
Britannialla on toimiva rajakontrolli – islam-kriittinen toimittaja ei päässyt maahan
Pakolaistulvan rajoittamista paremmalla rajavalvonnalla on usein kritisoitu epärealistisuudesta. Monien vasemmistolaisten mielestä rajavalvonnalla ei yksinkertaisesti pystytä estämään ei-toivottujen henkilöiden maahantuloa. Brittiviranomaiset kuitenkin osoittivat, että rajakontrolli toimii, kun vain poliittista tahtoa löytyy. Kanadalainen toimittaja ja islam-kriitikko Lauren Southern jätettiin rannalle, kun hän pyrki Ranskan Calaisista Britanniaan.
Brittiviranomaisten mukaan Southernin pääsy maahan ei olisi maan yleisen edun mukaista. Täsmällisempää syytä rajaviranomainen ei esittänyt.
Southern kertoi Fox Newsille olleensa menossa tapaamaan ystäväänsä Tommy Robinsonia, islam-kriittisen English Defense Leaguen perustajaa. Southern kertoi Foxille, että hänet otettiin säilöön kuudeksi tunniksi Calaisissa, häneltä otettiin puhelin pois ja että häntä kuulusteltiin neljä tuntia tavalla, jota hän kuvailee eriskummalliseksi.
– He kysyivät, olenko kristillinen ekstremisti, ja mitä ajattelen ihmisten päälle ajamisesta autolla, Southern kertoi Fox Newsille.
– He kysyivät minulta Tommy Robinsonista, he kysyivät miten kuvailisin itseäni poliittisesti ja miten määrittelisin nationalismin.
Southern sanoi, että maahan saapumisen kieltävässä päätöksessä viitattiin “rasistisen materiaalien levittämiseen helmikuussa Lutonissa, mikä päätöksen mukaan “edusti uhkaa yhteiskunnan perustaville eduille ja Yhdistyneen Kuningaskunnan politiikalle”.
“Allah is Gay” oli viranomaisille liikaa
Southern ja Robinson kertoivat Fox Newsille, että viranomaiset viittasivat materiaalilla sosiaaliseen kokeiluun – satiiriseen julisteeseen “LGBT for Islam UK”, jonka mukaan “Allah is Gay, Allah is Trans, Allah is Lesbian, Allah is Intersex, Allah is Feminist, Allah is Queer, Allah is All of Us.”
Kokeilu tapahtui Lutonissa, jossa on suuri islaminuskoinen vähemmistö. Se oli reaktio Vice-aikakauslehden artikkeliin, joka pohti, oliko Jeesus homo, ja kokeen tarkoitus oli osoittaa, mikä olisi muslimien reaktio samanlaiseen väitteeseen koskien Allahia.
Robinsonin mukaan poliisi määräsi heidät ottamaan julisteet pois oman turvallisuutensa vuoksi. Robinson ja Southern kiistivät väitteet materiaalin rasistisuudesta sillä perusteella, ettei uskonnon kritisoiminen ole rasistinen teko.
Southern on tottunut nihkeään kohteluun varsinkin vasemmistoaktivistien ja -median taholta. Mutta nyt hänen kohtelunsa Britannian rajalla saattaa kertoa jostain uudesta ilmiöstä, Southern kertoi Foxille.
– Näyttää että se saattaa merkitä konservatiivisen puheen loppua Britanniassa tai uuden sensuurin ajan alkua.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.