EL PAIS, KUVAKAAPPAUS
Espanja ohitti Italian siirtolaisten vastaanotossa – konservatiivijohtaja: “emme voi vastaanottaa miljoonia afrikkalaisia, jotka hakevat parempaa elämää”
YK:n tilastojen mukaan Espanja on nyt ensi kertaa Italiaa tai Kreikkaa suositumpi kohdemaa Afrikan puolelta tuleville laittomille siirtolaisille. Maahan on tullut noin 24 tuhatta siirtolaista tämän vuoden aikana. Konservatiivisen Kansanpuolueen tuore johtaja Pablo Casado linjasi puolueensa suhtautuvan tiukemmin laittomaan maahanmuuttoon.
Espanja on perinteisesti suhtautunut myötämielisesti maahanmuuttoon. Tuoreessa kyselyssä vain 3,5 prosenttia espanjalaisista nimesi maahanmuuton suurimmaksi ongelmaksi. Työttömyys huolettaa espanjalaisia monin verroin enemmän. 62,4 prosenttia espanjalaisista piti työttömyyttä huolestuttavimpana ongelmana.
Casado arvioi Espanjaan saapuvan miljoonia paperittomia
Casadon mukaan Espanja ei voi tarjota papereita miljoonille paperittomille maahanmuuttajille, espanjalainen sanomalehti El País kertoo verkkosivuillaan.
– Ei ole mahdollista myöntää papereita kaikille, eikä Espanja voi vastaanottaa miljoonia afrikkalaisia, jotka hakevat parempaa elämää, Casado kertoi puolueensa tilaisuudessa.
– Ja koska se ei ole mahdollista niin meidän täytyy sanoa se, vaikkei se ole poliittisesti korrektia, Casado jatkoi.
Casado tuomitsi poliisien väkivaltaisen vastustamisen
Casado otti kantaa myös Marokon kupeessa sijaitsevan Espanjalle kuuluvalle Ceutan viime viikon torstaina sattuneeseen välikohtaukseen. Arviolta 600-700 Espanjaan halunnutta siirtolaista rynnäköi väkivaltaisesti Ceutan raja-aidoille vahingoittaen 22 espanjalaista rajavalvojaa.
– Kansanpuolue ei tule sallimaan hyökkäyksiä poliisiviranomaisiamme kohtaan, Casado kertoi.
Maahanmuutto on jakamassa puolueet selkeästi eri leireihin.
Maata vähemmistöhallituksella johtava sosialistipuolue on kertonut kumoavansa Casadon edeltäjän ja maan ex-pääministeri Mariano Rajoyn aikana säädetyn lain, jossa paperittomat maahanmuuttajat eivät saa ilmaisia terveyspalveluja.
Sen sijaan Ciudadanos-puolueen puheenjohtaja Albert Rivera kertoi maan tarvitsevan lisää rajavalvontaa, koska hallituksen myötäsukainen politiikka maahanmuuttoon lisää maan houkuttelevuutta paperittomien maahanmuuttajien keskuudessa.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää