PS ARKISTO
Asian ääneen sanominen on osa ongelman ratkaisua: ”Katuväkivalta ja jengirikollisuus pitkälti seurausta huonosta maahanmuutosta”
Uutiset ovat pullollaan yhä törkeämpiä ja raaempia ryöstöjä ja pahoinpitelyjä. Nimenomaan huono maahanmuutto on yhteinen nimittäjä näille näitä tehtaileville katujengeille.
Keskusrikospoliisi paljasti tällä viikolla, että kaikki tunnistetut pääkaupunkiseudun katujengiläiset ovat maahanmuuttajataustaisia. Perussuomalainen kansanedustaja Ari Koponen on moittinut kovalla kädellä Marinin hallitusta, joka ei ole puuttunut kasvavaan jengirikollisuus ongelmaan. Koposen mukaan myös vaikeista asioista täytyy pystyä puhumaan avoimesti.
– Hienoa, että KRP uskalsi myöntää jengirikollisten taustat. Seuraavat eduskuntavaalit osoittavat saadaanko maahamme hallitus, joka ottaa ongelman tosissaan. Nykyinen ei ole asialle tehnyt yhtään mitään, toivoo turhautunut Koponen.
Ruotsissa on eri ääni kellossa
Naapurimaassamme sen sijaan on esimerkiksi helpotettu rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista useilla lakimuutoksilla.
– Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset lainsäädäntöönsä. Lisäksi oikeusprosessia ulkomaalaisen maasta käännyttämiseksi tai maasta karkottamiseksi ja maahantulokiellon määräämiseksi rikokseen syyllistymisen perusteella tulisi yksinkertaistaa, Koponen vaatii.
Raaka väkivalta lisääntyy kouluissa
KRP:n mukaan katujengiläiset ovat maahanmuuttajataustaisia, tyypillisesti 15–21-vuotiaita nuoria. Rikokset ovat aiempaa julmempia sekä harkitumpia, ja raaka väkivalta on selvästi kasvussa myös kouluissa. Tämä on tullut esille tuoreessa rehtoreille tehdyssä kyselytutkimuksessa, rehtoribarometrissa.
Koposen mukaan tekijöitä ei saada kuitenkaan kunnolla vastuuseen, sillä he ovat alaikäisiä. Laajan ongelman yhdeksi ratkaisuksi Koponen on myös esittänyt rikosoikeudellisen ikärajan alentamista sekä kovempia rangaistuksia väkivaltarikoksista myös alaikäisille.
– Tämä tulisi vähintäänkin selvittää ja nostaa laajaan keskusteluun. Pelotteet rikosten seurauksista eivät ole selvästikään tarpeeksi suuret. Mikäli rikosoikeudellista ikärajaa alennetaan ja rangaistuksia myös nuorten tekemistä väkivaltarikoksista kovennetaan, kyseiset rikokset todennäköisesti myös vähenisivät. Nämä nuoret ovat täysin tietoisia tekojensa seurauksista, ja nämä teot eivät myöskään päänsilittelyllä lopu, Koponen ehdottaa.
Kotouttamistoimet eivät ratkaise ongelmia
KRP:n mukaan rikollisen uran kehittyminen pitää katkaista aikaisessa vaiheessa. Koponen komppaa poliisia ja toivoo, että tuomioita kovennettaisiin ja rikosoikeudellinen ikäraja lasketaan.
– Tämän lisäksi Suomen kielen ja kulttuurin omaksuminen on ensisijaisen tärkeää. Pelkkä kotouttamistoimet eivät riitä, sillä ongelmat jatkuvat myös toisen polven maahanmuuttajissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- katujengit rikosoikeudellinen vastuu Ari Koponen KRP karkotukset tuomiot Sanna Marin Ruotsi Väkivalta Poliisi hallitus Rikollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset varoittanut katujengi-ilmiöstä jo vuosia – nyt on viimeinen hetki toimia puuttumalla juurisyihin eli maahanmuuttoon
Maahanmuutto kasvattaa huono-osaisuutta, joka ei ratkea kotouttamisella – Purra: ”Se ei ole perussuomalaisten visio hyvästä Suomesta”
Kiivasta sananvaihtoa katujengeistä eduskunnassa – Rantanen: “Ilmeisesti vihervasemmisto on syönyt keskustan peräänkuuluttamat jalkapannatkin poikki”
Nyt on veronmaksajille luvassa kylmää kyytiä: Näin hallitus lisää maahanmuuttajien kotouttamishyysäämistä – enää ei puutu kuin torvisoittokunta ja punainen matto
Elomaa: Me olemme nähneet leväperäisen maahanmuuttopolitiikan karut seuraukset – “Muissa puolueissa ei näitä varoituksia ole otettu vakavasti”
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson: Perussuomalaisia tarvitaan politiikan muuttamiseksi Suomessa
Leena Meri ja Mari Rantanen vaativat toimia nuorisorikollisuuteen puuttumiseksi: ”Tilanne vaatii myös kovien keinojen käyttöön ottamista”
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.