

Mikkel Näkkäläjärvi, Hussein al-Taee ja Antti Rinne. Arkistokuvaa. / LEHTIKUVA
Demariehdokas jäi jälleen kiinni valehtelusta, tällä kertaa onneksi ennen vaaleja – Näkkäläjärven toiminta kauhistuttaa
SDP:n kohukansanedustaja Hussein al-Taeeta koskeva kohu ei ole vielä laantunut, ja puolueella on jälleen käsissään uusi valheita äskettäin ladellut ehdokas. Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi jätti kertomatta rikoshistoriastaan hakiessaan EU-vaaliehdokkaaksi.
Kansanedustaja al-Taee (sdp.) valehteli medialle aivan eduskuntavaalien kynnyksellä, mutta hän paljastui vasta vaalin jälkeen. Tapaus liittyi varsin raflaaviin verkkokirjoituksiin, jotka kuvastivat muun muassa homofobiaa ja juutalaisvihaa. Al-Taee väitti paljastuksia kuvamanipulaatioiksi, mutta ne paljastuivat aidoiksi. Al-Taee on tällä hetkellä sairauslomalla.
Mikkel Näkkäläjärvi sortui niin ikään totuuden muunteluun. SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suominen kertoi Ylelle, ettei Näkkäläjärvi ollut kertonut rikoshistoriastaan suostumuslomakkeessa hakiessaan EU-vaaliehdokkaaksi.
Näkkäläjärvi kertoi sunnuntaina Facebookissa rikoshistoriastaan. Ulostulo on peruja HS:n tutkivalle jutulle, jossa käytiin läpi ehdokkaiden rikostaustoja. Jutun mukaan SDP:n riveistä löytyi yksi henkilö, joka oli saanut syytteen eläinsuojelurikoksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.
Näkkäläjärvi avautui sunnuntaina:
“Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet. 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa.”
“20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään. Siitä minut tuomittiin 30 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen. Kyseessä oli nuoren miehen vastuuton teko.”
Tänään media uutisoi, että kyseessä on astetta ikävämpi toiminta kuin vain kissan lyöminen.
Iltalehti kuvaa tapahtunutta: “Viikonlopun aikana neljästä pojasta koostunut kaveriporukka tappoi inarilaisnaisen kissan ja tämän kahdeksan pentua julmalla ja raa’alla tavalla. ” Lehden mukaan Näkkäläjärvi oli mukana, “kun kaveriporukka tunkeutui inarilaisnaisen mökkiin uudestaan ja tappoi mökissä olleen aikuisen kissan.”
Tapausta on kommentoitu laajasti sosiaalisessa mediassa. Asioiden todellisen laidan paljastuttua monet kommentit ovat olleet järkyttyneitä.
Puolustuskyvyttömien eläinten tappamisen on koettu soveltuvan heikosti puolueelle, joka niin usein viittaa Rafael Paasion sanoihin: “Jos et muuten tiedä, mitä teet, ole aina heikomman puolella”.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Käräjäoikeus määräsi kohukansanedustajan lähisukulaiselle lähestymiskieltoa – huoritteli ja uhkasi leikata Hussein al-Taeen vaimolta pään irti

Ei ole todellista: SDP myönsi Risto Rohkea -palkinnon ensin kissantappaja-Näkkäläjärvelle, sen jälkeen Hussein al-Taeelle

Baltzar-pedagogiikasta kaavailtiin koulutusvientituotetta – opetusministeriö mukana

Sdp:n kuntavaaliehdokkaalle yli kolmen vuoden vankeustuomio: Raiskasi naisen rikoskumppaninsa kanssa vain pari viikkoa ennen vaaleja – käytti hyväksi väkivaltaa ja uhrin pelkoa

Huhtasaari huolissaan metsästyskoirien kohtelusta Espanjassa

SDP-valtuutettu jakoi törkeän homofobisen twiitin Sebastian Tynkkysestä

SDP-valtuutetulta rankkoja väkivaltamaalailuja kansanedustaja Jani Mäkelää kohtaan

Antikainen: Kissa ei ole lelu – “Ihmisten välinpitämättömyys on järkyttävää”

Ulkomaalaistaustainen SDP:n kuntavaaliehdokas huijasi Kelalta yli 5 000 euron edestä tukia, tuomittiin petoksesta – valittu aiemmin vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää