallistaa 12 miljoonaa hehtaaria eli kolmanneksen Suomen pinta-alasta. Metsien osalta ennallistaminen vaikuttaa satojen tuhansien suomalaisten metsänomistajien ja metsästä elantonsa saavien elämään.
Hankkeen hintalappu on vuodessa ainakin miljardin verran, mutta tosiasiassa summa voi olla moninkertainen. Erään arvion mukaan ennallistamishanke maksaisi vähintään 170 euroa per suomalainen, kun taas saksalainen selviäisi 2 eurolla.
Miksi Suomen hallitus edistää itsetuhoista hanketta? Miten keskusta voi olla tällaisessa mukana, ja miten EU-intoilija kokoomus asiassa taktikoi? Kansanedustajat Riikka Purra, Toimi Kankaanniemi ja Jani Mäkelä vastaavat:
Kansanedustajat Riikka Purra, Toimi Kankaanniemi ja Jani Mäkelä toimittaja Maria Asunnan haastattelussa. Youtube, 12 min 29 sek.
Kokoomus ajaa kaksilla rattailla
Kokoomus kritisoi eduskunnan välikysymyksessä hallitusta linjattomuudesta ja erityisesti pääministeri Sanna Marinia (sd.) siksi, ettei tämä ole osannut tai halunnut johtaa EU-politiikkaa.
EU-kritiikin kokoomus kuitenkin ohitti taktisesti. Kokoomus ei esimerkiksi kysy, miksi EU tuo jatkuvasti jäsenmaiden maksettavaksi valtavia, ilmastopolitiikkaan liittyviä miljardipaketteja, jotka ovat koskeneet esimerkiksi taksonomiaa, energiatehokkuusdirektiiviä ja ilmastotoimien sosiaalirahastoa.
Kokoomus ei ole pyytänyt ketään arvioimaan, mikä tulee olemaan näiden kaikkien hankkeiden yhteisvaikutus.
Kokoomus ei myöskään penää vastausta siihen, miksi EU hyökkää jatkuvasti suvereenien valtioiden kimppuun päsmäröimään asioista, jotka eivät kuulu sen toimivaltaan ja joista ei alun perin ole sovittu.
EU:n hivuttamasta liittovaltiokehityksestä ei kokoomus puhu mitään.
Kiusallinen kysymys kokoomukselle on myös heidän oma meppinsä Sirpa Pietikäinen, joka on tehnyt myyräntyötä Euroopan salongeissa metsäpolitiikkaan liittyen.
Ennallistamisasetus siirtyy vääjäämättä seuraavan hallituksen ratkaistavaksi. Siksi hyvä kysymys kokoomukselle esitettäväksi olisikin tämä: ”Voitteko olla hallituksessa, joka hyväksyy metsäasetuksen?”
Miksi Keskusta myi sielunsa vihervasemmistohallitukselle?
Kaksilla rattailla ajelee myös maaseudun puolueena tunnettu keskusta. Puheenvuoroissaan keskusta paheksuu sitä, että ”Brysselin pakkovalta” tekee Suomesta reservaatin, vaikka ”isämme eivät istuttaneet metsiä reservaatiksi muille”.
Samaan aikaan Keskusta hallituspuolueena kuitenkin sallii etenkin Suomen maaseutua tuhoavan politiikan.
Perussuomalaiset ovat muistuttaneet, että metsiemme ennallistaminen tarkoittaisi hyppyä jonnekin sotien jälkeiseen luonnontilaan. Perussuomalaiset on sanonut selkeästi, että monet EU:n metsäpoliittiset näkemykset ovat järjenvastaisia, kuten se, että metsäenergia ei olisi uusiutuvaa.
Katso myös puheenjohtaja Riikka Purran hallitukselle osoittama puheenvuoro välikysymyskeskustelussa:
MARIA ASUNTA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Hallitus nukahti, kun olisi ollut aika vaikuttaa EU:n ennallistamisasetukseen ajallaan – Purra: ”EU-edunvalvonta tuntuu olevan hallitukselle, erityisesti SDP:lle, vastenmielistä ja vaikeaa”
Keskusta tuki vihervasemmistoa EU:n vallantavoittelussa pysyäkseen ministeriauton kyydissä – Tavio vaatii hallitusta muuttamaan ajattelutapaansa EU:n suhteen
Kansanedustaja Lulu Ranne pitää EU:ta kasakkaakin ahneempana: “EU toimii juuri kuin Venäjä – vaatii asioita, jotka eivät sille kuulu”
Koskela pitää ennallistamisasetusta katastrofina kansakunnalle – “Suomi ei pyöri pelkällä tuulella tai aurinkovoimalla”
Perussuomalaisten Sanna Antikainen: Pääministeri Marinin hidastelu ja hampaattomuus ennallistamisasetuksen käsittelyssä heikensi merkittävästi Suomen neuvotteluasemaa
Mäenpää: Suomen kansallisen edun kannalta on välttämätöntä, että metsiä voidaan hyödyntää kestävästi ja vastuullisesti jatkossakin
Perussuomalaiset: Suomen ei tule hyväksyä Euroopan komission ennallistamisasetusta missään muodossa
Uusia EU-tukipaketteja tulossa heti eduskuntavaalien jälkeen – Purra: Suomen ajettava voimakkaammin omaa etuaan
Ennallistaminen etenee: Euroopan parlamentin sekava kanta valmistui – ”Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää