

LEHTIKUVA
Antikainen: Polttoaineveron korotus kurittaa etenkin haja-asutusalueiden asukkaita
Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä ehdotetaan polttoaineverojen korotusta elokuusta 2020 alkaen tavoitteena kerryttää valtiolle 250 miljoonan euron verotulot.
Polttoaineverojen korotusta on aikomus kompensoida keventämällä pienituloisten tuloveroja 200 miljoonalla eurolla.
– Polttoaineveron korotus kurittaa etenkin niitä haja-asutusalueiden asukkaita, jotka tarvitsevat autoa päivittäiseen liikkumiseen työn ja harrastusten pariin. Syrjäseuduilla etäisyydet ovat pitkiä ja joukkoliikennetarjonta heikkoa tai täysin olematonta, muistuttaa perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.
– Kodin ulkopuolella työskentelevä ei tule toimeen ilman omaa autoa. Polttoaineisiin kuluvat rahat ovat myös pois muusta kulutuksesta, joten vaikutus voi heijastua myös alueen yrityksiin.
Eläkeläiset ja lapsiperheet ahtaalla
Maanantaina Yle uutisoi Eläketurvakeskuksen tekemästä selvityksestä liittyen eläkeläisten toimeentuloon. Tulosten mukaan maaseudulla asuvilla eläkeläisillä on enemmän vaikeuksia toimeentulon kanssa verrattuna kaupunkilaisiin.
Jopa 40 prosenttia maaseudulla asuvista eläkeläisistä kertoi kaiken rahan kuluvan välttämättömiin menoihin ja joka kolmannen mukaan heillä oli vaikeuksia kattaa lääke- ja asumismenoja. Kaupungeissa samantyyppisiä vaikeuksia on joka neljännellä.
Myös lapsiperheiden köyhyys on jatkuvasti kasvussa ja jo yli 150 000 lasta elää pienituloisissa perheissä. Yhteensä köyhyysrajan alapuolella elää jo lähes 700 000 suomalaista.
– Eläkeläisillä ja pienituloisilla on jo ennestään tiukkaa taloudellisesti. Pienituloisten ei pitäisi joutua valitsemaan ostaako tällä viikolla ruokaa ja lääkkeitä vai tankkaako auton. Polttoaineveron korotus asettaa haja-astutusalueiden asukkaat eriarvoiseen asemaan, koska vaihtoehtoisia liikkumismuotoja ei ole tarjolla, Antikainen moittii.
Yritysten kilpailukyky koetuksella
Itä- ja Pohjois-Suomi ovat bruttokansantuotteella mitattuna taloudellisesti muuta maata heikommassa asemassa. Alhaisen väestötiheyden ja pitkien etäisyyksien takia kuljetuskustannukset ja työmatkakulut ovat korkeita.
– Kuljetuskustannusten nousu heikentää yritysten kilpailukykyä jo ennestään haastavissa olosuhteissa. Korkeat polttoainekulut yhdistettynä huonokuntoisiin teihin eivät kannusta yrityksiä investoimaan harvaan asutuille alueille. Fossiilisille polttoaineille ei tällä hetkellä ole olemassa käyttökelpoisia vaihtoehtoja, joten korkeammat kustannukset siirtyvät suoraan kuljetusten hintoihin ja sitä kautta kaupan ja teollisuuden kuluiksi, Antikainen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- polttoaineiden hinta autoilijat Yritykset Sanna Antikainen Eläkeläiset perussuomalaiset hallitus verotus lapsiperheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen ja Lehto: Suomen ilmasto- ja energiapolitiikka kehittyvät väärään suuntaan

Kansalaisaloitteiden Suomen ennätys! Dieselveron poistamiseen tähtäävä aloite rynnisti päivässä maaliin ja pitkälle ylikin – listalle 70 000 nimeä

Perussuomalaisten Immonen ja Lehto: Hallitus kurittamassa jälleen liikennettä – ”Kansallinen etu ei toteudu”

PS:n puoluehallitus: autoilijoiden niskat yritetään taittaa, vaatimukset ovat täysin kohtuuttomia

Immonen: Liikkumisen kustannuksia alennettava – ”Emme tarvitse unelmahöttöä, vaan realismia”

Antikainen: Jos hallitus ei pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta, se on epäonnistunut pahemman kerran

Perussuomalaiset: Rauman paperiduunarit ensimmäiset Rinteen ilmastopolitiikan uhrit

Juuso: Polttoaineveron korotus kohdistuu suoraan pitkien etäisyyksien Lappiin

Antikainen: Hallitus lupaa ja verottaa paljon – rahat lupausten toteuttamiseen puuttuvat silti
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää