

LEHTIKUVA
Antikainen: Hallituksen on varmistettava metsäteollisuuden säilyminen Kiteellä
Stora Enso ilmoitti käynnistävänsä yt-neuvottelut aikomuksenaan sulkea Kiteen saha ja keskittää tuotanto Varkauteen. Saha on ollut Kiteellä suurin yksityinen työnantaja ja sahan sulkeminen tarkoittaisi 85 työpaikan menetystä.
Kitee on joutunut kärsimään työpaikkojen menetyksistä aikaisemminkin, vuoden 2008 laman jälkeen kaupungista on lakkautettu lastulevy- ja huonekalutehtaat. Sahan lakkautus olisi vaikea isku kunnan talouden kannalta.
– Pohjois-Karjalan työttömyysaste on jo nyt Suomen maakunnista korkein. Metsäteollisuus on maakunnan työllisyyden ja tulevaisuuden kannalta elintärkeä. Muun muassa Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston toiminnan ja houkuttelevuuden opiskelijoiden silmissä kannalta on tärkeää, että maakunnassa on alan työpaikkoja, joihin valmistuneet opiskelijat voivat työllistyä.
– Hallitus ei voi jäädä vain katsomaan vierestä, kun työllisyystilanne heikkenee entisestään. Nyt tarvitaan välittömiä toimia, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaatii.
Pohjois-Karjala täynnä metsää
Punavihreä hallitus voi lausunnoillaan aiheuttaa Suomeen ilmapiirin, jossa perinteinen, valmistava teollisuus ei enää uskalla investoida Suomeen ja luoda työpaikkoja maakuntiin, joissa työttömyys on tällä hetkellä korkeinta.
Erityisesti vihreän ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen lausunnot puun riittävyydestä Suomessa ovat herättäneet hämmästystä.
– Pohjois-Karjala on täynnä metsää, ja nimenomaan kasvava puu sitoo eniten hiiltä. Metsäteollisuus voi tulevaisuudessa luoda uusia tuotteita, joiden ansiosta muovin käyttöä ja luontoon päätyvän muovijätteen määrää pystytään vähentämään. Suomi voisi olla tässä edelläkävijänä, rahoittaa alan tutkimusta Itä-Suomen yliopistossa ja investoinneilla saataisiin uusia työpaikkoja vaikeasta työttömyydestä kärsivään Pohjois-Karjalaan, Antikainen painottaa.
– Kuten hoitajamitoituksen korjaamisessa, tässäkin kysymys kuuluu, onko hallituksella tahtotilaa?
Kiteellä takanaan vaikeat vuodet
Kiteen taloudellinen asema on ollut jo vuosia vaikea ja vielä muutama vuosi sitten Kiteen kunnallisveroprosentti oli Suomen korkein, 22,5 prosenttia. Kitee kuitenkin ryhtyi päättäväisiin toimiin ja laittoi kunnan kulukuurille tasapainottaakseen taloutensa.
Merkittävän työllistäjän lakkauttaminen kuitenkin uhkaa ajaa kunnan uudestaan taloudelliseen ahdinkoon.
– Annan kaiken tukeni Kiteelle ja sahan työntekijöille. Nyt tarvitaan valtiovallan toimia, jotta Pohjois-Karjalan työllisyys saadaan kasvuun, Antikainen vaatii.
Antikainen on jättänyt työministeri Timo Harakan vastattavaksi työllisyystilannetta koskevan kirjallisen kysymyksen: Miten hallitus pyrkii varmistamaan metsäteollisuuden jatkuvuuden sekä parantamaan vaikeaa työllisyystilannetta Kiteellä ja koko Pohjois-Karjalassa?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Stora Enso Itä-Suomen yliopisto saha Kitee Krista Mikkonen Pohjois-Karjala Timo HArakka Sanna Antikainen Metsäteollisuus perussuomalaiset hallitus talous työllisyys työttömyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Antikainen: Antaako keskusta vihreiden estää uusien työpaikkojen syntymisen maakuntiin?

Metsäteollisuuden tavoitteet kuin suoraan perussuomalaisten ohjelmasta

Halla-aho: “Suomi ei saa yhtään mitään vastineeksi niistä työpaikoista, jotka ajetaan pois harhaisella ilmastopolitiikalla”

Immonen: Metsien hakkuut ovat Suomessa kestävällä tasolla – “Poliittisten päättäjien pitäisi ottaa nyt järki käteen”

Wihonen: Kitee julistettava kriisikunnaksi

Antikainen: Miksi hallitus unohti taas Pohjois-Karjalan?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää