

LEHTIKUVA
Demarikansanedustaja vähätteli huonon maahanmuuttopolitiikan osuutta jengiväkivaltaan – Purra: ”Humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan”
Huonosta maahanmuuttopolitiikasta johtuva jengiväkivalta on jälleen noussut Helsingissä huolenaiheeksi. Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra muistutti tänään MTV:n Uutisaamussa, että kaikki Ruotsin ongelmat tulevat vähitellen Suomeen, ellei linja muutu radikaalisti.
Helsingin keskustassa ja eräissä lähiöissä herättää pelkoa 100-150 väkivaltaisesti toimivan nuoren ryhmä, jossa suurin osa on maahanmuuttajataustaisia nuoria miehiä.
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra huomauttaa, että ilmiö ei ole uusi.
– Tämä on jatkunut pitkään Suomessa ja monissa muissakin maissa, joissa maahanmuutto ongelmamaista on pidemmällä. Sama ongelma vain nousee keskusteluihin, kun jotain on tapahtunut tai kun media tekee asiasta jutun. Me (perussuomalaiset) olemme yrittäneet pitää asiaa esillä vuosikaudet, toivottavasti nyt kun ongelmasta taas puhutaan, puheet vähitellen muuttuvat ehkä teoiksi ja ongelmaa tarkastellaan, Purra sanoi tänään MTV:n Uutisaamussa.
Demareilla tuttu lääke: kotouttaminen
Rapistuvasta turvallisuudesta ja jengiväkivallasta Uutisaamussa oli keskustelemassa myös SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma. Hän ei halunnut tunnustaa, että ongelma johtuisi huonosta maahanmuuttopolitiikasta, vaan esitti, että ”kaikenlainen väkivalta ja jengiytyminen” on vakavaa.
– Meillä on varoittava esimerkki Ruotsista, joten ajattelen että siihen (väkivaltaan ja jengiytymiseen) on puututtava.
Uutisaamun toimittaja kysyi Heinäluomalta, voidaanko ongelmaan puuttua maahanmuuttopolitiikan keinoilla, mutta Heinäluoma väisti kysymyksen. Demarikansanedustaja viittasi kaupungin kehittämiseen ja sekoittavaan asuntopolitiikkaan, jolloin ei pääsisi syntymään ongelmalähiöitä, kuten Ruotsissa.
Toimittaja tivasi vielä Heinäluomalta, miten ongelmaan voitaisiin vaikuttaa maahanmuuttopolitiikalla, jolloin Heinäluoma viittasi kotouttamiseen ensisijaisena keinona. Tosin Heinäluoma sai sanottua, että maahanmuuttajien määrä ”saattaa olla haaste”.
Purra: Kotouttaminen ei kerta kaikkiaan toimi
Purra totesi, että keinoja nimenomaan ei näytä olevan.
– Vuodesta toiseen kerrotaan kotouttamisen tärkeydestä, mutta se ei vaan toimi. Ruotsi on pannut maailmassa eniten rahaa kotouttamiseen. Suomi ei siitä jää kauaksi. Meilläkin on merkittävä järjestelmä joka holhoaa, hoivaa ja auttaa, mutta tulokset eivät näy työllisyydessä, koulutuksessa eikä rikostilastoissa. Tämä ei vaan kerta kaikkiaan toimi, Purra sanoi.
Hän korosti, että keskustelussa pitäisi lopulta jo päästä asian ytimeen.
– Kysymys on siitä, että meille saapuu liikaa maahanmuuttajia, jotka eivät integroidu. Humanitaarinen maahanmuutto olisikin lopetettava kokonaan. Se ei ole taloudellisesti eikä edes moraalisesti järkevä keino pyrkiä auttamaan. Siinä tapauksessa, kun tänne tulee ihmisiä, jotka kouluttautuvat tai jopa integroituvat, niin eikö lähtömaiden kannalta olisi parempi, että nämä ihmiset olisivat tukemassa omien yhteiskuntiensa kehittymistä ja nousua.
Heinäluoman mielestä humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen ei olisi realistista. Heinäluoma myös viittasi epämääräisesti kansainvälisiin sopimuksiin. Tosiasiassa oikeus hakea turvapaikkaa ei takaa vapaata oikeutta saapua oleskelemaan jonkin toisen valtion alueelle.
Demarikansanedustaja jopa vähätteli heikentynyttä turvallisuustilannetta ja Helsingin asukkaiden huolia.
– Täytyy nyt muistaa, että pitkällä aikavälillä nuorten väkivalta ja rikollisuus on vähentynyt, Heinäluoma väitti.
Toimenpiteistä huolimatta ongelmat kasvavat
Heinäluoman mukaan ongelmat kasaantuisivat pienelle määrälle nuoria ja perheiden tilanteisiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.
– Siihenhän meidän pitäisi puuttua, että mikä tällaista oirehdintaa aiheuttaa ja samalla tukea kouluja ja perheitä nuorten integroitumisessa, demariedustaja sanoi.
Purra huomautti, että Heinäluoman ehdotukset eivät eroa Ruotsin linjasta. Silti toimenpiteistä huolimatta ongelmat kasvavat.
– Ruotsissa on vuosikymmenet pyritty tekemään juuri näin. Nuoria autetaan pääsemään peruskoulun läpi säälinumeroilla. Tukityöllistetään loppuun asti ja annetaan merkittäviä palveluja. Ruotsissa on jopa moniammatillisia ryhmiä, joissa saa päivittäin keskustella ammattilaisen kanssa. Kaikesta huolimatta ongelmat ovat merkittäviä.
– Samat piirteet ja samat tilastot voidaan nähdä tietyissä maahanmuuttajaryhmissä ympäri Eurooppaa ja ympäri länsimaita.
Oireista puhuminen ongelman häivyttämistä
Heinäluoma sanoi, että kielen oppimiseen pitäisi kiinnittää huomiota. Heinäluoman mukaan haasteena saattaa olla myös se, että maahanmuuttajanuorten vanhemmat eivät ole integroituneet eivätkä he osaa suomen kieltä. Tällöin myös jälkikasvun tukeminen olisi hankalampaa.
Purran mukaan oirehtimisesta puhuminen tilanteessa, jossa kyse on maahanmuuttajataustaisista ihmisistä, on ongelman häivyttämistä.
– Toki on selvää, että rikoksia yleensä muutenkin tekevät ihmiset, joilla on alempi sosioekonominen aste, pienempi koulutus tai jos vanhemmillakin on ongelmia, Purra sanoi.
Hän huomautti, että vaikka Suomeen ei olekaan syntynyt gettoja, kuten Ruotsissa, niin asuminen ei kuitenkaan yksin vaikuta siihen, miten ihminen työllistyy tai pysyykö hän erossa rikoksista.
– On selvää, että kaikki Ruotsin ongelmat tulevat vähitellen Suomeen, ellemme radikaalisti muuta linjaamme.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- humanitaarinen maahanmuutto jengiväkivalta ghettoutuminen Eveliina Heinäluoma maahanmuuttajat Riikka Purra Kotouttaminen Turvallisuus Ruotsi perussuomalaiset SDP Helsinki Rikollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Reijonen: Suomessa käytetty valtavasti rahaa erilaiseen kotouttamiseen ja maahanmuuton tukiin

Erikoistutkijan mielestä on hyväksyttävä, että Suomi muuttuu maahanmuuton seurauksena – Purra eri linjoilla: ”Humanitaarinen maahanmuutto ei vain yksinkertaisesti toimi”

Nuorten miesten kauhu kasvaa rikollisten Ruotsissa – joka viides pelkää tulevansa ryöstetyksi

Purra: Miksi vanhempien pitää pääkaupunkiseudulla pelätä, että oma lapsi ryöstetään?

Nuorisojoukko hyökkäsi kaupunginvaltuutetun seurueen kimppuun – “Ruotsi, täältä tullaan – ikävä kyllä”

PS kyselytunnilla: Haitallinen maahanmuutto on ongelmien juurisyy – hallitus haluton puuttumaan

Immonen: Suomi luisumassa Ruotsin tielle – ”Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka ja massamaahanmuutto johtavat maan lopulta totaaliseen kaaokseen”

Väkivaltaisten maahanmuuttajanuorten ongelma ei poistu tilastokikkailulla tai kieltämällä maahanmuutosta puhuminen

Islamistipuolue uhkaa Ruotsia sisällissodalla mikäli ruotsidemokraatit pääsevät valtaan – peruu nyt puheitaan
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.