

LEHTIKUVA
Brittien sisäministeri haluaa lopettaa vapaan liikkuvuuden
Britannian sisäministeri pitää ihmisten vapaan liikkuvuuden lopettamista yhtenä tärkeimmistä brexitiin liittyvistä asioista. Avoimien rajojen tilalle brittiministeri esittää Australian mallin mukaista siirtolaisten pisteytysjärjestelmää.
Sisäministeri Priti Patel sai yleisöltä raikuvat aplodit luvatessaan ottaa maahanmuuton jälleen hallintaan ja lopettaa ihmisten vapaan liikkuvuuden.
– Toimiessani sisäministerinä tällä ratkaisevalla hetkellä maamme historiassa, minulla on erityinen velvollisuus ottaa maahanmuutto takaisin kontrolliin, sisäministeri Patel sanoi.
Pisteytys tuo maahan fiksuimmat ja parhaat
Konservatiivien puoluekokouksessa puhunut Patel ehdotti vapaan liikkuvuuden tilalle Australian mallin mukaista siirtolaisten pisteytysjärjestelmää, joka toimii Britannian etujen mukaisesti ja houkuttelee maahan “fiksuimmat ja parhaat maahanmuuttajat”.
Muita tärkeitä teemoja sisäministeri Patelin puheessa olivat poliisin resurssien lisääminen taistelussa jengi- ja huumerikollisuutta sekä terrorismia vastaan. Manchesterissa pidetyssä puoluekokouksessa puhunut Patel muistutti kuulijoitaan Manchesterin areenalla kaksi vuotta sitten tehdystä islamilaisesta terrori-iskusta, jossa kuoli yli 20 pop-konserttiin tullutta nuorta.
Itsevarmasti hymyilevä Patel vertasi itseään Margaret Thatcheriin vaatiessaan, että konservatiiveista on tehtävä jälleen kerran “lain ja oikeuden puolue”. Hän korosti myös Thatcherin opetuksia kansalaisten kuuntelemisessa: kansan tahdon on oltava poliitikon kompassi.
“Tehdään brexitistä totta”
Konservatiivien puoluekokouksen teemana oli “Tehdään brexitistä totta”. Ministeri Patel korosti, että demokratiassa on kuunneltava kansalaisten tahtoa ja toteutettava se, liittyi se sitten rikollisuuden torjumiseen, maahanmuuttoon tai EU:sta eroamiseen.
Patelin mukaan ihmiset tiesivät minkä puolesta äänestivät, ja menettävät luottamuksensa politiikkaan, jos kansalaisten enemmistön tahtoa ei noudateta brexitin suhteen.
Ei tarvitse luentoja liberaalilta eliitiltä
Lontoossa vuonna 1972 syntynyt Priti Patel on intialaisen maahanmuuttajaperheen tytär. Hänen sukunsa muutti Intiasta ensin Ugandaan ja sieltä Englantiin, kun diktaattori Idi Amin karkoitti aasialaiset maasta.
Taustastaan huolimatta sisäministeri Patel kannattaa vapaan siirtolaisuuden rajoittamista ja siirtolaisten pisteyttämistä, koska katsoo sen palvelevan Britannian etua ja turvallisuutta.
– Tämä maahanmuuttajaperheen tytär ei tarvitse luentoja liberaalilta eliitiltä, Patel sanoi.
Priti Patelin konservatiivien puoluekokouksessa pitämä puhe on katsottavissa kokonaisuudessaan The Telegraph -lehden YouTube-kanavalta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Priti Patel rajapolitiikka Pisteytysjärjestelmä vapaa liikkuvuus Australian malli Brexit Britannia EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”

Halla-aho: Euroopan tehtävä on suojella omia yhteiskuntiaan haitalliselta maahanmuutolta – ”Turvapaikanhakijoiden liikkuminen EU:n sisällä mieleiseensä valtioon on katkaistava”

Halla-aho: Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta

Perussuomalaiset: Työvoiman vapaa liikkuvuus on aiheuttanut väestökriisin monissa Itä-Euroopan maissa ja luonut halpatyömarkkinat Länsi-Eurooppaan

Halla-aho Brexitistä: Vapaakauppa ei edellytä ihmisten vapaata liikkuvuutta

Kanaalin laittoman ylityksen hinta nousee Brexitin lähestyessä

Laaja brittikysely: Yli puolet haluavat brexitin toteutuvan

Brittihallitus julkaisi brexit-lakiesityksen – erosopimus voi astua voimaan lokakuussa

Politico: Brexit-vitkuttelun synkkä hinta – yli puolet briteistä valmiita turvautumaan väkivaltaan ratkaisun vuoksi
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää