

Sasha Johnsonin sisko Shakira Williams ja äiti Ellet Dalling ovat järkyttyneitä asian saamasta käänteestä. / LEHTIKUVA
BLM-aktivistin ampumisesta epäillyt julistettiin syyttömiksi
Oikeudenkäynti viime keväänä Lontoossa tapahtuneessa BLM-aktivistin ampumisessa päättyi jo ennen kuin ehti alkaa: silminnäkijät eivät ole suostuneet puhumaan poliisille. Mustan naisen elämällä ei ollutkaan väliä. Neljä epäiltynä ollutta mustaa nuorukaista julistettiin syyttömiksi.
Viime vuoden toukokuun lopussa BLM (Black Lives Matter) -liikkeen aktivisti Sasha Johnson haavoittui vakavasti, kun neljän mustan miehen ryhmä tunkeutui pihajuhliin alkaen ampua juhlijoita. Yksi laukaus osui Johnsonia päähän.
Mustiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan taistellut aktivisti jäi henkiin kuin ihmeen kaupalla, mutta BBC luonnehtii hänen päähänsä kohdistuneita vammoja “pysyviksi ja katastrofaalisiksi”. Hän tulee todennäköisesti olemaan loppuikänsä sairaalahoidossa.
Väitettiin ensin rasistiseksi rikokseksi
Välittömästi ammuskelun jälkeen monet poliitikot ja aktivistit pyrkivät leimaamaan tapauksen rasistiseksi rikokseksi. Todellisuudessa ei kuitenkaan ollut pienintäkään viitettä siitä, että Johnson olisi joutunut ammutuksi BLM-aktivisminsa tai ihonvärinsä takia.
Kaikki neljä Johnsonin ampumisesta syytteeseen asetettua nuorta miestä ovat mustia. Ampuminen liittyi ilmeisesti kahden mustan jengin välisiin erimielisyyksiin. Tapahtumien todelliset taustat tuskin tulevat ikinä ilmi, koska silminnäkijät eivät ole suostuneet puhumaan poliisille. Juttua tutkineet etsivät kertovat, että heitä vastassa oli “hiljaisuuden muuri”.
Sasha Johnsonin äiti ja sisko ovat vedonneet paikalla olleisiin, jotta nämä kertoisivat poliisille mitä ovat nähneet. He vetoavat siihen, että Sasha taisteli George Floydin puolesta, kun tämä sai surmansa poliisin käsissä. Nyt hän tarvitsee oman yhteisönsä tukea.
– Nyt on aika ihmisten puhua hänen auttamisekseen, Sashan sisar kirjoittaa.
Kannatti rasistirekisterin käyttöönottoa
Johnson oli Britannian tunnetuimpia BLM-aktivisteja. Hän edusti kovaa linjaa ja vaati muun muassa “rasistirekisterin” käyttöönottoa. Rasistirekisteri muistuttaisi seksuaalirikollisten rekisteriä.
Siihen rekisteröitäisiin esimerkiksi sellaiset ihmiset, jotka ovat syyllistyneet “mikroaggressioihin” työpaikallaan. Rasistirekisterin perusteella henkilön työllistyminen vaikkapa opettajaksi voitaisiin kieltää.
Epäillyt julistettiin syyttömiksi
Oikeudenkäynnin Sasha Johnsonin ampumisesta epäiltyjä neljää nuorukaista vastaan piti alkaa 7. maaliskuuta. Sitä ennen pidetyssä valmistelevassa istunnossa kuitenkin todettiin, että syyttäjällä ei ole esittää riittäviä todisteita, koska silminnäkijät eivät suostu todistamaan.
Syyttäjällä olisi ollut vain aihetodisteita, kuten valvontakameravideoita ja televalvontatietoja, jotka todistivat kaikkien neljän olleen yksissä tuumin paikalla tapahtumahetkellä. Nämä todisteet eivät kuitenkaan riittäneet ilman silminnäkijöiden lausuntoja, joten tuomari oli pakotettu julistamaan kaikki epäillyt syyttömiksi.
BLM-aktivistin elämän tuhonnut ampumavälikohtaus päättyi siis vapauttavaan tuomioon. Mustan aktivistin elämällä ei ollut hänen omille ystävilleen sen vertaa väliä, että he olisivat suostuneet puhumaan poliisille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rasistirekisteri Sasha Johnson BLM George Floyd Jengirikollisuus Black Lives Matter Rasismi Britannia
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Aktivistien tilipäivä – väärillä väitteillä ratsastava Black Lives Matter takoi puolessa vuodessa 10 miljardia dollaria

Jouluparaatin osallistujien yli ajanut mies on musta räppäri, jolla on pitkä rikosrekisteri – valtamedia levittää omaa teoriaansa teon tahallisuudesta

Viidakkoveitset viuhuvat Lontoossa – poliisi pelkää pitkää kuumaa kesää

Woketus huipussaan – USA:n yliopistot tarjoavat tukea Rittenhouse-tuomiosta traumatisoituneille opiskelijoille

Joukkoammuskelu New Yorkin metrossa – onko ampuja musta separatisti?

Tanskan ostoskeskusampuja mielentilatutkimukseen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää