PS ARKISTO
Elinkeinoministeri Wille Rydman allekirjoitti Suomen, Yhdysvaltain ja Kanadan yhteisen jäänmurtajapöytäkirjan – asiakirja vie kolmenkeskisen yhteistyön uudelle tasolle
Perussuomalainen elinkeinoministeri Wille Rydman oli keskiviikkona Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa allekirjoittamassa ns. ICE Pact -aloitteen yhteisymmärryspöytäkirjaa, jolla käynnistettiin Suomen, Yhdysvaltain ja Kanadan välinen yhteistyö maailmanluokan arktisten ja polaaristen jäänmurtajien kehittämiseksi.
Pöytäkirjan allekirjoittivat elinkeinoministeri Wille Rydman, Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministeri Alejandro Mayorkas ja Kanadan julkisten palvelujen ja hankintojen ministeri Jean-Yves Duclos.
Aloitteessa maat sitoutuvat yhteistyön syventämiseen laadukkaiden jäänmurtajien rakentamiseksi kussakin maassa jakamalla asiantuntemusta, tietoa ja osaamista. Aloitteen myötä Suomella on mahdollisuus vahvistaa asemaansa Pohjois-Amerikan kriittisen infrastruktuurin hankintaketjussa ja kehittää edelleen oma arktista osaamistaan.
– Yli kaksi vuotta sitten Venäjä aloitti laittoman hyökkäyssotansa Ukrainassa. Sillä on ollut vaikutusta myös siihen, miten suhtaudumme kapasiteettiimme arktisella alueella. Nykyinen geopoliittinen tilanne tarkoittaa, että meidän on pystyttävä operoimaan arktisella alueella voidaksemme säilyttää rauhan ja vakauden alueella, ministeri Rydman kertoi pöytäkirjan allekirjoitustilaisuudessa Washingtonissa.
Suomi maailman ykkönen jäänmurtajaosaamisessa
Suomella on pitkä perinne ja kokemus laivojen rakentamisessa arktisiin olosuhteisiin. Suomi on jäänmurtajaosaamisessa maailman ykkönen. Rydmanin mukaan Suomi on maailman ainoa maa, joka voi tarjota koko jäänmurtajien tuotantoketjun palvelut suunnittelusta täyden palvelun kuljetussopimuksiin.
– Tämä tietämys ei syntynyt Suomessa nopeasti eikä helposti. Suomi on ainoa maa maailmassa, jonka kaikki satamat jäätyvät tyypillisen talven aikana. Ennen kuin purjelaivojen aikakaudelta siirryttiin höyrylaivojen aikaan, Suomi oli eristyksissä lännestä neljä kuukautta joka vuosi. Halumme luoda siteitä ja tehdä kauppaa läntisen maailman kanssa loi voimakkaita kannustimia jäisten merien hallitsemiseksi.
– Nykyisen geopoliittisen tilanteemme takia Suomen nykyinen hallitus on kautensa aikana rakentanut ja syventänyt strategisia yhteistyökumppanuuksia. Kaksi avainkumppaniamme, Yhdysvallat ja Kanada, ovat luonnollisia kumppaneitamme eivät pelkästään arktisella alueella vaan myös puolustus-, teknologia-, kauppa- ja innovaatiosektoreilla.
– ICE Pact yhdessä Nato-jäsenyytemme kanssa vahvistaa poliittisia ja taloudellisia siteitämme Yhdysvaltain ja Kanadan kanssa ja vie kolmenkeskisen yhteistyömme uudelle tasolle, Rydman totesi puheessaan.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhteistyökumppanuudet strateginen yhteistyö ICE Pact jäänmurtajayhteistyö jäänmurtajat Jean-Yves Duclos Venäjän hyökkäyssota Alejandro Mayorkas Geopolitiikka Wille Rydman Kanada Ukraina Arktinen alue Yhdysvallat
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset USA:n vaalituloksesta: Suomi tulee tekemään hyvää yhteistyötä liittolaismaamme valitun johdon kanssa
Perussuomalaiset vaikuttajat onnittelevat Yhdysvaltain vastavalittua presidenttiä Donald Trumpia viestipalvelu X:ssä.
Suomi ja Ukraina solmivat terveysalan yhteistyösopimuksen – ministeri Juuso: “Suomella on paljon opittavaa siitä, miten terveydenhuolto voi pysyä toimintakykyisenä haastavissakin olosuhteissa”
Suomi ja Ukraina ovat allekirjoittaneet merkittävän kahdenvälisen sopimuksen terveydenhuoltosektorin yhteistyöstä perjantaina 18. lokakuuta 2024 Helsingissä. Ukrainan terveysministeri Viktor Liashko ja Suomen sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso tapasivat allekirjoitustilaisuuden yhteydessä ja vierailivat Uudessa lastensairaalassa Helsingissä.
Mäenpää kannustaa Suomea syvempään yhteistyöhön Puolan kanssa: “Hyvä pohja yhteistyölle on olemassa, mutta taitava talonrakentaja ei tyydy vain hyvin valettuihin perustuksiin”
Puola on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Euroopan merkittävimmistä turvallisuuteensa panostavista maista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kannustaa suomalaisia poliitikkoja ja turvallisuudesta vastaavia toimijoita syvempään yhteistyöhön maan kanssa.
Naton parlamentaarinen yleiskokous Suomeen 2027 – perussuomalaisten Immonen: Täysjäsenyyttä ei toteuteta kirjekurssilla
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää