Dilbert-sarjakuvahahmon isä vaihtaa Hillary Clintonin Trumppiin – “Näiden syiden takia käänsin kelkkani”
Dilbert-sarjakuvahahmon piirtäjänä tunnettu Scott Adams kertoo blogissaan suosittelevansa jatkossa Donald Trumpin äänestämistä Yhdysvaltain tulevissa presidentinvaaleissa. Hän on aikaisemmin suositellut Hillary Clintonia.
Työpaikan byrokratian ja pöljien pomojen typeristä päätöksistä loputtomasti hupia ammentaneen Dilbert-sarjakuvan isä Scott Adams listaa syitä kelkkansa kääntämiseen:
”1. Asiat, joita en tiedä. En osaa sanoa, mikä olisi paras tapa ISIS:in kukistamiseksi. En myöskään tiedä, miten kauppasopimuksista neuvotellaan. En tunne verotuksen yksityiskohtia. En tiedä näistä asioista tarpeeksi voidakseni esittää niihin ratkaisua. Saatat itse luulla, että sinä tiedät, mutta tämä ei pidä paikkaansa. En tunne näitä asioita, enkä kykene valitsemaan presidenttiä näillä perusteilla.
Mutta sen verran ymmärrän, etten kannata hallituksen harjoittamaa varkautta.
2. Omaisuuden haltuunotto. Clinton on esittänyt uutta kiinteistöveroa, joka iskisi erittäin rajusti varakkaisiin. Miksi valtion pitäisi voida ottaa omaisuuteni noin vain? Olen oman onneni seppä, ja tehnyt seitsenpäiväisiä työviikkoja iät ja ajat. En halua luovuttaa omaisuudestani 75 prosenttia pois.
3. Bileet vai muistotilaisuus? Näyttää siltä, että Trumpin kannattajat suunnittelevat vaali-illaksi maapallon suurimpia kemuja. Clintonin kannattajat näyttävät valmistautuvan hautajaisiin. Haluan osallistua tilaisuuteen, jossa ei itketä eikä suunnitella muuttoa Kanadaan.
4. Clintonin terveydentila: Vaikka ei Trumpinkaan kunto aina hääppöiseltä näytä, Clintonin sairauskohtauksen jälkeen julkaistut haastattelut eivät ole varsinaisesti haihduttaneet epäilyksiä tämän terveysongelmista.
5. ”Rytmitä ja johda”: Moni kokee Trumpin ulostulot äärimmäisinä ja pitää miestä vaarallisena tämän takia. Suostuttelualan ammattilaisena ymmärrän, että kyse on erityisestä tekniikasta, jota kutsutaan nimellä pacing and leading (suom: rytmittäminen ja johtaminen). Trump esittää rajuja mielipiteitä, synkronoi itsensä yleisön kanssa samaan mielentilaan ja esiintyy kukkulan kuninkaana. Koska hän on tämän jälkeen yleisön silmissä bad-ass, he antavat hänen johtaa. Mielipiteiden pehmentäminen myöhemmin ei haittaa, koska ihmiset luottavat häneen. Kun tajuaa tämän tekniikan, Trump ei enää vaikuta pelottavalta.
Trumpia on moitittu siitä, että hän on hyvissä väleissä Putinin kanssa. Mielestäni Putinia solvaava Clinton on paljon vaarallisempi Yhdysvalloille kuin Trump.
6. Suostuttelu. Talous on psykologiaa. Jos luotat siihen, että asiat sujuvat tulevaisuudessa hyvin, teet investointipäätöksiä. Niiden päätösten vuoksi asiat sujuvat tulevaisuudessa. Logiikka pätee, jos kaikki muutkin toimivat samalla tavalla. Tästä lähtökohdasta katsottuna paras mahdollinen presidentti on sellainen, joka kykenee hallitsemaan ihmisten psykologiaa ja odotuksia. Tällaisille ihmisille on rumia pilkkanimiä, kuten käärmeöljykauppias tai huijari. Mutta yksi lysti, suostuttelusta on silti kyse, ja siinä Trump on paras.”
Adamsin mukaan johtajien ei tarvitse olla selvillä kaikista pienistä yksityiskohdista.
– Avustajat ovat tätä varten. Minä itse en ymmärrä Trumpin tai Clintonin vaaliteemojen vaikutuksia, mutta eivät ymmärrä äänestäjätkään. Mutta jos suuri osa varallisuudestani yritetään ottaa minulta pois, ymmärrän sen. Ymmärrän senkin, onko ehdokas terve vai ei. Niin ymmärrät sinäkin, hän toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Suomalaismedian inhokit: Trump ja Reagan
Trump – amerikkalaisuuden karikatyyri
Kompastuuko Hillary Clinton kannattajakuntaansa tai vastustajan kannattajien halveksuntaan?
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää