Sisäministeri Mari Rantanen ja kansanedustaja Timo Harakka. / Verkkouutiset Youtube
Timo Harakan kommentti paljasti, miksi SDP huutaa niin kovasti rasismista – puolue hinkuu itse hallitukseen
Sisäministeri Mari Rantanen totesi eilen demarikansanedustaja Timo Harakalle, että tämän dramaattiset retoriset maalailut ja vanhoissa asioissa vellominen kielivät lähinnä vasemmisto-opposition haaveista kaataa hallitus, minkä Harakka lopulta myös itse vahvisti. SDP:n päämotiivi Orpon hallituksen kritisoinnille on se, että SDP haluaa itse siihen mukaan.
Sisäministeri Mari Rantanen ja kansanedustajat Pia Kauma (kok.) ja Timo Harakka (sd.) olivat keskiviikkona Verkkouutiset-median Sanna Ukkola Show’n vieraana keskustelemassa hallituksen tilanteesta sekä hallitusohjelmasta.
SDP:n Harakka kuitenkin esitti runsaasti viime viikkoina tutuksi tullutta dramaattista maalailua ja päivittelyä rasismista, jota Harakka on näkevinään siellä täällä. Harakka meni populismissaan ja äänestäjiensä miellyttämisessä niin pitkälle, että hän jopa esitti valtiovarainministeri Riikka Purralle näytösluonteista vierailukäyntiä moskeijassa.
– Koko kesä on vietetty kansallisessa painajaisessa. Kohut aiheutuvat ministerien esiin tuomista etnisistä ennakkoluuloista. On äärioikeistolaisuutta ja flirttailua fasismin kanssa. Pidän kuitenkin tervetulleena hallituksen työtä, joka jatkaa edellisen hallituksen rasismin vastaista ohjelmaa. Kysymys on kuitenkin siitä, kuinka uskottavaa se on, Harakka päästeli.
Menneisyyteen ei kannata jäädä vellomaan
Sisäministeri Rantanen totesi, että Harakan dramaattiset maalailut ja vanhoissa asioissa vellominen kielivät lähinnä opposition haaveista kaataa hallitus. Rantanen myös huomautti Harakalle, että jo perussuomalaisten kaikki poliittiset linjaukset ja ohjelmat lähtevät syrjimättömyydestä.
– Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ei pidä sotkea tähän. Ne ovat normaaleja politiikkatoimia. Jos taas viitataan hallitusohjelmaan, sinne on tehty yleispohjoismaalainen linja, joka on nykyistä tiukempi. Maahanmuuttopolitiikassa Suomi on menossa samaan veneeseen esimerkiksi Ruotsin kanssa. Kaikki tehdään kunnioittaen perustuslakia, kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja EU-lainsäädäntöä. Siltikin on tiukennettavaa, Rantanen sanoi.
Hän huomautti Harakalle, että menneisyyttä ei voi muuttaa, vain tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa.
– Suomen ongelmat, muun muassa vaikea taloustilanne, eivät ole kesän aikana kadonneet minnekään. Asioita voidaan muuttaa paremmaksi tulevaisuudessa, ja sitä olemmekin hallituksessa tekemässä.
Hallituksen toimintakyky kunnossa
Rantasen mukaan hallituksen toimintakyvyssä ei ole ongelmia.
– Pikemminkin ongelma on siinä, että emme ole vielä päässeet työssä alkua pidemmälle. Ymmärrän hyvin sen, että ministerit ovat muita tarkemman syynäyksen alla myös aiemmista puheistaan. Tuskin kuitenkaan on liikaa toivottu, että hallitusta arvioitaisiin sen perusteella, mitä oikeasti teemme ja miten voimme viedä hallitusohjelmaa eteenpäin.
Rantanen huomautti, että hänen oman ministeriönsä alalta on tulossa useita suomalaisten turvallisuutta parantavia toimia.
– Toimia, joiden tarkoitus on parantaa suomalaisten turvallisuutta sekä parantaa viranomaisten kykyä toimia nykyisessä, haastavassa turvallisuusympäristössä. Tuotan hyvin mielelläni sisäministeriöstä eduskunnalle sellaisia asioita ja lakiesityksiä.
Työperäiseenkin maahanmuuttoon tiukennuksia
Uusi hallitus on tehostamassa työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää valvontaa ja alkaa estää väärinkäytöksiä. Jatkossa tavoitteena on, että työperäisen maahanmuuton on vahvistettava julkista taloutta. Työperusteinen oleskelulupa sidotaan nykyistä vahvemmin kiinni työhön siten, että jatkossa Suomesta on poistuttava, jos henkilön työsuhde loppuu eikä hän ole kolmen kuukauden kuluessa solminut uutta työsuhdetta.
Harakka kuitenkin – demareille tyypilliseen tapaan – haluaisi haalia Suomeen lisää ulkomaista työvoimaa, vaikka suuri osa edellisistäkin tulijoista on työtä vailla.
– Olen huolissani siitä, tuleeko meille ulkomailta työvoimaa. Se on äärimmäisen keskeistä Suomen taloudellisen menestyksen kannalta, Harakka hehkutti.
Kokoomuksen Kauma huomautti Harakalle, että viime vuosina maahanmuuttajien työttömyys on tosiasiassa ollut jopa kaksi kertaa suurempaa kuin kantaväestöllä.
– Sen takia ollaan tekemässä toimenpiteitä, joilla ollaan kannustamassa ja osin pakottamassakin aktiivisuuteen. Jos tämä on muukalaisvastaisuutta, niin olen kyllä aika pettynyt tulkinnasta.
Harakan motiivi paljastui jo alussa
Sisäministeri Rantasen huomio siitä, että Harakan puheiden ja laajemminkin opposition retoriikan todellinen päämäärä – eli vallanhimo – sai vahvistuksen haastattelulähetyksen lopussa. Harakka ilmoitti, että SDP olisi valmis keskusteluun hallitukseen osallistumisesta, mikäli olisi ”aitoa keskusteluyhteyttä”.
Rantanen toistikin kertoneensa jo aiemmin Harakan motiivista.
– Kuten aluksi sanoin, nyt halutaan kaataa hallitus keskustelulla vanhoista asioista. Vasemmisto ei vain ole tyytyväinen oloonsa oppositiossa, ja siksi eivät halua tehdä normaalia oppositiopolitiikkaa. Siksi myös esimerkiksi RKP:ta nyt törkitään.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- syrjimättömyys hallituksen kaataminen Verkkouutiset rasismikeskustelu hallituksen toimintakyky työperäinen maaahanmuutto Sanna Ukkola maahanmuuttajien työttömyys oppositio Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Timo HArakka Hallitusohjelma Rasismi Mari Rantanen Pia Kauma Turvallisuus Vasemmisto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Vigelius: Rasismin käsite inflatoituu, koska sitä havaitaan joka paikassa – makeisissa, riisissä, lautapeleissä, tiernapojissa, sombreroissa, pesukarhuissa, burkhan kritisoinnissa, lipuntarkastajissa
Perussuomalaiset julkaisi maahanmuuton kuntatilastot pääkaupunkiseudulta: “Karut vaikutukset joka sektorille”
Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: “Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”
Purra: “Osa oppositiosta on päättänyt aloittaa hallitusvastuussa olevien perussuomalaisten savustamisen Junnilasta”
PS-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mäkelä: Poliitikon tehtävä on tuoda esille kansalaisille tärkeitä asioita – ”Ongelmista täytyy voida keskustella ilman, että joutuu miettimään, loukkaantuuko joku”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää