

LEHTIKUVA
Ennallistaminen etenee: Euroopan parlamentin sekava kanta valmistui – ”Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä”
Europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käytiin eilen, ennen äänestystä, kiivas keskustelu ennallistamisasetuksesta. Parlamentin kanta hyväksyttiin tänään tiukassa äänestyksessä jatkoneuvotteluja varten. Parlamentissa on jyrkkä kahtiajako asetuksen puolustajien ja vastustajien välillä.
Äänestyksestä tuli odotetun tiukka, sillä parlamentin kannat jakautuivat loppuäänestyksessä 336 puolesta, 300 vastaan ja 13 tyhjää. Koko säädöksen hylkäysesityksen kaaduttua poliittisten ryhmien muutosesityksistä äänestettiin yksitellen.
”Pääongelmat yhä olemassa”
Vaikka myös ECR:n kriittisiä muutosesityksiä hyväksyttiin ja muun muassa maatalousmaita koskeva artikla 9 liitteineen kaatui kokonaan, perussuomalaisten meppien kanta esitykseen pysyi kielteisenä.
– Vaikka esitystä saatiin viilattua tasapainoisemmaksi ja maa- ja metsätalouteen liittyviin taloudellisiin ja sosiaalisiin huoliin saatiin osin vastattua, pääongelmat ovat yhä olemassa. Niitä sitten ratkotaan neuvoston kanssa käsittelyn seuraavassa vaiheessa, europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoi äänestyksen jälkeen tunnelmiaan Strasbourgissa.
Pohjoismaat halutaan kärsijöiksi
Tiistaisessa debatissa Hakkarainen käytti puheenvuoron suomalaisten metsien puolustamiseksi:
– Meillä on aina ollut sanonta, että Suomi elää metsästä, ja se pitää paikkansa edelleenkin. Tämä asetus uhkaa vakavasti muun muassa metsäteollisuuttamme, maatalouttamme ja yksityisomistusta yleensä. Monissa EU-maissa metsät ovat vain muisto, siksi halutaan Pohjoismaiden kärsittäväksi laittaa koko kauheus.
Hakkarainen jatkoi puhettaan toteamalla, että “Suomesta erityisesti yritetään tehdä joku lahopuumuseo. Vihreä hulluus ei näköjään osoita laantumisen merkkejä.”
Suomen ei pidä noudattaa asetusta
Koko EU-taipaleen ajan Suomea on pidetty kilttinä mallioppilaana, joka noudattaa kaikkea EU:sta tulevaa direktiiviä ja sääntelyä prikulleen. Ennallistamisasetuksen kohdalla Hakkarainen kuitenkin vaati Suomen hallitusta pistämään hanttiin:
– Jos tämä asetus tulisi hyväksytyksi, Suomen hallituksen ei pidä missään tapauksessa noudattaa sitä. Vastustan jyrkästi ennallistamisasetusta kokonaisuudessaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yksityisomistus ennallistamisasetus Pohjoismaat europarlamentti Suomi Metsäteollisuus Maatalous hallitus Teuvo Hakkarainen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EU hyökkäsi museoimaan Suomea – millä oikeudella?

Koskela pitää ennallistamisasetusta katastrofina kansakunnalle – “Suomi ei pyöri pelkällä tuulella tai aurinkovoimalla”

EU:n vihreä agenda vastatuulessa – poliitikot vaativat yrityksille hengähdystaukoa uusien lakien paineesta

Teuvo Hakkaraisen työ Suomen metsien puolustamiseksi Brysselin sosialisoimisyrityksiä vastaan jatkuu – “Metsät ovat kansallisomaisuuttamme”

Europarlamentin asialistalla meppien määrän lisääminen ja ylikansalliset vaalilistat – Hakkarainen: Vastustimme ehdotusta Suomen edun vastaisena

Valiokunnan puheenjohtaja Simula Zagrebissa: “Ruoantuotanto on maatalouden tärkein tehtävä”

Simula tylytti kyselytunnilla: Onko keskustan jäljiltä vielä paljonkin lantaa luotavana?

Taloustieteen professori Holmström: EU on säännösten suurvalta – ei talouskasvun

PS-Nuorison eurovaaliehdokkaat: Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka uhkaa Euroopan omavaraisuutta
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää