

LEHTIKUVA
Toimitus suosittelee
Eerola moittii rajavartiolaitoksen pomon lausuntoja: ”Sivistysvaltion pitää voida itse päättää, ketä tänne tulee ja ketä tänne ei tule”
– Euroopassa tuuli on kääntynyt, ja useat Euroopan maat ovat huomattavasti kiristäneet maahanmuuttopolitiikkansa. Se tarkoittaa sitä, että tulijat eivät pääse enää etenemään yhtä helposti kuin aikaisemmin. Valitettavasti Suomi seuraa eurooppalaista kehitystä jälkijunassa, Juho Eerola sanoo.
Perussuomalaisten puheenjohtajiston kyselytunnilla puolueen 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola vastasi kansalaisten lähettämiin kysymyksiin koskien muun muassa rajavalvontaa ja maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia. Eerolaa haastatteli poliittinen suunnittelija Riikka Purra.
Miten hallitaan seuraavaa pakolaisaaltoa, koska sivistysvaltio ei voi pysäyttää omalla rajallaan ihmisiä? (Kysymys viittaa rajavartiolaitoksen tulevan päällikön Ilkka Laitisen kommenttiin, jossa Laitinen esitti, kuinka sivistysvaltio ei voi estää ihmisiä tulemasta maahan vaan ihmiset vain tulevat rajan yli, jos ovat tullakseen.)
– Itse olen kyllä eri mieltä. Minusta sivistysvaltion pitää voida itse päättää siitä, ketä tänne tulee ja ketä tänne ei tule. Lohdullista tässä on se, että vaikka kenties jotkut päättäjät Suomessa ovat ehkä sitä mieltä, että jos rajojen yli joitakin ihmisiä tulee, niin meidän on muka heidät pakko tänne ottaa. Kuitenkin Euroopassa tuuli on kääntynyt.
– Useat Euroopan maat ovat huomattavasti kiristäneet maahanmuuttopolitiikkansa. Se tarkoittaa sitä, että tulijat eivät pääse enää etenemään Euroopasta niin helposti tänne kuin aikaisemmin pääsivät. Valitettavasti Suomi seuraa eurooppalaista kehitystä hieman jälkijunassa. Uskon kuitenkin, että tällä kerralla Euroopan suunnasta tulee meille jotain hyvää.
– Lainsäädäntö ja muut käytännöt siis kiristyvät jokaisessa Euroopan maassa, missä tulijamäärät ovat muutenkin olleet jo pitkään suurempia kuin Suomessa. Kun he ovat Euroopassa havainneet, mitä monikulttuurisuuden rikkaus todellisuudessa on, niin siellä on alettu tajuamaan se, että mikä on uusi normaali ja jossain kohtaa se tarkoittaa sitä, että rajat kiinni.
Riskinä kuitenkin on, että Suomi taas luottaa siihen, että muut maat ikään kuin tekevät päätökset Suomen puolesta.
– Tämä on todella noloa, jos vaan seuraamme ja odotamme, että muut maat hoitavat hommat. Näin sen ei tietenkään pitäisi olla, vaan me voisimme olla tässä asiassa jopa edelläkävijöitä eli hienosti sanottuna proaktiivisia.
– Hyvä kuitenkin, että ainakin muualla tämä on tajuttu, esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa. Näissä maissa, joissa pitkään puhuttiin siitä, että kaikki ovat tervetulleita, on nyt jo toinen ääni kellossa.
Millaisia terveisiä lähettäisit sisäministeri Kai Mykkäselle?
– Katso, mitä Itävallassa ja Tanskassa tapahtuu. Euroopassa ne puolueet, jotka tällä hetkellä puuhaavat kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan ovat usein kokoomuksen veljespuolueita. Esimerkiksi palautuskeskukset tai -leirit, joita on nyt suunniteltu perustettavan Euroopan ulkopuolelle, se idea on sama, jonka perussuomalaiset esitti jo vuosia sitten.
– Kyse olisi siis leireistä, joihin vietäisiin ne henkilöt, jotka eivät vapaaehtoisesti suostu kotimaihinsa palaamaan. Kyse on pitkäkestoisesta ongelmasta, joka on tosin vasta äskettäin tullut julkiseen keskusteluun.
– Kun itse olen aiemmin työskennellyt useita vuosia turvapaikkahommissa, niin käytännössä tilanne on ollut se, että jos henkilö ei suostu lähtemään ja jos on vielä niin, että vastaanottava maa ei halua ottaa tätä kyseistä henkilöä takaisin – esimerkiksi Irakissa saatetaan ajatella, että tällaiset henkilöt ovat terroristeja – niin näitä henkilöitä varten tällainen käännytyskeskus olisi oiva paikka. Emme me voi väkisin kuljettaa ihmisiä lentokoneella Bagdadiin ja siellä päässä viskata heitä ulos lentokoneesta. Se on käytännössä mahdotonta ja se samalla sitoo valtavan määrän virkamiehiä kuten poliiseja.
– Välillä tulee kansalaisilta sellaista palautetta, että miksei niitä vain viedä sinne, mutta on konkreettisesti mahdoton tehtävä ajaa lentokone Suomesta johonkin sellaiseen maahan, joka ei joko anna edes laskeutumislupaa tai sitten ei ota terminaalissa näitä ihmisiä vastaan. Että ei se palautus noin vain onnistu. Siksi palautuskeskukset olisivat hyvä ratkaisu tähän ongelmaan. Tällä (palautuskeskuksilla) päästäisiin myös siitä absurdista tilanteesta, että ne samat ihmiset jotka tulevat Suomeen ilman passia, eivät pääse enää matkustusasiakirjojen kanssa takaisin omaan maahansa.
– Tämä on aivan käsittämätöntä, että tosiaan nämä terveiset lähettäisin ministeri Mykkäselle: katso mitä Euroopassa tapahtuu, ja mene aktiivisesti itsekin mukaan. Suomen on nyt istuttava mukana niissä päättävissä pöydissä.
Eikä pitäisi välittää ikävistä äänenpainoista, vaan mennä tekemään suomalaisia hyödyttävää politiikkaa.
– Kyllä, nimenomaan sellaista politiikkaa, joka hyödyttää suomalaisia.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puheenjohtajiston kyselytunti Rajavartiolaitos Kai Mykkänen Maahanmuuttopolitiikka Eurooppa Suomi Juho Eerola
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Suomen passien jakaminen pantava kuriin – kansalaisuuksia myönnetty eniten heikoimmin työllistyville

Savio ja Immonen: Suomi saatava yhteistyöhön tukkimaan Euroopan ulkorajoja!

Mäkelä: Rajavartiolaitoksen päällikkö houkuttelee lausunnoillaan laittomia maahantulijoita

EU-johtajilla edessä painajaiskokous

Saksan hallitussopu edelleen koetuksella maahanmuuttosopimuksen takia – demarit kipuilevat vastaanottokeskusten takia
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää