Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”

19.11.2024 |16:28

Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.

Somevaikuttaja Emmi Nuorgam kertoo Instagramissa miesvihastaan. Aiemmin Ylen kolumnistina toiminut Nuorgam vetää Laura Haimilan kanssa Kerhotalo-keskusteluohjelmaa, jossa on käsitelty muun muassa Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulosta ja naisten radikalisoitumista.

– Kun sanon, että vihaan miehiä, niin en vihaa jokaista yksittäistä miestä, Emmi Nuorgam kirjoittaa.

– Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä.

– Vihaan sitä, miten miehille uskotellaan, että he voivat saada valtaa ja hyötyä muiden alistamisesta, vaikka todellisuudessa valta ei koskaan jakaudu kaikille miehille.

– Kun sanon vihaavani miehiä, vihaan niitä rakenteita, sosiaalisia koodeja, arvoja ja asenteita, joilla miehet tavoittelee valtaa ja arvostusta toisiltaan, Nuorgam jatkaa.

Vigelius kritisoi “pakonomaista konfliktin rakentamista”

Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kommentoi Nuorgamin miesvihaa X-somessa. Vigeliuksen mielestä pakonomainen konfliktin rakentaminen miesten ja naisten välille ei edistä kenenkään etua – ei edes sitä harjoittavien feministien etua.

Vigelius huomauttaa, että Nuorgam julkaisi miesvihaa hehkuttavan viestinsä samana päivänä kun Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry julkaisi teettämänsä kohututkimuksen, jonka mukaan “joka neljäs alle 35-vuotias mies uskoo, että nainen voi ansaita väkivallan”. Kyselytutkimuksen kysymyksenasettelua on myöhemmin kritisoitu harhaanjohtavaksi ja ongelmalliseksi.

– Mediassa kirjoitetaan jatkuvasti vihaisista ja radikalisoituneista nuorista miehistä, Vigelius toteaa.

– Miksei koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista?

– Jos jokin on viimeisen 10 vuoden aikana syrjäyttänyt, katkeroittanut ja radikalisoinut miehiä, se on jatkuvasti miehiä ja miehuutta demonisoiva radikaalifeminismi, Vigelius jatkaa.

– Jos on olemassa toksista maskuliinisuutta, radikaalifeminismi on toksista feminiinisyyttä.

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Suomen uutiset logo

Vihreät lietsoo miesvihaa somessa: ”Miehet, lopettakaa naisten tappaminen” – tutkimusten mukaan Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista naisille

19.09.2024 |09:43

Viikon suosituimmat

Uusimmat

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää