Sisäministeri Mari Rantanen ja kansanedustaja Timo Harakka. / Verkkouutiset Youtube
Timo Harakan kommentti paljasti, miksi SDP huutaa niin kovasti rasismista – puolue hinkuu itse hallitukseen
Sisäministeri Mari Rantanen totesi eilen demarikansanedustaja Timo Harakalle, että tämän dramaattiset retoriset maalailut ja vanhoissa asioissa vellominen kielivät lähinnä vasemmisto-opposition haaveista kaataa hallitus, minkä Harakka lopulta myös itse vahvisti. SDP:n päämotiivi Orpon hallituksen kritisoinnille on se, että SDP haluaa itse siihen mukaan.
Sisäministeri Mari Rantanen ja kansanedustajat Pia Kauma (kok.) ja Timo Harakka (sd.) olivat keskiviikkona Verkkouutiset-median Sanna Ukkola Show’n vieraana keskustelemassa hallituksen tilanteesta sekä hallitusohjelmasta.
SDP:n Harakka kuitenkin esitti runsaasti viime viikkoina tutuksi tullutta dramaattista maalailua ja päivittelyä rasismista, jota Harakka on näkevinään siellä täällä. Harakka meni populismissaan ja äänestäjiensä miellyttämisessä niin pitkälle, että hän jopa esitti valtiovarainministeri Riikka Purralle näytösluonteista vierailukäyntiä moskeijassa.
– Koko kesä on vietetty kansallisessa painajaisessa. Kohut aiheutuvat ministerien esiin tuomista etnisistä ennakkoluuloista. On äärioikeistolaisuutta ja flirttailua fasismin kanssa. Pidän kuitenkin tervetulleena hallituksen työtä, joka jatkaa edellisen hallituksen rasismin vastaista ohjelmaa. Kysymys on kuitenkin siitä, kuinka uskottavaa se on, Harakka päästeli.
Menneisyyteen ei kannata jäädä vellomaan
Sisäministeri Rantanen totesi, että Harakan dramaattiset maalailut ja vanhoissa asioissa vellominen kielivät lähinnä opposition haaveista kaataa hallitus. Rantanen myös huomautti Harakalle, että jo perussuomalaisten kaikki poliittiset linjaukset ja ohjelmat lähtevät syrjimättömyydestä.
– Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ei pidä sotkea tähän. Ne ovat normaaleja politiikkatoimia. Jos taas viitataan hallitusohjelmaan, sinne on tehty yleispohjoismaalainen linja, joka on nykyistä tiukempi. Maahanmuuttopolitiikassa Suomi on menossa samaan veneeseen esimerkiksi Ruotsin kanssa. Kaikki tehdään kunnioittaen perustuslakia, kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja EU-lainsäädäntöä. Siltikin on tiukennettavaa, Rantanen sanoi.
Hän huomautti Harakalle, että menneisyyttä ei voi muuttaa, vain tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa.
– Suomen ongelmat, muun muassa vaikea taloustilanne, eivät ole kesän aikana kadonneet minnekään. Asioita voidaan muuttaa paremmaksi tulevaisuudessa, ja sitä olemmekin hallituksessa tekemässä.
Hallituksen toimintakyky kunnossa
Rantasen mukaan hallituksen toimintakyvyssä ei ole ongelmia.
– Pikemminkin ongelma on siinä, että emme ole vielä päässeet työssä alkua pidemmälle. Ymmärrän hyvin sen, että ministerit ovat muita tarkemman syynäyksen alla myös aiemmista puheistaan. Tuskin kuitenkaan on liikaa toivottu, että hallitusta arvioitaisiin sen perusteella, mitä oikeasti teemme ja miten voimme viedä hallitusohjelmaa eteenpäin.
Rantanen huomautti, että hänen oman ministeriönsä alalta on tulossa useita suomalaisten turvallisuutta parantavia toimia.
– Toimia, joiden tarkoitus on parantaa suomalaisten turvallisuutta sekä parantaa viranomaisten kykyä toimia nykyisessä, haastavassa turvallisuusympäristössä. Tuotan hyvin mielelläni sisäministeriöstä eduskunnalle sellaisia asioita ja lakiesityksiä.
Työperäiseenkin maahanmuuttoon tiukennuksia
Uusi hallitus on tehostamassa työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää valvontaa ja alkaa estää väärinkäytöksiä. Jatkossa tavoitteena on, että työperäisen maahanmuuton on vahvistettava julkista taloutta. Työperusteinen oleskelulupa sidotaan nykyistä vahvemmin kiinni työhön siten, että jatkossa Suomesta on poistuttava, jos henkilön työsuhde loppuu eikä hän ole kolmen kuukauden kuluessa solminut uutta työsuhdetta.
Harakka kuitenkin – demareille tyypilliseen tapaan – haluaisi haalia Suomeen lisää ulkomaista työvoimaa, vaikka suuri osa edellisistäkin tulijoista on työtä vailla.
– Olen huolissani siitä, tuleeko meille ulkomailta työvoimaa. Se on äärimmäisen keskeistä Suomen taloudellisen menestyksen kannalta, Harakka hehkutti.
Kokoomuksen Kauma huomautti Harakalle, että viime vuosina maahanmuuttajien työttömyys on tosiasiassa ollut jopa kaksi kertaa suurempaa kuin kantaväestöllä.
– Sen takia ollaan tekemässä toimenpiteitä, joilla ollaan kannustamassa ja osin pakottamassakin aktiivisuuteen. Jos tämä on muukalaisvastaisuutta, niin olen kyllä aika pettynyt tulkinnasta.
Harakan motiivi paljastui jo alussa
Sisäministeri Rantasen huomio siitä, että Harakan puheiden ja laajemminkin opposition retoriikan todellinen päämäärä – eli vallanhimo – sai vahvistuksen haastattelulähetyksen lopussa. Harakka ilmoitti, että SDP olisi valmis keskusteluun hallitukseen osallistumisesta, mikäli olisi ”aitoa keskusteluyhteyttä”.
Rantanen toistikin kertoneensa jo aiemmin Harakan motiivista.
– Kuten aluksi sanoin, nyt halutaan kaataa hallitus keskustelulla vanhoista asioista. Vasemmisto ei vain ole tyytyväinen oloonsa oppositiossa, ja siksi eivät halua tehdä normaalia oppositiopolitiikkaa. Siksi myös esimerkiksi RKP:ta nyt törkitään.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- syrjimättömyys hallituksen kaataminen Verkkouutiset rasismikeskustelu hallituksen toimintakyky työperäinen maaahanmuutto Sanna Ukkola maahanmuuttajien työttömyys oppositio Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Timo HArakka Hallitusohjelma Rasismi Mari Rantanen Pia Kauma Turvallisuus Vasemmisto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Vigelius: Rasismin käsite inflatoituu, koska sitä havaitaan joka paikassa – makeisissa, riisissä, lautapeleissä, tiernapojissa, sombreroissa, pesukarhuissa, burkhan kritisoinnissa, lipuntarkastajissa
Perussuomalaiset julkaisi maahanmuuton kuntatilastot pääkaupunkiseudulta: “Karut vaikutukset joka sektorille”
Maahanmuuttajatkin äänestävät nyt perussuomalaisia: “Poliittisen eliitin tulisi tiedostaa maahanmuuton ongelmat eikä sortua populistisiin heittoihin äänestäjien valloittamiseksi”
Purra: “Osa oppositiosta on päättänyt aloittaa hallitusvastuussa olevien perussuomalaisten savustamisen Junnilasta”
PS-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mäkelä: Poliitikon tehtävä on tuoda esille kansalaisille tärkeitä asioita – ”Ongelmista täytyy voida keskustella ilman, että joutuu miettimään, loukkaantuuko joku”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää