Sasha Johnsonin sisko Shakira Williams ja äiti Ellet Dalling ovat järkyttyneitä asian saamasta käänteestä. / LEHTIKUVA
BLM-aktivistin ampumisesta epäillyt julistettiin syyttömiksi
Oikeudenkäynti viime keväänä Lontoossa tapahtuneessa BLM-aktivistin ampumisessa päättyi jo ennen kuin ehti alkaa: silminnäkijät eivät ole suostuneet puhumaan poliisille. Mustan naisen elämällä ei ollutkaan väliä. Neljä epäiltynä ollutta mustaa nuorukaista julistettiin syyttömiksi.
Viime vuoden toukokuun lopussa BLM (Black Lives Matter) -liikkeen aktivisti Sasha Johnson haavoittui vakavasti, kun neljän mustan miehen ryhmä tunkeutui pihajuhliin alkaen ampua juhlijoita. Yksi laukaus osui Johnsonia päähän.
Mustiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan taistellut aktivisti jäi henkiin kuin ihmeen kaupalla, mutta BBC luonnehtii hänen päähänsä kohdistuneita vammoja “pysyviksi ja katastrofaalisiksi”. Hän tulee todennäköisesti olemaan loppuikänsä sairaalahoidossa.
Väitettiin ensin rasistiseksi rikokseksi
Välittömästi ammuskelun jälkeen monet poliitikot ja aktivistit pyrkivät leimaamaan tapauksen rasistiseksi rikokseksi. Todellisuudessa ei kuitenkaan ollut pienintäkään viitettä siitä, että Johnson olisi joutunut ammutuksi BLM-aktivisminsa tai ihonvärinsä takia.
Kaikki neljä Johnsonin ampumisesta syytteeseen asetettua nuorta miestä ovat mustia. Ampuminen liittyi ilmeisesti kahden mustan jengin välisiin erimielisyyksiin. Tapahtumien todelliset taustat tuskin tulevat ikinä ilmi, koska silminnäkijät eivät ole suostuneet puhumaan poliisille. Juttua tutkineet etsivät kertovat, että heitä vastassa oli “hiljaisuuden muuri”.
Sasha Johnsonin äiti ja sisko ovat vedonneet paikalla olleisiin, jotta nämä kertoisivat poliisille mitä ovat nähneet. He vetoavat siihen, että Sasha taisteli George Floydin puolesta, kun tämä sai surmansa poliisin käsissä. Nyt hän tarvitsee oman yhteisönsä tukea.
– Nyt on aika ihmisten puhua hänen auttamisekseen, Sashan sisar kirjoittaa.
Kannatti rasistirekisterin käyttöönottoa
Johnson oli Britannian tunnetuimpia BLM-aktivisteja. Hän edusti kovaa linjaa ja vaati muun muassa “rasistirekisterin” käyttöönottoa. Rasistirekisteri muistuttaisi seksuaalirikollisten rekisteriä.
Siihen rekisteröitäisiin esimerkiksi sellaiset ihmiset, jotka ovat syyllistyneet “mikroaggressioihin” työpaikallaan. Rasistirekisterin perusteella henkilön työllistyminen vaikkapa opettajaksi voitaisiin kieltää.
Epäillyt julistettiin syyttömiksi
Oikeudenkäynnin Sasha Johnsonin ampumisesta epäiltyjä neljää nuorukaista vastaan piti alkaa 7. maaliskuuta. Sitä ennen pidetyssä valmistelevassa istunnossa kuitenkin todettiin, että syyttäjällä ei ole esittää riittäviä todisteita, koska silminnäkijät eivät suostu todistamaan.
Syyttäjällä olisi ollut vain aihetodisteita, kuten valvontakameravideoita ja televalvontatietoja, jotka todistivat kaikkien neljän olleen yksissä tuumin paikalla tapahtumahetkellä. Nämä todisteet eivät kuitenkaan riittäneet ilman silminnäkijöiden lausuntoja, joten tuomari oli pakotettu julistamaan kaikki epäillyt syyttömiksi.
BLM-aktivistin elämän tuhonnut ampumavälikohtaus päättyi siis vapauttavaan tuomioon. Mustan aktivistin elämällä ei ollut hänen omille ystävilleen sen vertaa väliä, että he olisivat suostuneet puhumaan poliisille.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rasistirekisteri Sasha Johnson BLM George Floyd Jengirikollisuus Black Lives Matter Rasismi Britannia
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Aktivistien tilipäivä – väärillä väitteillä ratsastava Black Lives Matter takoi puolessa vuodessa 10 miljardia dollaria
Jouluparaatin osallistujien yli ajanut mies on musta räppäri, jolla on pitkä rikosrekisteri – valtamedia levittää omaa teoriaansa teon tahallisuudesta
Viidakkoveitset viuhuvat Lontoossa – poliisi pelkää pitkää kuumaa kesää
Woketus huipussaan – USA:n yliopistot tarjoavat tukea Rittenhouse-tuomiosta traumatisoituneille opiskelijoille
Joukkoammuskelu New Yorkin metrossa – onko ampuja musta separatisti?
Tanskan ostoskeskusampuja mielentilatutkimukseen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää