LEHTIKUVA
Antikainen: ”Pääministeri Rinne, kumpi on tärkeämpää, turvallisuus vai avoimet rajat?”
Rinteen hallituksen ohjelma Suomen EU-puheenjohtajakaudelle julkaistiin eilen. Oppositiopuolueet pääsivät tutustumaan ohjelmaan vasta kaksi tuntia ennen täysistunnon alkua.
Kuten odotettua, ohjelma on täynnä toistensa kanssa ristiriitaisia, näennäisesti hyvältä kuulostavia tavoitteita.
– Ohjelmassa puhutaan yhteisistä arvoista ja oikeusvaltioperiaatteista, kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaamisesta sekä rauhan ja vakauden edistämisestä. Nämä kaikki jalot tavoitteet kuitenkin tehdään tyhjäksi sillä, että ulkorajojen valvonta ei toimi, ja Schengen-alueelle päästetyt turvapaikanhakijat voivat kadota mihin tahansa alueen 26 maasta, eikä kukaan tiedä, missä he ovat, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.
Suomi valmis vastaanottamaan toistenkin tulijat
Vaikka Schengen-alueen maista Itävalta, Ranska, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Norja ovat palauttaneet rajatarkastukset väliaikaisesti käyttöön, Suomi on ollut erittäin haluton toimimaan.
– Väliaikaisia rajatarkastuksia ei otettu käyttöön missään kohtaa turvapaikanhakijakriisin aikana, vaikka Suomeen tuli vuonna 2015 yli 32 000 turvapaikanhakijaa ja Suomi kantoi kriisistä Euroopan maista suhteellisesti kolmanneksi suurimman taakan, Antikainen toteaa.
– Dublin-järjestelmä ei toiminut, mutta tästä huolimatta Suomi oli taakanjaon nimissä valmis ottamaan vielä lisää turvapaikanhakijoita niistä maista, jotka eivät itse noudattaneet sääntöjä.
Laadukas prosessi – kenen kannalta?
Hallituksen ohjelmassa puhutaan rajojen hallinnasta ja laadukkaasta turvapaikkaprosessista.
– Iso kysymys kuitenkin on, kenen kannalta prosessin halutaan olevan laadukas: tulijoiden itsensä, joiden kannalta laadukkuus tarkoittaa mahdollisimman helppoa maahanpääsyä, vaiko vastaanottavien yhteiskuntien jäsenten, joiden kannalta laadukkuus tarkoittaa sitä, ettei maahan päästetä ihmisiä, jotka vaarantavat muiden turvallisuuden.
– Minulle on jäänyt epäselväksi, kumpi Rinteen hallitukselle on tärkeämpi arvo, suomalaisten turvallisuus vai avoimet rajat, Antikainen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- avoimet ovet EU-puheenjohtajakausi rajatarkastukset Sanna Antikainen Schengen Turvapaikanhakijat Turvallisuus perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Halla-aho Isis-naisten hakuinnosta: ”Säkkiin pukeutunut, kurkunleikkausideologiaa kannattava uussuomalainen on parasta, mitä tosisuvaitsevainen voi kuvitella”
Niikko Isis-leireillä olevien suomalaisten noutamisesta: Pääministeri leikkii tulella – ”Tällaisia ihmisiä ei pidä aktiivisesti auttaa palaamaan Suomeen”
Antikainen: Miksi Rinne haluaa auttaa rikollisia pakoilemaan oikeutta?
Perussuomalaiset: ”Käytetäänkö veronmaksajien rahaa siihen, että verenhimoisen islamilaisen kultin kannattajat saadaan takaisin Suomeen?”
Antikainen esittää lasten sotatoimialueelle viemisen kriminalisointia
Tanska rakentaa elektronisen muurin Ruotsin vastaiselle rajalle
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää