LEHTIKUVA
Elomaa ja Hakkarainen: Ylen poliittinen riippumattomuus varmistettava – “Ihmisten ajattelun ja mielipiteiden ohjailu on turhaa”
Mediassa on liikkunut huhuja, joiden mukaan erityisesti perussuomalaiset haluaisivat puuttua suoraan Ylen toimitukselliseen sisältöön.
– Tämä ei pidä paikkaansa. Hallituksen esitys Ylen hallintoneuvoston roolin selkeyttämisestä on kaikkien puolueiden yhdessä muodostama ja hyväksymä. Puolustamme Ylen riippumattomuutta, sanoo perussuomalaisia työryhmässä edustanut kansanedustaja Ritva Elomaa.
– Hallintoneuvosto ei tule millään tapaa vaikuttamaan ohjelmien sisältöön. Sen rooli on selkeästi rajattu Yleisradiota koskevassa laissa. Jatkossa hallintoneuvostolla voisi olla mahdollisuus kuulla esimerkiksi asiantuntijoita koskien yhtiön toimintaa. Yle tulee ehdottomasti pitää poliittisesti riippumattomana.
“Hella Wuolijoen haamu pitää ajaa pois”
Ylen parlamentaarisen työryhmän jäsenenä toiminut Teuvo Hakkarainen kertoo kansalaisilta tulevan paljon palautetta Ylen poliittisesta riippumattomuudesta.
– Usein toimitustyöstä välittyy sellainen vaikutelma, että aihevalinta tai painotus eivät ole puolueettomia. Nykypäivänä tietoa on rajattomasti saatavilla, joten ihmisten ajattelun ja mielipiteiden ohjailu on turhaa. Hella Wuolijoen haamu pitää ajaa Yleltä pois. On tärkeää, että veronmaksajien kriittisiäkin mielipiteitä tuodaan esille. Maksavathan he Ylen toiminnan, Hakkarainen sanoo.
“Parantamisen varaa on”
Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ilmoitti eilen, että Ajantasa-radio-ohjelmassa aletaan keskustella viikoittain Ylen journalismista yleisön kanssa.
– Tämä on hyvä avaus, joka voi lisätä kansalaisten luottamusta Yleä kohtaan. Vaikka valtaosa suomalaisista luottaa edelleen yhtiön uutisointiin, parantamisen varaa aina on. Yle on koko kansan media. Se ei saa olla hallituksen, opposition eikä minkään yksittäisen puolueen äänitorvi, Elomaa toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Plokipaastolta palannut Soini: “Ylen sekoilu on ollut piinallista katsottavaa”
Mäkelä: ”Suun soittaminen vieraan suurvallan päämiehelle ei ole Ylen asia – varsinkaan veronmaksajien rahoilla”
Olli Immonen ja Jari Ronkainen tyytyväisiä Ylen toiminnan supistuksiin – “harppaus oikeaan suuntaan”
Ronkainen: Ylen ohjelmaostot muutaman henkilön käsissä – ”Jääkö toinen totuus kertomatta?”
Ronkainen: Yle myönsi yksipuolisen uutisoinnin Forssan joukkotappelusta – Eikö Ylen pitäisi kertoa totuus ja jättää järjestyksenpito poliisin tehtäväksi?
Yle-pomo Jääskeläinen esittää Ylen aseman kirjaamista perustuslakiin – perussuomalaisilta täystyrmäys: ”Ei missään tapauksessa!”
Ronkainen oikaisee Ylen A-teemassa esitettyä väitettä: “Väite on törkeä ja täysin perätön”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää