SplitShire / Pixabay
Entinen propagandisti paljastaa: tiedostavan vasemmistoideologian levittäminen on tuottoisaa bisnestä
Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden äärimuodot kuten intersektionaalinen feminismi ja vainoharhainen valkoisen ylivallan kitkeminen ovat hivuttautuneet perinteisiin organisaatioihin muodikkaiden markkinointi- ja johtamisoppien kautta. Alan johtavat konsultit opettavat “diversiteettiä” ja “inklusiivisuutta”. Esimerkiksi mainosten kuvasto ja yrityksen henkilöstö saattavat näyttää “liian valkoiselta”. Tasa-arvoksi ja sosiaaliseksi oikeudenmukaisuudeksi verhoiltu myyttinen oppijärjestelmä ei ole ensisijaisesti kiinnostunut ihmisistä yksilöinä ansioiden perusteella, vaan valikoitujen viiteryhmäjakojen perusteella. Ideologia nimeää erilaisia perisyntejä, joiden olemassaoloon täytyy vain uskoa. Quillette-lehdessä julkaistussa tuoreessa paljastuksessaan entinen propagandisti kertoo, että kyse on tiedostavaa ajan henkeä tuotteistavasta kilpailullisesta bisneksestä, jossa liikkuu suuria rahoja.
Nimimerkin “Janet Mackay” takaa kirjoittava kokenut markkinoinnin ammattilainen kertoo kokemuksistaan ideologisen fanatismin tuotteistamisesta. Hän paljastaa, miten entistä älyvapaampaa ja aggressiivisempaa ideologista propagandaa ja hyvesignalointia on tuotteistettu ajan hengen edessä nöyrtyneille organisaatioille markkinointi- ja viestintäkonsultointina. Mackay peräänkuuluttaa havahtuneensa toiminnan järjettömyyteen ja kertoo lopettaneensa ideologisten tilausten toteuttamisen omalta osaltaan.
Kirjoittaja kertoo palvelleensa yli 20-vuotisen uransa aikana useita asiakkaita ympäri maailmaa. Joukossa on mm. energia-alan ja telealan toimijoita sekä kansalaisjärjestöjä. Tiedostavien ideologisten yrittäjien (“wokepreneurs“) palveleminen sai kuitenkin Mackayn havahtumaan, sillä hän huomasi ennen pitkää saavansa palkkaa yleisön harhaanjohtamisesta sekä hyökkäämisestä omia arvoja kuten sananvapautta ja avointa keskustelua vastaan.
Mackay antaa kuvaavan esimerkin:
“Siinä, missä vanhan ajan gangsterit keräsivät suojelurahoja pieniltä kivijalkakaupoilta, ideologisille yrittäjille luomani presentaatiot, nettisivut ja julistukset käärivät myös uhkauksensa lupauksiin, kuten:
– Organisaatiosi on etuoikeutettu. Voimme auttaa korjaamaan asian.
– Organisaatiosi syyllistyy valkoiseen ylivaltaan. Voimme auttaa korjaamaan asian.
– Organisaatiosi syyllistyy marginalisoitujen ihmisten marginalisointiin, ja voimme auttaa korjaamaan tilanteen.
– Kuulostaako jokin yllä olevista kohtuuttomalta? Se vain todistaa halusi puolustella vääryyttä. Tunnista oma vastahankaisuutesi. Haluatko olla osa tarinaa paremmasta maailmasta, vai haluatko jäädä jälkeen?”
Tämän edessä eräät maailman arvostetuimmista organisaatioista ovat nöyrtyneet ja ostaneet ideologisen agendan kyselemättä. Mackay kuvailee tällaista työtä tekeviä ja sitä tilaavia ihmisiä usein ystävällisiksi ja älykkäiksi, ja juuri se tekee hänen mukaansa asiasta entistä vakavamman: “Kyse on vain rahasta, rinkir*nkkauksesta, epärehellisten ja omahyväisten kapitalististen ja institutionaalisten jättien mesoamisesta.”
Mackayn havaintojen mukaan ilmiö on pahentunut vuosien saatossa. Hän vertaa tiedostavaa ideologista muoti-ilmiötä hurmokselliseen kulttiin, jolla on omat hokemansa, salaliittoteoriansa ja tiukat sääntönsä oikeinpuhumista varten. Asiakkaat kilpailevat viimeisimpien tiedostavien ilmaisujen kuuluttamisesta papukaijamaisesti.
Kirjoituksessaan Mackay kertoo useita esimerkkejä alalla kohtaamistaan käsittämättömistä tilanteista. Hänen mukaansa uudistushenkisillä konsulteilla on pakkomielle hyvesignalointiin. Minkä tahansa idean, haastattelun, asiakaskertomuksen, valokuvan tai uudelleentwiittauksen valinta on heille suorastaan miinakenttä.
Eräs asiakas oli mm. haluton nostamaan esille ympäristöasioissa erityisen kunnostautunutta naishenkilöä, koska hän sattui olemaan “liian valkoinen”. Toinen asiakas, vaaleissa ehdolla ollut poliitikko, oli rahdannut bussilastillisen hijab-hunnutettuja naisia periferiseen pikkukaupunkiin, jotta se olisi näyttänyt “vähemmän valkoiselta”, ja jotta paikallisille olisi voinut päteä monietnisyydestä.
Mackay näkee vakavia ristiriitoja näissä organisaatioille ja yhteiskunnalle myytävissä ihanteissa:
“Edistyksellisyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, tiedostavuus – suojelee itseään tarkastelulta osoittelemalla ketä tahansa, joka ei kritiikittömästi liity opetuslasten jatkeeksi ja vahvista uskomusta ongelmiin, joita se väittää ratkaisevansa.”
Nimimerkin takaa kirjoittava Mackay kertoo, ettei ole voinut astua esiin julkisuudessa omana itsenään, sillä se vaarantaisi hänen koko uransa. Hän kuitenkin vakuuttaa vetäytyvänsä tiedostavista bisnestarjouksista ja olevansa tästä eteenpäin niiden tunnollinen vastustaja:
“Tässä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sirkuksessa on melkein mahdotonta kokea enää omanarvontuntoa, eikä tarkoitus voi enää pyhittää keinoja. Valkoisilta ihmisiltä – erityisesti heteroilta “cis”-miehiltä – odotetaan katumusperformanssia, itsesensuuria ja itseinhoa. Kaikkia muita nostetaan jalustalle ensisijaisesti intersektionaalisten uhripisteiden mukaan, ja vasta sitten heidän ansioidensa perusteella. Tämän pitäisi saada meidät kaikki pysähtymään hetkeksi ja kyseenalaistamaan asioita. Mutta ei, turha toivo. Tarjolla on liian paljon rahaa.”
“En ole jättänyt taakseni vain vasemmistoa, vaan olen hylännyt ideologisen teollisuuden. — Tämän myötä en enää rahasta tosielämän Titania McGratheilla.”
Titania McGrath on kansainvälisesti tunnettu vasemmistofeministejä satirisoiva parodiahahmo. Tällä vertauksella Mackay muistuttaa, ettei tiedostavalla markkinointi- ja viestintäkonsultoinnilla tuottoisaa bisnestä tekeviä propagandisteja ole enää helppoa erottaa kieli poskella tehdystä satiirista.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Intersektionaalisuus näyttää kyntensä: Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh listaa syitä sille, miksi pakolaistaustaisen Seida Sohrabin pitäisi sulkea suunsa
Kulttuurisotien omituiset rintamalinjat: Megakorporaatiot liittoutuivat uusvasemmiston kanssa – “Vastuullisuus” on koodisana politisoitumiselle
Maailmankuulu evoluutiobiologi Richard Dawkins tuomitsee tieteen politisoitumisen ja woke-kulttuurin – suomalaiset vasemmistotieteilijät puolestaan yrittävät edelleen kiistää koko ilmiön
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää