LEHTIKUVA
Brittien sisäministeri haluaa lopettaa vapaan liikkuvuuden
Britannian sisäministeri pitää ihmisten vapaan liikkuvuuden lopettamista yhtenä tärkeimmistä brexitiin liittyvistä asioista. Avoimien rajojen tilalle brittiministeri esittää Australian mallin mukaista siirtolaisten pisteytysjärjestelmää.
Sisäministeri Priti Patel sai yleisöltä raikuvat aplodit luvatessaan ottaa maahanmuuton jälleen hallintaan ja lopettaa ihmisten vapaan liikkuvuuden.
– Toimiessani sisäministerinä tällä ratkaisevalla hetkellä maamme historiassa, minulla on erityinen velvollisuus ottaa maahanmuutto takaisin kontrolliin, sisäministeri Patel sanoi.
Pisteytys tuo maahan fiksuimmat ja parhaat
Konservatiivien puoluekokouksessa puhunut Patel ehdotti vapaan liikkuvuuden tilalle Australian mallin mukaista siirtolaisten pisteytysjärjestelmää, joka toimii Britannian etujen mukaisesti ja houkuttelee maahan “fiksuimmat ja parhaat maahanmuuttajat”.
Muita tärkeitä teemoja sisäministeri Patelin puheessa olivat poliisin resurssien lisääminen taistelussa jengi- ja huumerikollisuutta sekä terrorismia vastaan. Manchesterissa pidetyssä puoluekokouksessa puhunut Patel muistutti kuulijoitaan Manchesterin areenalla kaksi vuotta sitten tehdystä islamilaisesta terrori-iskusta, jossa kuoli yli 20 pop-konserttiin tullutta nuorta.
Itsevarmasti hymyilevä Patel vertasi itseään Margaret Thatcheriin vaatiessaan, että konservatiiveista on tehtävä jälleen kerran “lain ja oikeuden puolue”. Hän korosti myös Thatcherin opetuksia kansalaisten kuuntelemisessa: kansan tahdon on oltava poliitikon kompassi.
“Tehdään brexitistä totta”
Konservatiivien puoluekokouksen teemana oli “Tehdään brexitistä totta”. Ministeri Patel korosti, että demokratiassa on kuunneltava kansalaisten tahtoa ja toteutettava se, liittyi se sitten rikollisuuden torjumiseen, maahanmuuttoon tai EU:sta eroamiseen.
Patelin mukaan ihmiset tiesivät minkä puolesta äänestivät, ja menettävät luottamuksensa politiikkaan, jos kansalaisten enemmistön tahtoa ei noudateta brexitin suhteen.
Ei tarvitse luentoja liberaalilta eliitiltä
Lontoossa vuonna 1972 syntynyt Priti Patel on intialaisen maahanmuuttajaperheen tytär. Hänen sukunsa muutti Intiasta ensin Ugandaan ja sieltä Englantiin, kun diktaattori Idi Amin karkoitti aasialaiset maasta.
Taustastaan huolimatta sisäministeri Patel kannattaa vapaan siirtolaisuuden rajoittamista ja siirtolaisten pisteyttämistä, koska katsoo sen palvelevan Britannian etua ja turvallisuutta.
– Tämä maahanmuuttajaperheen tytär ei tarvitse luentoja liberaalilta eliitiltä, Patel sanoi.
Priti Patelin konservatiivien puoluekokouksessa pitämä puhe on katsottavissa kokonaisuudessaan The Telegraph -lehden YouTube-kanavalta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Priti Patel rajapolitiikka Pisteytysjärjestelmä vapaa liikkuvuus Australian malli Brexit Britannia EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”
Halla-aho: Euroopan tehtävä on suojella omia yhteiskuntiaan haitalliselta maahanmuutolta – ”Turvapaikanhakijoiden liikkuminen EU:n sisällä mieleiseensä valtioon on katkaistava”
Halla-aho: Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta
Perussuomalaiset: Työvoiman vapaa liikkuvuus on aiheuttanut väestökriisin monissa Itä-Euroopan maissa ja luonut halpatyömarkkinat Länsi-Eurooppaan
Halla-aho Brexitistä: Vapaakauppa ei edellytä ihmisten vapaata liikkuvuutta
Kanaalin laittoman ylityksen hinta nousee Brexitin lähestyessä
Laaja brittikysely: Yli puolet haluavat brexitin toteutuvan
Brittihallitus julkaisi brexit-lakiesityksen – erosopimus voi astua voimaan lokakuussa
Politico: Brexit-vitkuttelun synkkä hinta – yli puolet briteistä valmiita turvautumaan väkivaltaan ratkaisun vuoksi
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää